Ezért pofozhatta meg Orbánt Juncker

A tegnapi döbbenetes akciósorozat után ismét téma a sajtóban a bizottsági elnök alkoholhoz fűződő viszonya.

Tegnap még arról szóltak a hírek, hogy  Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke lediktátorozta Orbán Viktort, később azonban kiderült, hogy a bizottsági elnök ennél is durvább dologra ragadtatta magát, amikor megpofozta a magyar miniszterelnököt.

A diplomáciai protokoll szabályait már sokszor áthágó Juncker ezúttal tényleg minden határon túlment.

Az RT News felvételét megnézve az is gyanítható, hogy Juncker valószínűleg nem volt teljesen józan.

A politikus alkohol- és agresszióproblémáira már a bizottság élére való jelöléskor felhívta a figyelmet a külföldi sajtó.

A Times tavaly júniusban írta meg Jean-Claude Junckerről hogy „hulla részeg”, közönséges és agresszív volt még miniszterelnök korában egy hivatalos találkozón, ahol a titkosszolgálatok vezetőjével került kínos helyzetbe.

A Spiegel tavaly februári számában is Juncker és az alkohol viszonyáról írtak elég részletesen. Idéztek egy interjút, ahol Juncker maga mondja el, hogy ugyan az ivás és a dohányzás eddig is tiltott volt Brüsszelben, de a korábbi elnök nem tartatta be a szabályokat. A politikus valóban erős dohányos, és ivó – írta a német lap.

Ezután az interjú után került előtérbe Juncker alkoholproblémája, melyre már két nappal később Luxemburgban úgy reagált: nincsenek alkohol problémáim. Ám a brüsszeli kollégák máshogy emlékeznek. Az Euró-csoport üléseken gyakran a résztvevők Juncker alkohol szagáról és kiszámíthatatlan viselkedéséről számoltak be.

Szintén tavaly júniusban írt az alkoholgondokról a Telegraph, ők úgy fogalmaztak egy magasrangú diplomáciai forrásra hivatkozva, hogy: Juncker konyakot szokott reggelizni.

Juncker egyébként nem csak a magyar kormányfővel szemben veszítette el józan ítélőképességét, ugyanis 2012 márciusában a spanyol pénzügyminiszter nyaka köré tette úgy a kezét, mintha fojtogatná – írta az Index.

De volt arra is példa, hogy az osztrák kancellárt verte fejbe a jegyzeteivel.

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!