Vélemények

Tisztelt CÖF!
Szeretném javasolni, hogy a Budapesten vonatra várakozó migránsokat irányítsák a megfelelő nagykövetség épületéhez (német, holland, norvég, stb.), mindenkit oda, amelyik a célországa, hogy ott helyben kérhessék az adott országba történő regisztrációt.
Így a menekültek azonnal szembesülhetnének az adott ország befogadó készségével és a magyar kormányra gyakorolt nyomás is csökkenne.
Üdvözlettel:
Dr. K.É.
_______________________________________________

Tisztelt Címzettek!

Javasolni szeretném mint jobboldali, kormánypárti átlagpolgár, a mostani nehéz migrációs nyomás okozta helyzetben, hogy szervezzenek egy újabb békemenetet a kormány mellett. Szerintem fontos lenne! Hangoztatni kell az EU-s rossz politikát és a baloldal szintén rossz politikáját. Pl. nem támogatták a katonaság bevetését ebben a helyzetben.
Kérem jobban hallassák a hangjukat!

Üdvözlettel:

B.L., Győr
_______________________________________________

Mikor töröljük már ezt az elmebajos gyurcsány böszmét a magyar közéletből? Meddig cukiskodhat még a jóbik? Ébresszük már el az alvó nemzetünket, hogy fogják fel ésszel, egyetlen egy politikusunk van, ORBÁN VIKTOR, aki képes kivezetni hazánkat és ezt a tesze-tosza Uniót a bajból. Ha az EU-t a mi Miniszterelnökünk vezetné, nem hajózna viharos vizeken a nagy semmi felé a megsemmisülésbe.
A magyarok Öreg, jó Istene áldja és óvja Nemzetünket és drága Hazánkat!
Béke legyen Önökkel!
G.J.
_______________________________________________

Tisztelt CÖF!

Bizonyára Önök is megkapták!
Orbán Viktor ezért ment Brüsszelbe, hogy Európa lakossága tudomására hozza a jelenlegi népvándorlási helyzetet, hiszen a liberális sajtó útján gondolatai soha nem jutottak volna el az európai tömeglakossághoz!M.M.

„GREAT MAN! PLEASE, SAVE THE EUROPE!”
– ELÁRASZTOTTÁK ORBÁN FACEBOOK OLDALÁT A KÜLFÖLDI SZIMPATIZÁNSOK

Elárasztották Orbán Viktor hivatalos Facebook oldalát a külföldről írt, miniszterelnököt biztató hozzászólások Orbán menekültpolitikájával, illetve Brüsszeli nyilatkozatával kapcsolatban. Többszáz külföldi hozzászóló írt támogató bejegyzést Orbán mai Kossuth rádiós, közösségi oldalán megosztott nyilatkozatához is.
Rengeteg hozzászóló állt ki a magyar miniszterelnök mellett Németországból, Ausztriából, Lengyelországból, de köszönetét fejezte ki a Fidesz elnökének Facebook oldalán több spanyol, szlovák és horvát hozzászóló is.
A kommentelők leginkább hálájukat és köszönetüket fejezik ki azért, hogy „végre valaki kimondja, amit mi is gondolunk” és arra kérik Orbánt, hogy „harcoljon Európa iszlamizációja ellen”. Az egyik német hozzászóló például azt írta, hogy „folytassa tovább azt a politikát, amivel megment minket, németeket is, amihez a mi kancellárunk túl hülye”!

Egy hazánkban élő, szintén német állampolgár is támogatásáról biztosította a miniszterelnököt: „Én egy Magyarországon élő német vagyok és teljes egészében az ön politikája mögött állok!” Egy másik, ugyancsak nyugati kommentelő által írt bejegyzésben arra kérték Orbánt, hogy „Nagy Ember! Kérlek, mentsd meg Európát”! Egy bécsi hozzászóló szerint is Orbán „végre hangosan kimondta, amit a legtöbben gondolnak”, Európában pedig „Merkell-diktatúra” van. Több német kommentelő Orbánnak azzal a kijelentésével is egyetértett, hogy „az európai határokat meg kell védeni”.
A legtöbb biztatást és gratulációt Orbán természetesen a lengyel kommentelőktől kapta, akik, bocsánatot kértek Tusk kétértelmű nyilatkozata miatt: „Lengyelország szégyelli magát és elnézést Tusk miatt”! „Orbán Viktor a férfi”! Honfitársa szerint „Tusk nem is lengyel, hanem Angela testvére”. Szerinte „rengeteg lengyel azt szeretné, ha országát is olyan ember vezetné”, mint Orbán, akitől sok lengyel is azt várja, hogy „Orbán úr mentse meg Európát”.
______________________________________

TC
Ugyan az Indexen jelent meg ( szerző: Panyi Szabolcs), de ha a hír igaz, akkor erre illene valamit lépni.
Kitiltanák Orbánt Svájból, és Magyarország pénzügyi támogatását is betiltanák A svájci kormánykoalíció második legerősebb pártjának, a Svájci Szociáldemokrata Pártnak az elnöke egy interjúban azt kérte, az alpesi ország fagyassza be Magyarország pénzügyi támogatását az ottani „emberi jogi helyzet és a menekültbotrány” miatt. Christian Levrat azt is javasolja a svájci hatóságoknak, hogy tiltsák meg Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek a Svájcba való belépést.
Svájc az Európai Unióval kötött kétoldalú megállapodásai keretében mintegy 1,2 milliárd euróval (370 milliárd forinttal) támogat tucatnyi olyan országot – köztük Magyarországot – amely 2004-ben, vagy azután csatlakozott az EU-hoz.
„Amíg Orbán Viktor magyar miniszterelnök nem tiszteli az emberi jogokat, Svájcnak vissza kellene tartania a Magyarország javára történő kifizetéseit” – jelentette ki Christian Levrat. Magyarország támogatása helyett további pénzbeni támogatást kellene adni azoknak a szervezeteknek, amelyek igyekeznek biztonságossá tenni a menekültek európai vándorlási útvonalait – mondta.
„A balkáni útvonalon kialakult káoszhoz nagy részben Magyarország járul hozzá” – jelentette ki a pártelnök, és hozzátette, hogy Svájcnak Budapestre nem lenne szabad többé visszaküldenie menedékkérőket. (MTI)

Én a magam részéről garantálom, hogy nem fogok vásárolni svájci termékeket, bár ez az én szerény anyagi helyzetemben ez nem egy óriási hőstett. A svájci magyar konzulnak is tolmácsoltam felháborodásomat, és bármilyen tiltakozó akciót hajlandó vagyok támogatni, amit a CÖF szervez.
Üdvözlettel:
T.Z.

____________________________________________

A schengeni rendszer összeomlott – mondta a szlovák külügyminiszter

A szlovák kormány szerdán nyilatkozatban közölte: azt akarja, hogy az Európai Unió nyíltan, becsületesen és részletesen vitassa meg a migrációs helyzetet. Pozsony szerint jelenleg a vita lényegében egyetlen témára összepontosít: a bevándorlók szétosztására.
Miroslav Lajcák közölte: eközben az EU egyik alappillére, a lakosság szabad mozgása alapjaiban rendült meg.
A migránsok teljesen szabadon utaznak át olyan tagállamokon, amelyek feladata a schengeni határok védelme.

Normális körülmények között nehéz schengeni vízumhoz jutni, ám jelenleg emberek tízezrei érkeznek Szlovákiába bármiféle előzetes ellenőrzés nélkül. Van-e hát Schengenünk, vagy nincs?” – tette fel a kérdést a szlovák külügyminiszter.

Hozzátette, hogy kormánya nemcsak a közös külső határ következetes védelmét szorgalmazza, hanem erőfeszítéseket akar a migrációt kiváltó okok megszüntetésére és az embercsempész bandák felszámolására.

„Visszautasítom, hogy Szlovákiára olyan országként tekintsenek, amely nem szolidáris” – mondta. Lajcák szavai szerint az EU inkább csak sodródik, lépéseivel az eseményeket követi, ahelyett, hogy elébük vágna.

A júniusi EU-csúcs óta semmilyen fórum nem foglalkozott a témával, és nagyon kevés tettre volt példa. A legtöbb tárgyalás a kvótákról szólt – mondta Lajcák hozzátéve, hogy Szlovákia ragaszkodik az önkéntesség elvéhez, és hogy a migránsok szétterítésének a tagállamokban semmi köze a gond megoldásához.

_________________________________________

Csányi Sándor: az ártatlanok bünhödnek a tisztességtelenek miatt

Ferenc Mátrai Igen figyelemre méltó kijelentés, ha a devizában nyilvántartottak érdekét nézzük. Ugyanis egyik banknak sem volt semmi jogalapja(a mai napig nincs) kizárólag banki befektetést hitelnek szerződni. Amiről és ennek kockázatáról elmulasztották tájékoztatni ügyfeleiket. Alapvető e két olyan tény, ami miatt minden ilyen szerződés érvénytelen, megkötése pillanatától. Ám ezért még és ebből eredő egyenleg elszámoltató pert kevesen indítottak eddig, a károsultak közül. Való igaz, hogy ez nem az Ő dolguk lenne, hanem vannak erre illetékesek, akik munkaköri kötelessége volna jogegységi eljárást indítani, vagy arra indítványt tenni. Sajnos hivatali kötelezettségüket mulasztva, hatalmukkal vissza élve. egyelőre hagyják legalizálni a nagy értékű csalást és uzsorát, honunkban.

Üdvözlettel, Ü.-né K.Zs.

_________________________________________

 

Szerző
CÖKA

“Vélemények” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Fentebb egy írásban szerzője — nagyon helyesen — Svejccal foglal-kozik…A számos hazai, de külföldi okos történész közül az elmúlt évtizedek során ha 1- 2 történész tette fel a kérdést, hogy mi volt az oka annak, hogy annyi háború volt Európában és mindig elkerülte Svájcot? Hitler is oda küldhetett volna néhány tankot és egy század Stukát,ami 1-2 nap alatt „helyre rakta volna” az országot – de nem tette! Vajh,miért??… Ugyanez érvényes a mini „offshore orszá-gocskára, Luxamburgra” is!…Melynek velejéig korrupt politikusa játssza most, napjainkban nekünk az erkölcscsőszt és megpróbál bennünket okítani történelemre, politikára és erkölcsre!….Csak az olyan ragyogó amerikai tv-sorozatokat kell nézni,mint a Dallas és azonnal megvan a válasz! Jockie Ewing a legmocskosabb üzleteit, melyekért Amerikában börtönbe csukták volna — svájci bankokon keresztül intézte! Ez pedig nem csak a tv képernyőjén van így, hanem a valóságban is! Svédországban is több mint 200 éve nem volt háború. Ezért lehetnek olyan naivak – még az idősek is -, hogy miért ne lakhatnának a migránsok szép lakásokban Svédországban (most kapaszkodjunk meg!),MÍG HAZA NEM MENNEK! Egyik kitűnő hazai újságírónk szokta volt mondani az ilyen emberekre: „Sürgősen mutassa meg magát orvosnak!”…Odafönt a hideg és szép északon az emberek között elterjedt az a nézet, hogy ha én korrekt vagyok valakivel akkor az is az lesz velem szemben!Nem !!Ez egy naív feltételezés. Mindig elővigyázatosnak kell lennünk annak megítélésében,kitől várhatunk el korrekt magatartást.

    B.A.

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!