Miskolcról és Zalaegerszegről ma elindultak a CÖF-CÖKA szellemi honvédői, hogy a holnapi varsói állami ünnepségen emlékezzenek a szmolenszki repülőgép katasztrófa áldozataira.

A 100 tagú magyar civil küldöttség jelenlétével jelezni kívánja, hogy a magyarok és lengyelek nemcsak az örömben, hanem a gyászban, bánatban is összetartoznak.

A szmolenszki légikatasztrófa során Lengyelország legjobbjait, az akkori szinte teljes állami vezetését elvesztette. Lech Kaczynski nemcsak kiváló elnöke volt népének, hanem Európának is követésre méltó gondolataival, intézkedéseivel példát szolgáltatott.

A lengyelek jogos fájdalma, hogy a mai napig sem tisztázódtak a katasztrófa körülményei. Mi magyarok, valamint a gyászünnepségen résztvevő CÖF klubjaink tagjai és Kiszelly Zoltán politológus elhangzó emlékező beszédében is kifejtjük, hogy az igazság mindig kiderül.

Tiszteletünk és szolidaritásunk nemes cselekménye lesz a Budapesten felállítandó Lech Kaczynski szobor.

CÖF-CÖKA vezetősége

Cikk a Magyar Időkből

2017. április 12.

Még mindig rejtély, mi történt Szmolenszkben

Mindent meg kell tenni a szmolenszki légi katasztrófa okainak tisztázása érdekében – hangsúlyozta Andrzej Duda lengyel elnök a varsói politikai elit halálát okozó tragédia hetedik évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen. A varsói elnöki palota előtt a Civil Összefogás Fórum (CÖF) száz tagja is megjelent. Kiszelly Zoltán politológus bejelentette: egy kezdeményezés egy budapesti Lech Kaczynski-szobor felállítását tűzte ki célul.