Spöttle: Döbbenet, majd harag váltották egymást bennem

Spöttle: Döbbenet, majd harag váltották egymást bennem

Ma már a CEU és a liberálisok gondolatvilága les a gyanútlan egyetemistákra.
„Párom második diplomájára készül és szüksége volt hozzá a felsőfokú angol nyelvvizsgára. Hogy ne csak elvben, hanem tettekben is támogassam eliramodtam, hogy beszerezzem a szükséges tananyagokat. Boldogan csattogtam haza a könyvvel és a munkafüzettel és mivel én magam is nagyon szeretem az angolt egy bögre kávé társaságában átlapoztam a könyvet, hogy milyen témákból kell kedvesemnek felkészülnie. A könyv úgy kezdődik, hogy egy pártatlan irományt fogunk olvasni… Hát pont hogy nem. Döbbenet, majd harag váltották egymást, ahogy beleolvastam a fejezetekbe: Magyarországon a homoszexuálisok nem házasodhatnak, nem fogadhatnak örökbe gyermeket, még partnerük gyermekét sem. Bezzeg Nagy-Britaniában milyen sok világcég támogatják a »pride« mozgalmat, velük masírozik a polgármester is és a királynő egyszerűen csodásnak nevezte az egyneműek esküvőjét.

Na de, ezután jött még csak a java: Magyarországon a mozgássérültek rejtőzködnek, ki sem tudnak mozdulni otthonról, mert itt semmi nincs akadály mentesítve ezért nem is látjuk őket az után, bezzeg más országokban… Miért nincsenek nők a magyar parlamentben? Mi van??? Novák Katalin, Dr. Varga Judit, Dr. Horváth Ildikó, hogy csak három nevet említsek a mi oldalunkról és akkor ott van még Bangóné helyesírási szakköre a baloldalon. Ahogy lapozgattam azt a nyomorult könyvet egyre jobban az volt az érzésem, hogy itt kevésbé az oktatás, mintsem Magyarország lejáratása a cél, illetve a fiatalok befolyásolása, hogy ez egy élhetetlen ország.
Nem maradhatott ki a migráció sem: A migráció a szerzők szerint nem egy XXI. századi jelenség, hiszen a magyarok is migránsok itt a Kárpátmedencében, mivel keletről jöttek. A mostani migránsoknak pedig szívet tépő döntést kellett hozniuk, amikor elhagyták hazájukat, a háború, az üldöztetés, a vallási megkülönböztetés vagy a szegénység miatt. Persze ők mind nagyszerű emberek, hiszen az »Apple« cég volt géniuszának Steve Jobsnak az édesapja is szír muzulmán volt, aki az Egyesült Államokba költözött. Az, hogy a magyar jogalkotást és törvénykezést az inkvizícióhoz hasonlítják a szerzők már meg sem lepett. Szép hosszú bekezdés szólt ám a roma gyermekek szegregációjáról is, amely oly méreteket öltött, hogy a társadalomnak már kongatnia kellene a vészharangot.
Naná, hogy a végére maradt még egy kis klímahisztéria. Magyarországot elmossák a nyári zivatarok, megáll a közlekedés, nincs áram és nem lesz jövőnk sem. Már csak Greta Thunberg fotója és apokaliptikus jóslata hiányzik a fejezet végéről, hogy végkép rosszul érezzem magam a bőrömben és legfőképpen Magyarországon. A liberális aknamunka magasiskolája lett a tananyag, csak persze feltettem magamnak a kérdést, hogy vajon ez lehet a német, a francia, a spanyol nyelvkönyvekben is, na meg mi mehet a tanintézetekben? Mert, ha ez a standard akkor ne csodálkozzunk, ha a fiatalok momentumnál kötnek ki. Ennyire direkt bevinni a politikát az oktatásba nem lenne szabad. Hol vannak a régi szép idők, amikor még Mr. Brown kereste a pályaudvart a kissé vicces grafikákkal illusztrált nyelvkönyvben? Ma már a CEU és a liberálisok gondolatvilága les a gyanútlan egyetemistákra.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!