Új hajnal hasad

Nos, akkor ezennel megnyitom az EEE programadó ülését – állt fel az asztalfőn, s kezdte mondanivalóját a magát levezető elnöknek nyilvánító bázisdemokrata.

Mi az, hogy EEE? – zúgott fel majdhogynem egyhangún. Mit, hogy mi? Egységes Ellenzéki Ellenállás. Hogyhogy nem tudjátok? Honnét tudnánk? Mondta valaki? Megszavazta valaki? Van erről valamiféle konszenzus? Miért, mit akartok, mi legyen? Egységes Nemzeti Ellenállás! A nemzeti nem jó. Az ilyen nemzeti dolgok az avulás szemétdombjára valók. A nemzeti a nyílt fasizmust jelenti! A nemzeti már rég az övék! Ne legyen nemzeti! Közösen döntsünk, le a diktatúra minden formájával! – hangzott mindenfelől a bábeli zűrzavarban.

Pont ezért találtam ki ezt a nevet. Mi bajotok vele? Egész éjszaka nem aludtam, mire meglett. Figyeljetek rám! Egységes, mert most már egységben vagyunk – nem? Egységben az erő! – visszhangzott egy borízű hang a sarokból. Ssss! Figyelmet, egy kis figyelmet kérek! Ellenzéki, mert csak mi vagyunk egységben, az orbáni diktatúra nem egységes velünk. Ellenállás, mert eldöntöttük, hogy ellenállunk. Helyes, helyes, így már jó! Az a lényeg, hogy értelmesen, beszéljünk meg mindig és mindent! Hogy ne legyen diktátum. Éljen az EEE! – harsant mindenfelől. Halljuk, halljuk!

Köszönöm. Tehát az EEE programalkotó ülését megnyitottnak tekintem. Kevesen vagyunk.

A Geri nem jöhet, mert ő a főpolgármesterség, Zugló és Brüsszel mellé felvette a repülőgép vezetést is, de nem sikerült neki – hangzott a sorok közül. Ccc, pedig a képviselői igazolvány minden ajtót megnyit, mindenre alkalmassá tesz. Neki nincs igazolványa! Na ugye?! Hát sajnálom, – de nem látom Ágit sem. Az istenért, Ági! Hol vagy? Ő az ELTE rektorának helyét vette át. Ezen a héten ott lesz. Jó. És a többiek?

Jakab a HÍR TV-t vezeti, Gyöngyösi az ECHO-t, Bősz az ATV-t. Ezek nem közszolgálatiak, mind  kereskedelmi! Nem baj, kiterjesztettük a hatályt. Minden rádióban, televízióban, újságnál van valaki. Bolgár Gyuri kapta Szávayt. Ő még képviselő, tagja a Jobbik frakciónak.

Detti és Ildi? Kórházban vannak. Egyikük operál, másik a pszichiátrián. Melyikben? Valami állatkórházban, más címet nem találtak. Bár lehet, Ildikó most éppen borbély valahol. Borotválást is vállal? A képviselői igazolvány mindenre felhatalmaz. Kimondtuk, – nem?

Jó, jó, de van még hiányzó. Zsolti megigazíttatta banka frizuráján a búbot, amit lenyomott a fehér sapka, és most minden nap a várbeli volt karmelita kolostorban reggelizik, ebédel és vacsorázik. Ági és Csabi a Sándor-palotába vették be magukat, de még nem találtak alváshoz is kényelmes székeket maguknak. Feri? Valahol kígyózik egy böszmével – sosem tudni róla, hol jár.

Hallom, sokan mentek a Cirkuszba. Ki lesz az oroszlánidomár? Nem volt jelentkező.

Rendben van, de nemsokára kezdődik a parlamenti tavaszi ülésszak, oda be ne menjen közülünk senki! Már intézkedtünk. Ákos meg Laci hanyatt fekszik egy-egy küszöbre, ott élő ember át nem jut. Az izé, az a MSZP-s elnök beszögezte az összes kaput, a Tordai és a Fekecs meg füstgránátokat telepítettek mögéjük, ha mégis kinyitnák.

Ez az, ezt a kreativitást szeretem magunkban! Újhelyi Pisti és Szanyi Tibcsi már szervezik Brüsszelben a Fidesz-KDNP erőszak elleni tüntetéseket, gyűjtik a keresztény rémuralom alól felmentő hadakat. Jól kiegészítik egymást, Isti olyan merevre tömődött, hogy a cipőjét se látja, Tibiből meg kioldódott a csont, úgy nyaklik, mint egy tejgumi. Vége itt a diktatúrának, rabszolgaságnak! A taxisok ugyan nem veszik fel a telefont, de sebaj, a hidak, kereszteződések, vasúti vonalak, főbb útvonalak mind lezárva, harmadik napja nincs se kenyér se víz se fűtés az egész országban. Mostantól mindenki ránk fog szavazni!

M. G.

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!