Bértoll-fosztás

Tisztelt Bértollnok Úr, igaza van, maradjunk a tényeknél.

Tény, hogy 2009 tavaszára Gyurcsány Ferenc egyértelműen megbukott.  Éppen ezért követelte az előrehozott választásokat április elején 200 ezer ember a Hősök terén (a lenti képen is látható), megelégelve az ország kiárusítását, a kordonokat és a hazugságot. A rendezvényen köztiszteletben álló személyiségek szólaltak föl. Megtisztelő volt, hogy mellettük magam is elmondhattam az akkor frissen megalakult CÖF álláspontját és célkitűzéseit.

 

 

Júniusban, amikor a konstruktív bizalmatlansági indítványt  meglovagolva Gyurcsány ajánlására Bajnai Gordon került a miniszterelnöki székbe, eskütétele alatt 60 ezren tiltakoztak – no nem a Kossuth téren, mert oda nem engedték be az embereket, hanem az Alkotmány utcában és a környező mellékutcákban rendőrsorfalak közé  szorítva.

Ezen a rendezvényen én olvastam föl a petíciót, melyet  Fricz Tamással együtt adtunk át Semjén Zsolt országgyűlési képviselő úrnak, aki azt ismertette az országházban.

Természetesen elképzelhető, hogy senki nem emlékszik személyemre a fenti események kapcsán, de ha így van, lényegtelen, hiszen nem rólam, hanem egy sokak által képviselt álláspontról volt  szó, amely azóta sem változott.

Tisztelt Bértollnok Úr!

Tapasztalati tény, hogy a politikai újságírás ma az „ellenség”-nek kikiáltott célszemély szavainak kiforgatásával, nevetségessé tételével,  gyűlöletkeltéssel igyekszik pótolni a tárgyi ismereteket és a tartalmi érveket. Elismerem, hogy Ön is ott volt a módszer bölcsőjénél, és sokat tett érte, hogy a közbeszéd színvonala ma olyan, amilyen – ne menjünk messzebb, mint a mostani írásához fűzött alpári stílusú kommentek.

Mondhat bármit, nem tagadható le, hogy az SZDSZ-MSZP koalíció és az akkori  kormány tagjai mélységes lenézésüknek adtak hangot az utcai politizálást illetően, és volt, aki a demonstráló civileket csőcseléknek nevezte. Nem emlékszem rá, hogy ezektől a kijelentésektől akár egyetlen akkori kormánypárti politikus vagy kormánytag – például Bajnai – elhatárolódott volna. És ne feledjük Gyurcsány Ferenc örökbecsű kijelentését arról, hogy a demonstrálókkal nem kell foglalkozni, majd megunják és hazamennek.

Az is tény, hogy ugyanezek az emberek ma ellenkező véleményen vannak. Miért?

Akiknek a megbízásából Ön tollat forgat, 2006 októberében gumilövedékekkel lövettek a békés ünneplők közé. Vezérük maga ismerte be, hogy folyamatosan hazudott, trükkök százaival csapta be a választókat és az EU-t. Bajnai uralkodása további egy évvel hosszabbította meg a rablógazdálkodást és újabb adósságot rakott az emberek nyakába.

Elhiszem, hiszen Ön mondja, hogy tántoríthatatlan híve az akkori kordon-demokráciának, az is lehet, hogy örömmel üdvözölne egy újabb klán-demokráciát. Talán ezért támad ilyen vehemenciával a CÖF-re.  De engedje meg, hogy én is kifejezzem kétségemet afölött, vajon  jószolgálati vagy esetleg pénzszolgálati küldetésről van-e szó.

Végezetül: ha úgysem emlékszik senki a CÖF-ös Csizmadiára, ne erőlködjön, kár fölcsigázni a nem-emlékezők kíváncsiságát.  Azért sem érdemes  küzdenie, hogy mi a CÖF  közösségében  megismerjük Önt, hiszen sok évtizedes munkássága felejthetetlen.

Ajánlok  egy fogadást. Szerintem megrendelői kérésére Ön még sokszor fog foglalkozni velem. Ha mégsem így lenne, vesztettem.

Nagyon drukkolok, hogy Ön nyerjen.

 

Szerző
CÖF

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!