Éghajlatváltozást okozó környezetszennyezés

Tisztelt Barátaim!
Igen, egyetértek Köztársasági Elnök Urunk kezdeményezéséhez, hiszen természetesen a nagy jelentőségű mozgalom támogató segítsége nélkül csak írott malaszt a környezetvédelem erősítése.
Azonban: úgy gondolom, ma már nem teljes és nem KOMPLEX az a megelőző védő tevékenység amelyet oly sok politikus hajlandó a zászlajára tűzni, mert ott sok fontos dologról van szó, de egy nagyon fontos elem hiányzik róla. Az pedig a SZELLEMI KÖRNYEZETÜNK ÉS KULTÚRÁNK VÉDELMÉNEK az ügye.
Nap mint nap tapasztalhatjuk utazásunk alatt, nagy közösségek, tömegek soraiból áradó alpári, sekélyes és gusztustalanul botránykeltő beszédet, kommunikációt. A médiákból árad a szenny hivatalos állami elfogadás mellett, szinte sikknek tartott divatja. Ha valaki pénteken este figyeli az esti-éjszakai mulatságból hazatérő, közlekedő fiatalokat, sírva fakadhat annak hallatán ahogyan trágárkodnak, viselkednek.
A multikulturális közegünk szennye árad közéletünkben, még a Parlamentünk falai közé is.

Éppen ezért: úgy gondolom, a környezetvédelem fogalom körébe és tárgyába igenis BE KELL EMELNI CÉLNAK(CÉLKÉNT) szellemi környezetünk védelmének prioritását is!

Tisztelettel: V.G.V.
____________________________________________
Azért emeljék fel a szavukat, hogy a Magyar Kormány ne kezelje fekete bárányként a megújuló energiát, Paks helyett, inkább ebbe, az egészséges jövőbe fektessenek! Lassan 4 éve nincsenek lakossági napelemes pályázatok, pedig ez a valódi rezsicsökkentés,környezet kímélés, tudatos energiafelhasználás!

A.K.
____________________________________________

Ismét köszönöm a tájékoztatást. Sajnálattal mondom, hogy ilyen körültekintő tudással nem rendelkezem a témában. Azonban nagyon aggódom a Világ jelenlegi állapota miatt. Már az a tény, hogy még ma is irtják az esőerdőket nagyon fáj. De rögtön azt gondolom, hol van az a hatalom aki kiadja az erdők irtására a parancsot? Látom és hallom a hírekben , tudósításokban az éghajlat változásának következményeit. Olvadnak a Déli Sarki gleccserek . Látom a Kilimandzsáró jegének olvadását. A megváltozott éghajlatokat. Az Amerikában tomboló hóviharokat. A nagyvárosokban a levegő olyan mértékű szennyeződését, hogy élhetetlenné válik a város. Az emberek közönyösségét a témával kapcsolatban. Úgy látom mindenki magának él, nem figyel az embertársaira. Önző és irigy, harácsol és közömbösen megy el egy hajléktalan mellett. Nincsenek barátai, nem is érzi jól magát sehol. És ő az aki eldobja a szemetet, de szidja a város vezetőit mert piszkosak az utcák.
Népbetegség a túlzott fogyasztás. Mértéktelen vízhasználat. A vizek szennyezése, a gépkocsik kipufogói ontják a füstöt. Szennyezik a levegőt. A nagyüzemi gazdálkodások a marhatenyésztés, egyenesen az ózon réteget gyengíti. A gyárak hatalmas kéményei ontják a gyilkos , mérges füstöt. És mindez a profitot növeli , ami újabb profitot eredményez és újabb gyárkémények okádják a füstöt. Ez már a klímát oly mértékben befolyásolta, hogy ezt eredményezte, ami jelenleg a legnagyobb gondja a Világunknak.
Nem régen hallottam az újabb szörnyűséget, a tengerekben megtalált hatalmas szeméthalmazokat. A klímát ez a tény is befolyásolja.
Azt hiszem ezt a csodálatos Földet, mi emberek tettük ilyen szennyezetté. Mi emberek nem takarítjuk el a szemetünket. A vezetőink nem követelik meg a törvény erejével a kötelező rend megtartását. Hatalmas a korrupció. Az emberek harcolnak egymással, egy forintért. Az államok harcolnak, háborúznak s maguk után hagyják a szennyeződést és közben nem gondolják, hogy maguk alatt vágják a fát. Szennyezzük a vizeinket , kipusztítjuk a vizek élővilágát. Szennyezzük a levegőnket és milliók halnak meg ennek következtében. De nem számít( a háttérhatalom szerint úgy is sokan vagyunk).
Összeülnek az „okosok”, kitalálják a széndioxid quotarendszerét . Aztán szétosztják az államok között. De az már nem érdekli őket, hogy be is tartassák,. El is adhatják a kiszabott mennyiséget más államnak. (Miért , ott nem szennyeződés?)
Most remélem felébred a Világ és összefog, hogy valami radikális intézkedéssel elindulhat egy tevékenység ami talán segít megállítani a rohamos romlást.
Ezt az elmélkedést még lehetne folytatni, de nem lenne értelme. Sajnos a statisztikai kérdésekre akkor sem fogok tudni válaszolni. Amiket megjelöltem az csak tipp volt. Elnézést érte. De szeretnék csatlakozni a felhíváshoz, mert az gondolom talán még nem késő. Ha megvalósulna az összefogás, akkor is évtizedekig tartana a javulás . Így sem tudom elképzelni, hogy lehet azt a hatalmas kárt orvosolni amit Földünknek okoztunk. A sok kipusztított fajt, a vizek és a levegő szennyezését, hogy lehet jóvá tenni? Azt hiszem az emberiség gondolkodását is át kell formálni. Vissza kell térni a vallás tanításának világába.” Szeressétek egymást mint én szeretlek benneteket”.És ha megjelenne a szeretet, megoldódna a nagy gond is.
Szeretettel csatlakozom. Üdvözlettel: Sz.Á.
_________________________________________

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!