Székely Szabadság Napja

Helyszín, időpont: Bp. XIV. Hősök tere,
2016. március 10., csütörtök, 18:00 órától,
a Szépművészeti Múzeum felőli oldalon

Kedves Barátaink!

Székely testvéreink és az erdélyi, magyar politikai és civil szervezetek minden erőfeszítése ellenére, az utóbbi 25 évben sincs pozitív elmozdulás Székelyföld autonómia-követelése ügyében. Az autonómia ügyében kezdeményezett A Székely Nemzeti Tanács által ismételten kezdeményezett tárgyalások helyett a román állam egyre erősebb és durvább támadásokat intéz a székelyföldi, magyar többségű önkormányzatok ellen. Az Európai Unió álláspontja szerint a nemzeti kisebbségek kérdése immár az egyes uniós tagországok hatáskörébe tartozik, az EU támogatására tehát nem számíthatunk!

Ebben a helyzetben a CÖF-CÖKA felhívással fordul tagjaihoz, tagszervezeteihez: minél többen vegyenek részt a 2016. március 10-én, immár negyedszer megrendezésre kerülő Székely Szabadság Napjának budapesti szimpátia-tüntetésén, amelyet a Székelyföldért Társaság civil szervezet hirdetett meg. A részletek a csatolt Felhívásban olvashatóak.

Hely és időpont:
Budapest XIV. Hősök tere, 2016. március 10, csütörtök, 18:00 órától, a marosvásárhelyi, központi rendezvénnyel azonos időben, szerte a világon, ahol magyarok és székelyek élnek.

Kérünk minden, a Civil Összefogás Fórumot támogató magánembert, közösséget és szervezetet, hogy ha csak teheti – a marosvásárhelyi, központi rendezvénnyel azonos időben, a hétköznap esti időpontban is – személyes részvételével támogassa Székelyföld területi autonómia-követelésének ügyét. A szervezők a szimpátia-tüntetésen magyar és székely zászlókat, nemzeti szimbólumainkat szívesen látják, de a pártzászlók mellőzését kérik!

Scan0844

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!