Szükség van az összefogásra

Kedves Barátaim !

Teljes mértékben egyetértek a mozgalom vezetőinek, tagjainak gondolataival, véleményével , szándékaival. Szükség van az összefogásra, de szükséges az is, hogy megértsük, nem kellene valamiféle tragikus, ” világvége ” hangulatba esnünk !! Most ez van, de lehet egy következő, reményekre okot adó pillanat , amikor minden egyszerre, vagy ha nem is egyszerre, de fokozatosan és erősödve , meg fog változni és más lesz az általános hangulat ! Néhány gondolatot szeretnék megosztani Önökkel .

Számomra is egyértelmű, hogy mostanában, mintegy vezényszóra , az ellenfél a ” korrupció ” varázs jelszót nyomta be a köztudatba. Nem véletlenül .
Meg is lett az eredménye, nap, mint nap tapasztaljuk a hatását. Ez hálás téma,és sajnos nem könnyű megtalálni rá a megfelelő választ ( ha tagadod, akkor egyre gyanúsabbá válsz, ha nem reagálsz, mert nem igaz a vád, akkor az a baj, mert ezzel elismered stb. ) Ördögi találmány , ezért nagyon okosan kell a szükséges lépéseket megtalálni, megtenni úgy, hogy a nép is tisztában legyen a helyzettel és megértse : nem igazak a vádak és minden ( vagy a hangulatkeltés, a vádak nagy része, döntő része ), egyszerűen nem igaz !! Én személy szerint meg vagyok győződve erről, legalább is a személyekre vonatkoztatható korrupció vádja a kormány oldal vezető politikusaira nem igaz !

A Questor- ügyet Fidesz-es korrupciónak állítják be . Erre határozott visszautasító választ kellene adni .. Először is nincs , és nem is lehet semmiféle bizonyíték arra, hogy kik az bróker cég ügyfelei, ezek között hány Fideszes van . Azért sem , mert a banktitok ezekre az emberekre is vonatkozik, másrészt a brókercég ügyfelei nem korrupció részesei, hanem áldozatok ! Akiket megkárosítottak ! Hol itt a korrupció ? Másrészről a több tízezer ügyfél mindegyike Fideszes ? Itt abszurdumról van szó ! Reagálni kellene , mindenképpen. ( amúgy , mit képzelnek a másik oldalon, vagy mit szólnának ahhoz, ha nyilvánosságra hoznák az összes ballib meggyőződésű ember, beleértve az ő vezető politikusaik pénzügyi adatait ? ? ).

Ez a mostani sláger téma. Ezért megfontolt, erőteljes, visszautasító választ kellene adnia a kormánynak, ill. a kormánypárt politikusainak !

A másik, nekem nagyon feltűnő esemény volt, hogy mintegy egyszerre, négy bróker , vagy még annak sem nevezhető valami piramis szerű, azaz fiktív pénznövelési tevékenységet folytató banda működésére derült fény , mintha valaki hirtelen megnyomott volna egy gombot ! Nyilván szervezett akcióról van szó, ezt észre kell vennünk ! Ugyanakkor ezek a ” cégek ” évek, évtizedek óta folytatják áldásos tevékenységüket, miért éppen most ugrott ki a nyúl a bokorból ? Valahogy erre reagálnunk kellene, ha megkéstünk is . Legfőképpen : nem ennek a kormánynak kellene magára vállalnia ezt a koloncot ! ( Egyébként is hol van az ügyfelek felelőssége ? A kockázat vállalása , az értékpapír, tőzsdei pénzügyi ” játék „, a pénzszaporítás kockázatainak tudomásul vétele , az minden egyes ügyfélnek a saját felelőssége is ).

Az ember , én is hajlamos indulatosan reagálni a mostani történésekre, holott profi módon, higgadtan , elsősorban a politikusainknak kellene kezükbe venniök az ügyek kezelését. Gondolom , ezzel mindenki egyetért…. A népszerűség vesztést meg kell állítani és meg is lehet.

Üdvözlettel :

T.J.

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!