A Székely Nemzeti Tanács aláírásgyűjtés kezdeményezése – AZ IDŐ SÜRGET!

Kedves Barátom!

A Székely Nemzeti Tanács aláírásgyűjtést kezdeményezett annak érdekében, hogy Európa hagyományos nemzeti közösségei, köztük a székelység is megtarthassák identitásukat a saját szülőföldjükön. Egymillió aláírást kell összegyűjtenünk 2020 május 7-ig. Az idő sürget! A szükséges aláírásoknak eddig csak alig több, mint az 5%-a jött össze (valamivel több, mint 50.000 aláírásról beszélünk). Mi székelyek együtt küzdünk baszk, katalán, breton, sziléziai, dél-tiroli, és még sok más nemzetből való barátunkkal azért, hogy az akció sikeres legyen. Ki kell mondani: ez a petíció bizony a pénzről szól! Tele a padlás a szépen hangzó politikai ígéretekkel. Azért harcolunk, hogy az Unió fejlesztéspolitikája kezelje kiemelt figyelemmel a Székelyföldhöz hasonló nemzeti régiókat, vagyis azon térségeket, melyeket nemzeti, etnikai, kulturális, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő régióktól. Azt akarjuk elérni, hogy létrejöjjön egy külön finanszírozási mechanizmus, mely kizárólag és közvetlenül e nemzeti régiók számára elérhető. Ezzel biztosítható volna egyrészt, hogy az Uniós forrásokat ne lehessen e nemzeti közösségek ellen használni (mint ahogy azt a diszkriminatív forráselosztáson keresztül jelenleg többek között Románia és Szlovákia is teszi), másrészt szavatolni lehetne, hogy fennmaradjon Európa nyelvi és kulturális sokszínűsége, mely épp e nemzeti régiókban van leginkább veszélyeztetve.

A projekt pártok feletti, és mentes mindenféle belpolitikai felhangtól. Nem sajátította ki, és nem sajátítja ki egyetlen politikai irányzat sem. Mindenkire számítunk, akinek fontos a székelyek megmaradása, és akinek fontos az európai nemzeti kisebbségek megerősödése.

Az akcióról részleteket a Székely Nemzeti Tanács Facebook oldalán, illetve a www.nemzetiregiok.eu oldalon találsz. Az online aláírásra is az utóbbi honlapon keresztül nyílik lehetőség.

Kérünk, Te is segítsd törekvéseinket!

  1. Módosítsd Facebook oldalad profilképét a nemzeti régiók keretével. A keret erre a linkre kattintva érhető el.
  2. Segíts, hogy a kezdeményezés a széles nyilvánossághoz eljusson. Írj cikket, készíts tudósítást, forgass videót az akcióról! Generálj tartalmat, és helyezd el azt az általad elérhető hagyományos médiában, vagy közösségi portálon!
  3. Segíts anyagi források felkutatásával. A projekt pillanatnyilag semmiféle jelentősebb állami, vagy hivatalos anyagi támogatásban nem részesül. A kampányra fordítható pénzeink rendkívül korlátozottak. Anyagi támogatásokat a Székely Nemzeti Tanácsnak jogi személyiséget adó Siculitas Egyesület alábbi számlaszámaira lehet küldeni:

Asociaţia Siculitas Egyesület

OTP BANK – Târgu Mureş/Marosvásárhely

LEJ: RO76 OTPV 3200 0036 0774 RO01

EUR: RO33 OTPV 3200 0036 0774 EU01

USD: RO90 OTPV 3200 0036 0774 US01

HUF: RO80 OTPV 3200 0036 0774 HU01

Kérlek add tovább ezt a felhívást! Küldd el barátaidnak, és kérd meg őket, hogy ők is tegyék ugyanezt. Osszák meg levelünket teljes címlistájukkal. Jelen pillanatban ez a személyes networking tűnik a leghatékonyabb kampány-eljárásnak.

A publikációs lehetőségekről szóló ötleteiteket, kampányfinanszírozási javaslataitokat, és egyéb visszajelzéseiteket kérlek küldjétek a nemzetiregiok@gmail.com email címre. Írjatok nekünk! Figyeljétek a netet, hamarosan indul Twitter, Instagram, és Youtube felületünk.

Ha az online tér velünk, ki lehet ellenünk!

Pesty László
producer

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!