Az eAmbrosia adatbázis magyar nyelven is elérhető

Az élelmiszerek, borok és szeszes italok földrajzi jelzései már elérhetők – többek között magyar nyelven is – az EU új nyilvános adatbázisában.

A 2019. áprilisában elindított „eAmbrosia – az EU földrajzi jelzéseinek nyilvántartása” nyilvános adatbázis mára már magában foglalja az Európai Unióban nyilvántartásba vett és oltalom alatt álló mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek, borok és szeszes italok földrajzi jelzéseit (GI).

Az átláthatóság növelése és a keresés egyszerűsítése érdekében az új adatbázis mind a három földrajzi jelzéssel kapcsolatos információt központosítja, amelyeket korábban három különféle adatbázisban tároltak (DOOR, e-Spirit-Drinks és e-Bacchus). A termelők, a fogyasztók, a nemzeti hatóságok, a vállalatok és a kutatók most már könnyen hozzáférhetnek minden földrajzi jelzéssel kapcsolatos információhoz 3300 termék tekintetében, ideértve azok státusát (alkalmazott, közzétett vagy regisztrált) és közvetlen hivatkozását a jogalapra, miután hivatalosan védetté váltak.

A honlap itt elérhető.

Forrás: http://nak.hu/tajekoztatasi-szolgaltatas/elelmiszer-feldolgozas/101186-az-eambrosia-adatbazis-magyar-nyelven-is-elerheto

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!