Fazekas Sándor nyitotta meg a TeSzedd! országos szemétgyűjtő akciót Poroszlón

A földművelésügyi miniszter nyitotta meg az ötödik országos TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért szemétgyűjtő akciót pénteken a Heves megyei Poroszlón. Fazekas Sándor szerint a jelentkezők száma azt mutatja, hogy felelősnek érezzük magunkat a környezetünkért.
Az Európai Bizottság által meghirdetett Let’s Clean Up Europe! (Tisztítsuk meg Európát!) nemzetközi szemétgyűjtő programhoz kapcsolódó, vasárnapig tartó TeSzedd! akció megnyitóján a miniszter közölte, az önkéntesek vállalták, hogy megtisztítják környezetünket, a vízpartokat, tesznek azért, hogy ápoltabb, szebb legyen Magyarország, s az a világ, amelyben élünk.
Kiemelte: Európa legnagyobb önkéntes mozgalmáról van szó, amelyben Magyarországról vesznek részt a legtöbben. Tavaly mintegy 160 ezren gyűjtötték a szemetet, az idén 115 ezer jelentkezőt regisztráltak, de a szervezők a csaknem 1600 helyszínen 170 ezer résztvevőre számítanak. Ez is azt mutatja, hogy felelősnek érezzük magunkat a környezetünkért, az eldobált hulladék összeszedésével pedig példát is mutatunk – fogalmazott Fazekas Sándor.
Azt mondta, az öt évvel ezelőtt indult TeSzedd! akció szép példa arra, hogy miként lehet egyre többeket megnyerni a tiszta Magyarország ügyének, hiszen az eltelt időszak alatt megháromszorozódott a résztvevők száma.
Bornemisza János (független), Poroszló polgármestere arról beszélt, a részt vevő vállalkozók, horgászok, gyerekek számára fontos, hogy megtisztítsák környezetünket a szeméttől.
A poroszlói akcióban részt vevő iskolások és felnőttek – a miniszter társaságában – a Tisza-tó poroszlói partszakaszát és a tó Tiszafüredig tartó szakaszát tisztították meg a szeméttől pénteken.
A szervezők tájékoztatása szerint az idei TeSzedd! akcióhoz 520 oktatási intézményből mintegy 50 ezer diák csatlakozott.

Szerző
CÖF

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!