Amikor a hatalom kéz a kézben jár a terrorizmussal, az végzetes lehet, hiszen irányulhat a hatalom megtartására, vagy megszerzésére.

A terror szó latin eredetű, jelentése rémületet, ijedtséget jelent. A jakobinus diktatúra óta eltelt történelmi időszak és most, a migránsáradattal érkező fegyveres erőszak megtanította Európát rettegni.

Az egyéni terrorizmust meghaladva szervezetek, nemzeti, etnikai, vallási és politikai identitásuk érvényesítésére illegálisan nyúlnak az erőszak fegyvereihez. A terrorizmus új vad hajtásokat növeszt. Álcázott módon, leplezve eredeti szándékát (- a gyilkos galóca is látszólag szép gomba -).

A pártpolitikai célok érvényesítése a demokráciákban nyíltan nem teszi lehetővé a fegyveres erőszak alkalmazását, de mint 2006. október 23-án láthattuk, egy cezaromániás miniszterelnök statisztálhat a békés tüntetők szétveréséhez, a fegyverhasználat felett szemet hunyva.

A magyar ellenzéki pártok legtöbbje rádöbbent, hogy a polgárok elleni brutális rendőrterror és terelő korlát dömping olyan lakossági ellenszenvet okozott, amit az idő múlásával merőben más, álcázó verbális attakkal pótolni lehet. A hatalom visszaszerzéséhez a megfizetett zsoldos médiát fő csapásként vetik be. A 2002 és 2010 közötti kormányzás haszonélvezői nemcsak a korrupciókból gazdagodtak, hanem a nemzeti vagyon rablóprivatizációjából tömték tele zsebeiket, és ki tudja még hol található, kijelölt depóikat.

Nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy az akkori dilettáns kormányzás gazdasági mélypontra juttatta Magyarországot. Egy országnak régen rossz, ha a kormányzat ellenzéke nem szabadversenyes formában próbálja igazolni rátermettségi klasszisát, hanem az orvlövészet eszközével pótolja hiányosságait.

Országunk politikai kezdeményezései, gazdasági fejlődésünk elismert, makacs tények, zavarják az ellenzéket. Arra ösztönzik őket, hogy a kialakult jó hangulatot egyfajta hangulati terrorizmussal szüntessék meg.

Az ország fejlődéséről a nyugaton divatos belső pártelőválasztásokkal próbálják a figyelmet elterelni. Ez itthon viccesnek tűnik, mert kiégett pártharcosokkal kiállni a közönség elé csak lefutott kabaréprogrammal tudnak. A fejre öntött jeges víz helyett tudnának hatékonyabb, más módszert kitalálni, a vízágyúzást, azonban ez most nincs kézközelben.

Akármilyen durva a hangulatterror, kimondjuk, nem lesz eredményes. Az összetartó kétharmad és a hovatartozásukat egyelőre elrejtő magyarok munkájukkal mégiscsak egy kis csodát produkáltak. Tudjuk, hogy az ellenzék szerint mindez a véletlen műve. Szerintük a mázli-hatás európai viszonylatban, ma Magyarországon a legerősebb.

Épül az ország. Az állam megszüntette az önkormányzatok eladósodását, a kórházakét is. Jövőre akár 1%-kal növekedhet a GDP. A lényeg, hogy a kormányzati társadalmi jólétet segítő intézkedések nem hitelből történnek, mint annak idején. Magyarországnak politikai és gazdasági tartása van, ugyanakkor hasznos, de kritikus tagja az Európai Uniónak is.

Gazdaságunk maga mögött hagyta a csődveszélyt, csökken az államadósság, emelkedik a GDP. Béremelések kapcsán a tanárok, orvosok, köztisztviselők, katonák, rendőrök is felemelhették fejüket. Megszűnőben a munkanélküliség. Őrzött a nyugdíjak vásárlóereje. Nő az export és a devizatartalék. Emelkednek a minimálbérek, ingyenessé vált a bölcsőde és óvodai étkeztetés, határainkat megvédtük, hozzájárulva Nyugat-Európa biztonságához. Az arra illetékesek felminősítették gazdaságunkat.

A jó közhangulat elrontása, az elégedetlenség fokozása az ellenzék olyan támadása, amely nemcsak a kormány leváltására irányul, hanem célzott mellékhatással, félelemkeltéssel is bír. Az egymásra találó nemzetellenes bal és jobboldal kiégett és még nem eléggé érett politikusai hazugságokra vetemednek, nem másért, mint a hatalom megszerzéséért. A korrupcióval, elvtársi összekacsintással szerzett egyéni és pártvagyon 2010 óta egyre fogy, pótlása nélkül az egér is kiköltözik „a kamrából”.

Lesz, ami lesz, végső rohamra kell indulniuk. Ellenőrizhetetlen állításokkal kormányellenes hangulatot keltenek. A hazai és külföldi elvbarát médiumok közreműködésével, reggel, éjjel és este az egyre nagyobb egyetértést sugárzó polgári többség tagjai közé szeretnének éket verni.

Nézzük, milyen eszközökkel lehet sikeres egy ország, vagy éppen egy kontinens elleni hangulat-ellenforradalom. Mondják, minden, amit a regnáló hatalom állít, az nettó hazugság, a polgárok becsapása. A korrupció olyan erős, hogy a közjóra semmi sem marad. Az elszegényedés fokozódik, miközben a kormány tagjai űrhajóval közlekednek, és luxusautókkal érik el a tengeri kikötőkben lehorgonyzott magán jachtjaikat.

Az ellenzék fizetett magánnyomozói, akár nagyhatalmak titkos ügynökei is érdekeltek lehetnek az ország függetlenségét és szabadságát védő kormány megbuktatásában. Főleg, ha a gazdasági eredmények szemmel láthatóan egyre jobbak, és az országgyűlési választások valószínűleg nem hozhatnak számukra előnyös változást.

De folytassuk: nincs megfelelő alkotmány, elfogult az Alkotmánybíróság, sőt a teljes igazságszolgáltatás szinte már közelít az államterrorizmushoz. A fékek és egyensúlyok rendszere a múlté, éppen most rúgja az utolsókat a demokrácia. Migráns politikánkat a brüsszeli adminisztráció tragikusnak tartja.

Folytathatnám a nem lankadó rémhírterjesztők megszűnni nem akaró kreatívnak képzelt leleményességét. Ebből azonban elég, mert a lóláb kilóg a rövid takaró alól. Egyre kevesebben hisznek a társadalmi nyugalom felforgatóinak, a magyarországi többségi civil világ félrevezetése, emlékszünk, már az előző hatalom regnálása idején is megtörtént.

Mi civilek úgy véljük, hogy Advent harmadik vasárnapján meggyújtott rózsaszín gyertya az örömöt szimbolizálja, és jó hangulatunkat stabilizálja. A negyedik gyertyagyújtás a bűnbánatra emlékeztet, és csak reménykedni tudunk abban, hogy a hangulatterroristák is veszik az üzenetet.

Csizmadia László
CÖF-CÖKA elnök