Tiltakozó nyilatkozat

A mai napon tiltakozó demonstrációt tartunk Dunaszerdahelyen (Szlovákiában), továbbá Budapesten és Brüsszelben a szlovák nagykövetségek előtt, s jelen petíciónkat átadjuk a szlovák és az Európai Uniós képviseletek vezetőinek. Követeljük a szlovák nyelvtörvény eltörlését, amely 5000 Euróig terjedő pénzbírsággal akarja súlytani azt a magyart, aki például orvosával magyarul és nem szlovákul beszél. Támogatjuk az 1100 éve a mai Szlovákia területén élő magyarokat, akiket nem rettent vissza az 5000 eurós büntetés sem anyanyelvük használatában. A szlovák nyelvtörvény a diktatúrák korszakát idézi, ilyen szégyenletes nyelvtörvényeket csak a huszadik század legsötétebb időszakában produkáltak Hitler, Franco és Causescu diktatúrái. 

Minden embernek és minden nemzetnek van anyanyelve, és aki Szlovákiában pénzbírsággal akarja súlytani az anyanyelv használóit, az nemcsak a Szlovákiában élő magyarok, németek és ukránok ellen vét, hanem az európai demokrácia eszméit és az alapvető szabadságjogokat sérti meg, és nagy bűnt követ el az emberi élet ellen is. A 21. századi Európa a humanizmus Európája, s egyetlen nemzetet sem lehet rákényszeríteni, arra, hogy tagadja meg anyanyelvét. De ha ordas erők erre akarják kényszeríteni, akkor Európának kötelessége felemelnie a szavát ez ellen.

Az európai közvéleményhez fordulunk:  EURÓPA KIÁLTS ÉS TILTAKOZZ!

  1. Követeljük a szlovák nyelvtörvény eltörlését, mely 5000 Euróig terjedő pénzbírsággal akarja súlytani azt a magyart, aki például orvosával magyarul és nem szlovákul beszél! Támogatjuk az 1100 éve a mai Szlovákia területén élő magyarokat, akiket nem rettent vissza az 5000 eurós büntetés sem anyanyelvük használatában.
  2. Európa kiálts és tiltakozz! Fiaidat akarják rabságba kényszeríteni, s ezzel megsértik az emberi szabadságot és súlyosan sértik a békés egymás mellett élés elveit. Ne engedd, hogy elvakult soviniszták destabilizálják Közép-Európát, és így veszélyeztessék az európai békét! Mindkét világháború Közép-Európából indult ki.
  3. Követeljük a szlovák kormánytól, hogy törölje el a nemzeti kisebbségekre nézve diszkriminatív nyelvtörvényt!
  4. Követeljük továbbá, hogy a Szlovák Köztársaság tartsa tiszteletben az Európai Unió szabadságjogokkal kapcsolatos elvárásait, és fogadja el az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának ajánlásait, melyek a kisebbségi nyelvhasználati jogokra vonatkoznak!
  5. Követeljük a Szlovák Parlamenttől, hogy az EBESZ kisebbségi főbiztosának ajánlása szerint fogadjon el egy, a kisebbségek jogairól szóló átfogó törvényt!
  6. Végül pedig felszólítjuk a szlovák kormánykoalíció politikusait, hogy hagyjanak fel a magyarok elleni gyűlöletbeszédekkel, a magyarok atrocitásaival és a magyar-verésekkel. Igazságot követelünk a megvert Malina Hedvignek, és a Dunaszerdahelyen megvert, ártatlan magyar futballszurkolóknak!

Követeléseink alátámasztására Európa több városában 2009. szeptember 1-én 15.00-kor megszólalnak a harangok. Szándékaink békések, de határozottak, elszántak és európaiak! Teli torokból mondjuk, hogy amíg nem késő

EURÓPA KIÁLTS ÉS TILTAKOZZ!

Tiltakozó petíciónk a demonstrálók közfelkiáltással elfogadták: Dunaszerdahelyen, Budapesten és Brüsszelben.

Szerző
CÖF

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!