Európai polgárok, ébresztő!

Ha a legcsekélyebb mértékben sem volna veszélyes és ártalmas az a magyarellenes provokáció, amelyet a baloldali-liberális túlsúlyú Európai Bizottság is felkarolt, akkor sem hagyhatnánk szó nélkül az Európai Humanista Föderáció nevű belga álcivil szervezet Wake up Europe! Agir pour préserver le projet démocratique européen – Ébredj Európa! Az európai demokratikus vállalások védelmében című „polgári kezdeményezését”, mert az arra irányul, hogy az Európai Bizottság kezdjen vizsgálatot Magyarország ellen az uniós alapértékek és normák állítólagos megsértése miatt, és a vélt sérelmek orvoslására történő eredménytelen felszólítás után sújtsák Magyarországot, ami végső soron hazánk uniós szavazati jogának megvonásához is vezethet.

Az ügy bármennyire ostoba és nevetséges, az a probléma, hogy az Európai Bizottság jegyzékbe vette a kezdeményezést, így a kezdeményezők egy éven keresztül gyűjthetik az uniós tagországokban a támogató aláírásokat, és amennyiben jövő november végéig összeszednek legalább hét országból minimum egymillió aláírást, akkor a bizottságnak hivatalosan foglalkoznia kell a petícióval, és közzé kell tennie válaszát, az akár támogató, akár elutasító. Igaz, az esetleges szankciókról csak az Európai Parlament és végső soron az uniós állam- és kormányfőket tömörítő Európai Tanács dönthet, és a lisszaboni szerződés bűvös 7. cikkelye alapján csak akkor függeszthetnék fel hazánk uniós szavazati jogát, ha az Európai Tanács tagállamainak nyolcvan százaléka támogatná a javaslatot. Ennek valószínűsége közel van a nullához, de még az sem nagyon valószínű, hogy az Európai Bizottság ilyen javaslatot merne tenni. Egyébként is az eddigi ötven állampolgári kezdeményezés közül negyvenhét valamilyen okból elbukott, s csak a maradék háromban adott választ a bizottság, de egyikben sem tett az asztalra új javaslatot. Ez egyfelől szomorú, mert ezek szerint az állampolgári kezdeményezések – köztük a komoly, pozitív, valóban jogos és szükséges indítványok – nem érik el az Európai Unió döntéshozói ingerküszöbét, másfelől megnyugtató, hogy bizonyos – civil köntösbe bújtatott – politikai, ideológiai és/vagy gazdasági célzatú ellenséges akciók nem tudnak feljutni az érdemi uniós döntéshozói szintre, és nem tudják korlátozni, sérteni a tagországok jogait, illetve érdekeit.

Ha nem is kell komolyan tartanunk az említett akciótól, mégsem hagyhatjuk szó nélkül. Ahogy Gál Kinga európai parlamenti képviselő, az Európai Néppárt alelnöke kifejtette, nem először fordul elő, hogy indokolatlan, meddő vitákhoz és boszorkányüldözéshez asszisztál az uniós baloldal. Az Európai Parlamentben többségben levő baloldali frakciók (szocialisták, liberálisok, kommunisták, zöldek, anarchisták és más destruktív csoportok) nem először indítanak támadást hazánk ellen. A mostani kezdeményezéssel ismét hisztériát keltenek ellenünk, mert nem értenek egyet Magyarország bevándorlásellenes, a nemzeti, keresztény értékeket védő politikájával. A bizottság pedig veszélyes precedenst teremtett, az egész európai intézményrendszerre nézve káros folyamatot indított el azzal, hogy elfogadta ezt a kezdeményezést. Pedig jól látni, hogy honnan fúj a szél. Az említett álcivil szervezetet is a globalista, nemzetállam-, család- és keresztényellenes amerikai milliárdos, Soros György pénzeli. Az Európai Humanista Föderáció mostani vezetője a szélsőbalos belgiumi szocialista párt tanácsadója, az aláírást kezdeményezők belgiumi tagszervezetének elnöke nemrég még a Grand Orient Belgium nevű szabadkőműves társaság nagymestere volt, pár éve pedig aláírt egy Orbán Viktornak címzett, az abortusz költségvetési támogatását követelő nyílt levelet. Ez a humanistának nevezett destruktív társaság nálunk sem ismeretlen, próbálkoztak nálunk is gyökeret verni, de mivel fantompártként működtek, a Fővárosi Bíróság korábban megszüntette nyilvántartásukat. Aztán mégis újraéledtek, és 2009-ben az LMP-vel közös listán még az európai parlamenti választáson is indultak, de 75 522 szavazattal csak 2,61 százalékos eredményt értek el, azaz meg sem közelítették az 5 százalékos küszöböt. (Csak összehasonlításul: akkor a Fidesz-KDNP listára 1 632 309 választópolgár szavazott, így a jelenlegi kormánypártok megkapták az összes szavazat 56,36 százalékát.) Mivel a magyar demokratikus porondon csúfos kudarcot vallottak, most európai színtéren szeretnének bizonyítani a „humanisták” ­– változatlanul a magyarok ellen! Az, hogy két egymás utáni demokratikus parlamenti választáson a polgárok bizalmából és felhatalmazásából kétharmados többséget kapott kormányzat ellen gyűjtenek aláírásokat az unió tagállamaiban, önmagáért beszél. Nem kizárt, hogy 28 tagországban egy év alatt összegyűjtik Magyarország ellen az egymillió aláírást, de ha sikerül is nekik, mi ez ahhoz képest, hogy eddig 1 millió 521 ezer magyar polgár írta alá a Fidesznek a kötelező uniós betelepítési kvóták ellen néhány hete indított petícióját?

A magyar polgárok tehát máris csattanós választ adtak a hazánk, népünk ellen indított újabb ellenséges akcióra, és nem maradt adós a válaszlépéssel a Civil Összefogás Fórum ­– Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány közössége sem. A csütörtöki sajtótájékoztatón a CÖF-CÖKA alapítói nevében Csizmadia László elnök bejelentette, hogy a belga, úgynevezett civil szervezet „Ébredj Európa!” elnevezésű kezdeményezésére válaszul a CÖF-CÖKA az „Ébredj Európai Bizottság!” című petíciójának az Unióhoz történő beadását tartják időszerűnek. Javasolják, hogy az Európai Unió Parlamentjének erre a célra megalakított bizottsága vizsgálja meg az EB bevándorlással kapcsolatos eddigi intézkedéseit, mulasztásait. A vizsgálat terjedjen ki arra, hogy a Bizottság miért nem reagált kellő időben a migránsáradattól szenvedő tagállamok vészjelzéseire? Miért nem hozott azonnali intézkedéseket a gazdasági bevándorlás kezelésére és megfékezésére? Miért hunyt szemet afölött, hogy Görögország folyamatosan megszegte a schengeni és a dublini uniós jogszabályokat, melynek következtében átjáróházzá és védtelenné váltak az Unió külső határai? A gondatlanság eredménye, hogy az Uniót felkészületlenül érte a népvándorlás. A beözönlő, nagyrészt gazdasági bevándorlók között megbújhattak az európai polgárok biztonságát fenyegető terroristák. A petícióban kérik, hogy a vizsgálat jelölje meg név szerint azokat az uniós vezetőket, akiknek politikai felelőssége megállapítható, és az Európai Parlament hozzon határozatot arról, hogy a megfelelő konzekvenciákat levonják.

Az Ébredj Európai Bizottság! című petíciót a jövő hét elején kívánja benyújtani az Európai Parlamenthez Csizmadia László kuratóriumi elnök. A szöveg a CÖF honlapján olvasható (https://civilosszefogas.hu/ebredj-europai-bizottsag-peticio) a Szlovákiai Magyar Társadalmi és Közművelődési Szövetség – Csemadok, a Magyar Civil Szervezetek Erdélyi Szövetsége és a Vajdasági Magyar Civil Szövetség szolidaritási nyilatkozatával együtt, ami azt mutatja, hogy Kárpát-medencei civil összefogásról van szó, amit sok száz magyar civil szervezet támogat. A petícióban arra kérik Martin Schulzot, az EP elnökét, hogy vizsgálja felül a november 24-én hozott, a belga „civil” szervezet által kezdeményezett döntés jogszerűségét. Ugyanakkor javasolják, hogy bővítsék a Frontex, az EU határellenőrzési szerve szerepének bővítését az európai külső határok védelmében. Egyébként Csizmadia László már a nyáron megjelent írásában (Teknősbékatempó, Magyar Hírlap, július 23.) javasolta, hogy az ENSZ békefenntartói vagy az uniós támogatással finanszírozott összeurópai határőrök védjék meg Európa és benne Magyarország schengeni határait a tömegesen ide érkező illegális migránsoktól. „Ha majd a zöldhatár minden bokránál ál egy uniós rendfenntartó, azonnal lebonthatjuk az ideiglenes drótkerítést” – írta akkor.

Mint tudjuk, azóta sem gyorsult fel a „brüsszeli teknősbéka”, pedig az idén már több mint egymillió ázsiai és afrikai gazdasági migráns zúdult be a Balkánon – és október közepéig Magyarországon – át Európába, főleg Németországba és a skandináv országokba. A magyar kormány a magyar társadalom túlnyomó többségének támogatásával előbb a szerbiai, majd a horvátországi zöldhatárt is lezárta, így négyszázezernél megállt a hazánkba illegálisan belépő, határsértő migránsok száma. Bár a legtöbb uniós ország keményen – nemegyszer minősíthetetlen durva módon, mint a baloldali osztrák és horvát kormányfő – támadta hazánkat a kerítésépítés miatt, és azt állították, hogy ők soha nem tesznek ilyet, ma már egyre többen elismerik, hogy a magyar kormány döntött jogszerűen, helyesen és hatékonyan, és a migránsválság kezelésében a Visegrádi 4-ek teljes konszenzusra jutottak. Az elmúlt hetekben pedig sorra kezdték el építeni a saját kerítésüket az osztrákok, a szlovénok, a horvátok és a macedónok is, és már a migránsoktól fulladozó Németország is a határai lezárását és a gazdasági bevándorlók hazaküldését fontolgatja. Egyre több baloldali, liberális uniós kormány tett és tesz száznyolcvan fokos fordulatot a migránsválság ügyében, s emiatt egészen kétségbe van esve a hazai impotens, letargikus ballib értelmiségi tábor is. Ahogy egyik megmondóemberük, Lengyel László írja-sírja az „Orbán-betegségről”: „A kerítés sikeres. A Nyugat sikertelen. Modellt kínál Lengyelországtól Bulgáriáig, de létezik ajánlata francia, olasz vagy spanyol, sőt amerikai változatra is. Lehet, hogy egy napon az egészet Orbán-betegségnek fogják nevezni. (…) Ez nem magyar különút, nem zsákutca. Ez a történelem főutcája. Tegnap Moszkva és Ankara, ma Budapest és Varsó, holnap Párizs, holnapután Washington.” (168 Óra, december 10.) Lengyelnek, Sorosnak, az európai baloldalnak az egyetlen reménye már csak Angela Merkel és a Juncker vezette Európai Bizottság és a brüsszeli apparátus.

Csakhogy tévednek. Mint már e sorok írója is leírta itt a nyár végén: „Juncker és az általa vezetett Európai Bizottság megbukott – ez a nyár bebizonyította, hogy teljesen alkalmatlan a kaotikus, tömeges, illegális bevándorlás okozta válsághelyzetnek nemhogy a kezelésére, de még a felismerésére és megértésére sem!” (Kemény deszkák, avagy miért bukott meg a Juncker-bizottság?, 2015. augusztus 30.) Ezzel összhangban azt mondta Fricz Tamás a csütörtöki CÖF-CÖKA sajtótájékoztatón, hogy az Európai Bizottság „felesleges, kártékony és önsorsromboló intézmény”, amely ismételten és következmények nélkül hozhat meg a tagállamok érdekeivel ellentétes döntéseket.

Ezért valóban ébresztőre van szükség – fel kell ébreszteni Európa polgárait, hogy keljenek fel, fogjanak össze és kényszerítsék a migrációval kapcsolatos politikájuk megváltoztatására az unió döntéshozó szerveit, és ha nem készek vagy képesek erre, akkor le kell váltani és el kell számoltatni őket. Amíg nem késő! Ezért helyes, hogy a CÖF-CÖKA két hónappal ezelőtt uniós – országonkénti – népszavazást kezdeményezett, hogy kiderüljön: az unió vezetői nem cselekedhetnek az európai emberek véleménye ellenében. A klasszikus demokrácia hagyománya szerint ugyanis a népnek van kormánya és nem a kormánynak népe. A mélyülő migránsválság eltérő megítélése és kezelése következtében egyre nagyobb szakadék tátong az európai kormányok és népeik között, márpedig ha így van, akkor az egyik felet le kell váltani. Európai polgárok, ébresztő! Ne hagyjátok, hogy antidemokratikus, alkalmatlan kormányotok benneteket váltsanak le – és váltsanak fel idegen bevándorlók millióival…

 

 

Szerző
Márton János

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!