Erre is figyelni kell!

Tisztelt Szellemi Honvédő Társaim!

Ebben a percben ért el hozzám tájékoztatásuk, amiben jelzik megújított honlapjukkal is erősíteni kívánják a kapcsolatot szimpatizánsaikkal, ami olyan fontos és keresett igényt elégít ki ami azt eredményezte, hogy fél órája nem tudok rákapcsolódni egyik e-mail címre sem, mert feltételezhetően olyan nagy az érdeklődés. Ez nagyon jó ! Én ráérek később is hiszen már előbb megírtam Önöknek szánt levelem.
Ebben arra szeretnék utalni, hogy én úgy látom hiába minden, az ellenzéknek és nemzetközi támogatóik felé tett korrekt gáláns intézkedés demokrácia és emberi jogi kérdésekben, az nem csak, hogy nem hatja meg őket, de egyenesen arra sarkallja ezt a társaságot, hogy még erőszakosabban, még pimaszabbul támadják Magyarországot és annak minden támogatást megérdemlő kormányát.
– Nem vagyok már fiatal, a II. világháborút is kiskamaszként szenvedtem meg, majd későbbi életem sem hozott túl sok örömet, mert „egyéb” származásom nem volt jó ajánlólevél. Nehéz azt megérteni, de a nagy társadalmi mozgásokba valahogy belefásul az ember, ha van munkája és a hétköznapjai meg a személyes holmija biztonságban van. Azonban az apró, mindennapi zaklatások előbb utóbb a legelfásultabbakat is kiborítja.
Az lehetetlen, hogy a manapság egyre nagyobb méreteket öltő, – a becsületesen dolgozó és adózó emberek biztonságérzetét lenullázó – lopásokat, erőszakoskodásokat felelős emberek (közigazgatási vezetők, politikusok) ne vennék észre, sőt ezek következményeit nem tudnák felmérni. Hiszen ezek napjainkban olyan sűrűn fordulnak elő, hogy a hétköznapi ember szinte állandó zaklatottságban él. A többségében kisjövedelmű embereket gyakorlatilag pótolhatatlan vaszteség ér egy kerékpár, telefon, vagy egy laptop ellopásával, de gyakori eset, hogy a lakásától fosztják meg trükkel, fenyegetéssel a védtelen embereket. A rendőrség szinte mindig széttárja a karját és meg sem mozdul, mondván úgy sem lesz meg a tolvaj. Ha mégis valami csoda folytán megkerül, azt az ügyészség, bíróság hagyja futni, még a sokszorosan visszaesőt is. Nem úgy a károsultat, ha az hirtelen felindulásból, vagy az „öntudatos” tolvaj ellentámadása miatt megüti a tolvajt, aki ettől azonnal „áldozattá” válik a hatóságok szemében és ezért a károsult szinte minden esetben bíróság elé kerül sőt börtönbe. Ez a helyzet azt üzeni a bűnözőknek, hogy eszükbe se jusson dolgozni, hiszen a mindennapi kisebb nagyobb lopásokból jobban meg lehett élni mint a minimálbérből. A károsultaknak pedig azt, hogy ne nagyon próbálkozzanak feljelentéssel, mert úgy sem lesz semmi eredménye Arról pedig végkép mondjanak le, hogy akár egy sértő megjegyzést (pl. „tolvaj”, pláne rasszista jelzővel) tegyenek mert ha az önérzetes tolvaj feljelenti ezért, biztosan büntetésre számíthatnak.
Úgy gondolom az teljes képtelenség, hogy véletlenül alakult így az igazságszolgáltatás rendszere.
A gátlástalan lopások olyan elkeseredést váltanak ki az emberekből ami képes lesz komolyan befolyásolni a 2018. évi választások eredményét is. A lopásokra szakosodott emberek és bandák szinte semmit nem kockáztatnak, hiszen a felderítés – eszközhiány, valamint a jogvédők szimpatikus, ám gyakran a bűnözőt védő tevékenysége miatt – szinte teljesen eredménytelen.
Még a vélemény nyilvánításra és a panaszra is nagyon kell ügyelni, mert egy félreérthető kifejezés is megpecsételheti a panasztevő sorsát, akár úgy is, hogy „burkoltan” rasszistázott vagy antiszemitázott, netán homofób kijelentést tett, vagy csak egyszerűen „náci” az illető. Ilyen sötét véleménykényszer csak a sztálini rendszerben volt, ami most írott törvényekkel is körül van bástyázva.
Jól megtámogatja ezt (meg a statisztikát), hogy a nagy-értékű lopás minősítése 500 000.- Ft értéknél kezdődik. Ez akkora összeg, amit a munkás ember csak álmában lát !
– Míg a mentők és a tűzoltók hívástól számított kiérkezését mindig vizsgálják (jogosan), addig a rendőrség hívástól számított kiérkezése úgy tűnik mintha tabu téma lenne, pedig a késlekedésük az erőszak kiterjedésének esélyét növeli, ezzel a hatóság közrehatását valósítja meg véleményem szerint.
– A hétköznapok embere ezt az éppen regnáló kormány és pártja rovására írja, ami csak részben jogos, mivel a sunyi idegen erők és helyi szekértolóik minden jel szerint arra szakosodtak, hogy elbizonytalanítsák a kiszemelt országok társadalmát. Ez természetesen a szélsőjobb erősödését is maga után vonja, amit aztán lehet lobogtatni a világ előtt, sőt ez lehet az alapja a nemzetközi durva kritikának, akár a büntető intézkedéseknek. Észre kell venni azt is, hogy amíg általában a balodalhoz köthető valamint bizonyos természet ellenes tevékenységeket támogató (drogozás, homoszekszualitás, migráció) „civil” szervezetek különösen kiemelt támogatást kapnak, hazai és nyugati szervezetektől és a sajtótól, addig néhány civil szervezet akik megpróbálnak változtatni (segíteni) a kialakult helyzeten mind elbuknak a hatóságok akadékoskodásán. Kivéve a polgárőrséget akiket éppúgy gúzsba kötnek a mindenféle ál-humánus és hamis emberi jogi feltételek.
– Valószínű nem ez az egyetlen probléma amit az emberek már nem is nagyon mernek emlegetni, de félő, hogy a szavazó fülkében eszükbe jut és akár a szélsőjobb, akár a szélsőbal kerülne hatalomra az Magyarország végső pusztulását jelentené.

Tisztelettel: P.I.

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!