Válasz Szanyi hazugságaira

Ismeretterjesztő, népszerű plakátunkon újabb bohócnak kell helyet szorítanunk.

Szanyi Tibor megint hazudik és rágalmaz, így a többiek között a helye.

Íme, az újabb bizonyíték, hogy miért is kell az állampolgárok figyelmét ráirányítani a hazugság összefogására alapított pártra.

A Gyurcsány-koalíció még mindig nem számolt el arról, hogy kormányzása alatt hogyan került a magyar államadósság kétszerese offshore cégeken keresztül adóparadicsomokba. Késik a válasz arra is, hogy Gyurcsány szerint miért jobb az nekünk, ha nem tudjuk, honnan jöttek mesés, külföldi támogatási pénzek az MSZP-hez.

Mese Szanyi Tibor állítása arról, hogy a CÖF offshore cégektől kap támogatást.

Ki mint él, úgy ítél.

CÖF-CÖKA Vezetősége

 

MTI 2014. február 3., hétfő 13:09
MSZP: offshore pénzből kampányol a CÖF?

Budapest, 2014. február 3., hétfő (MTI) – Az MSZP-s Szanyi Tibor szerint fennáll a gyanú, hogy a Civil Összefogás Fórum (CÖF) a Fideszhez közeli offshore vállalkozásoktól kapott százmilliókból működteti „gyűlöletkampányát”.

A szocialisták európai parlamenti listavezetője hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta: a kormánypárt csak addig tekinti ellenségének az adóelkerülő cégeket, amíg azok nem saját embereié.
Felidézte: az állami tulajdonú MVM Partner Energiakereskedelmi (MVMP) Zrt. egy rendelet alapján az Oroszországból beszerezhetőnél olcsóbb földgázt hoz be Ausztriából. Nagy részét azonban „továbbjátssza” a MET Magyarország Zrt.-nek, amelynek tulajdonosai között offshore cégek vannak, és amely évi 35 milliárd forintos haszonnal értékesíti a gázt.
Az MSZP-s képviselő arra is kitért, hogy az offshore cégháló mögött mások mellett Garancsi István, a Videoton futballcsapat tulajdonosa áll.
„Így csinálnak a Fidesz offshore piócái olcsó földgázból drága földgázt, és így hízik százmilliókkal, milliárdokkal a bankszámlájuk. Adódik persze a kérdés, mire kellenek ezek a százmilliók, milliárdok” – jelentette ki, hozzátéve: a válaszhoz „csak körül kell nézni az országban”.
Mint mondta, csak találgatni lehet, „miből telik a CÖF-nek az általa indított lejárató kampányra, óriásplakátok tízezreire, háztartásokba kiküldött mocskolódó szórólapok millióira”. „Azt gondolom, mindenki számára világos kell, hogy legyen, mi történik: a fideszes offshore piócák alighanem visszacsorgatják ezeknek a százmillióknak egy részét a CÖF-höz, amely aztán sohasem látott gyűlöletkampányt folytat a magyar adófizetők lenyúlt pénzéből” – fogalmazott.
Hozzátette: bár a CÖF azt állítja, kampányát magánemberek finanszírozzák, de nem árulja el, pontosan kik. „Talán csak nem Garancsi István?” – kérdezte Szanyi Tibor. Szerinte amíg a CÖF nem nevezi meg támogatóit, rajta marad a gyanú, hogy az emberektől „elszipkázott” pénzből fizeti kampányát.
A tavasszal felálló Mesterházy-kormány felgöngyölíti az offshore cégek támogatási ügyét, nyilvánosság elé tárja, „mely fideszes cégek és mely haverok nyúlták le az emberek pénzét” – közölte.

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!