Bukott politikusok kísértetjárása

Ha Karácsony Gergely szerint Tarlós István díszpolgári címet érdemel, akkor mondhatjuk, hogy szerintünk is, de nem az ő kezéből.

Az új főpolgármester nyilatkozatai bizonyítottá tették, hogy ő nem más, mint egy, a 2010-ben megbukott szocliberális rendszer sakktáblájára helyezett, lóvá tett figura. Eddigi politikai lóugrásai az ostorral és néha cukorral betanított, engedelmes cirkuszi lovak fellépéseit tükrözik, amelyek az őt rakosgató Gyurcsány és szekundánsa, Demszky akaratát tükrözik. Jó példa erre, hogy Karácsony az országot és Budapestet eladósító bábjátékosok szószólójaként máris Demszky Gábornak és Tarlós Istvánnak ígér díszpolgári címet. A kérdés az, miként lehet egy kalap alá venni Tarlós Istvánt Demszkyvel? A válasz egyértelmű: sehogy, ezért az új főpolgármester kijelentése tudatlanságból vagy szemtelenségből fakad. Rosszabb eset, ha az erkölcs szabá­lyait sem ismeri. Próbálkozása a bukott, elkergetett főpolgármester érdemtelenségének eltakarására szolgál. Tarlós István teljesítménye messze felülmúlja Demszkyét.

A korrupció és a rombolás összehasonlítása a jó gazdálkodással, a látványos építkezéssel sunyi, alattomos politikai érdekeket szolgáló színjáték. Ismét beindult a böszmeség és a hazudozás. A 2002 és 2010 közötti korszakról a most még félrevezetett fiatalok nem tudják, hogy a két fő országrontó milyen kárt okozott hazánknak. Hiányos ismereteik vannak az 1956-os fiatalok hős szabadságharcáról, erről azonban nem ők tehetnek, mert tanáraik sokasága más eszmeiséget vall, és politikai érdekeik szerint tanítják a történteket.

Eljött az ideje, hogy az egyetemistáknak szabadon választható szemesztereket biztosítsanak. Témaként az 1956-os forradalom és szabadságharcot, az 1989–90-es rendszerváltozást és előzményeit, valamint a Gyurcsány–Bajnai-korszak tragikus következményeit ajánlhatnánk. A szemeszterek vezetői a nemzeti érzelmű és a keresztény szabadságot követő tudós történész honfitársaink közül kerülhetnének ki. Időszerű, hogy a valódi demokrácia a felsőoktatásban ellenőrzötten is megvalósuljon. A kormány és az egyetemek megállapodása e téren nem halasztható. Minden egyetemi és főiskolai hallgatónak saját választása szerint joga van több forrásból tájékozódni.

Például érdekelni fogja őket, hogy 1956 után milyen politikai közeg megtorló intézkedései űztek el csaknem kétszázezer fiatalt hazánkból.

Ma már mindenki úgy érzi, hogy a Kárpát-medencei magyarok fővárosa, Budapest kísértetek irányítása alá került. Hagytuk, hogy az országgyűlési választásokon kifejezett többségi népakaratot Budapesten és néhány megyei jogú városban a már kiebrudalt őskövületek ismét tapadós kezükbe vegyék. E jelenség oka, hogy az ideológiailag kiürült látványpártok hamis eszméit a hatalomvágy fölülírta. Az egyszerű számtanon alapuló látszatösszefogással sikerült több szavazót megvezetniük. Így előállt az a helyzet, hogy a szabados demokrácia állami intézmé­nyeink falai között kritika és ellenpólusok nélkül garázdálkodhat. A tanulságok levonása szükségszerű.

Budapest mindenkié, harsogta az ellenzék. Íme egy téma, amiben egyetértünk. Éppen ezért szükséges jogilag is megteremteni az ország összes megyei önkormányzatának képviseletét a főváros irányításában. A megyékben élők szavazatainak pártpreferen­ciák szerinti aránya nem hagyható figyelmen kívül, amikor egy ország a főpolgármester és a budapesti közgyűlés alakulásáról dönt. A fentiekkel kapcsolatos törvényi intézkedések megerősíthetik, hogy Budapest valóban minden magyar állampolgáré legyen.

A magyar emberek még mindig kétharmados többsége hathatós intézkedéseket vár. A keresztény szabadság eszmeiségét, kezdve a tízparancsolattal, a polgárok által elfogadott normatívákkal kell megtöltenünk. A velünk tartók véleményét tettek által tegyük eredményessé. Így megakadályozhatjuk a visszatért kísértetek dorbézolását az ideiglenesen megszerzett önkormányzatokban. Az ellenzék által irányított önkormányzatok szerződéseit górcső alá kell venni. Preventív módon meg kell akadályozni korrupciós kísérleteiket. Alkalmazott módszereik eladósodáshoz vezetnek, és védhetetlenül megint odáig juthatunk, hogy az állami kompenzáció elkerülhetetlenné válik. Intő jelnél is több, hogy Demszky Gábor arra biztatja a szocliberális vezetésű önkormányzatokat, hogy vegyenek fel hiteleket az IMF-től és az Európai Központi Banktól, amelyek visszafizetése azonban a tisztességesen dolgozó magyar emberek zsebét fogja terhelni.

Ha Karácsony Gergely szerint Tarlós István díszpolgári címet érdemel, akkor mondhatjuk, hogy szerintünk is, de nem az ő kezéből. A volt főpolgármester a kormány tanácsadójaként szakmai rutinjával, egy hozzáértő csapat segítségével optimálisan megítélheti az ellenzéki önkormányzatok korrupcióra irányuló tevékenységét.

Érdemes azonban az elvesztett városok, kerületek polgármestereinek hibáit is elemezni. Öt év vagy egyeseknél még több idő állt rendelkezésre, hogy a hozzájuk tartozó területen megszerezzék a meghatározó többség bizalmát, támogatását. Ha valahol ez nem sikerült, az nem a választók hibája. Mindezt tetézte, hogy Győr polgármestere súlyosan vétett az erkölcs és közerkölcs szabályai ellen. A jelenség hatása elérte a fővárost is, a békát pedig az eddig kiválóan teljesítő Tarlós Istvánnak kellett lenyelnie.

A CÖF–CÖKA-ról az ellenzék terjeszti, hogy kormányközeli szervezet. Polgáraink előtt világos, hogy kilenc és fél éves működése során a kormány bizonyított. A jó kormányzás támogatása részünkről a többségi népakarat megtestesítése. Azonban azt is valljuk, hogy akik felelős pozíciókban rontják a kormányzat megítélését, azok alkalmatlanságát tevékenységük átvizsgálása bizonyíthatja.

A nemzeti többség nem vesztett, csak néhány párharcban alulmaradt. Az állam irányításához rendelkezésre áll a kormányoldal jóvoltából a fiatal és megfelelően képzett utánpótlás. Ne várjunk, cselekedjünk, csak az elvégzett kemény munka hozhatja a további eredményeket.

A CÖF–CÖKA növelni fogja klubjainak számát, a Civil Akadémiák színvonalát és szellemi honvédői táborát. Az ellenzék által vezetett kerületekben is megteremtjük azt a polgári közösséget, amely ismeretterjesztés útján szembeszáll a demagóg szabados demokráciával.

Stabil, vidéki, városi és határon túli polgári közösségeinkkel éberen figyeljük és megakadályozzuk az újra életre kelt ellenzéki kártevők időszakos rajzását. Bebizonyítjuk, hogy a ránk szabadult kísértetjárás csak hamvába holt kísérlet.

Szerző: Csizmadia László a CÖKA kuratóriumának elnöke

Forrás: https://www.magyarhirlap.hu/velemeny/20191024-bukott-politikusok-kisertetjarasa

Szerző
Csizmadia László
CÖF-CÖKA kuratóriumának elnöke

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!