Szakértőink írják

Kedves Elnök Úr!
Kedves CÖF képviselők, szakértők, támogatók!

A facebook bejegyzésekből úgy látom, hogy lassan ez az ügyfajta bizonyos körökben már csak a kenyérféltés kérdéseként tud felmerülni.

Tény, hogy sok bíróság felfüggesztett már végrehajtásokat, hozott az adósok számára 60 kedvező ítéletet, de arról senki nem beszél, hogy hány érintettnek nem volt sikeres az ügye. Nem általános, hogy 2013. július 4-e óta minden bíró a Kúria ítélete szerint ítél. Tényleg van épeszű ember, aki úgy gondolja, hogy a több százezer ügynek a bíróság útján lesz megoldása? Én már csak azért is tiltakozom ez ellen, mert az állami költségvetés nem fogja elbírni ennek a sok ügynek bírósági kezelését. A sok jogállami okoskodónak például eszébe sem jut, hogy mennyibe kerül az államnak egyetlen bírósági tárgyalás? Minthogy évekig foglalkoztam az állami költségvetéssel, s most is rendre elemzéseket készítek róla, pontosan tudom, hogy a magyar államnak egy bírósági tárgyalás 80.000,- Ft-jába kerül. Ebben természetesen benne van az egész bírósági rendszer összes dologi és személyzeti költsége. A töredéke folyik be a költségvetésbe az illetékekből. Tehát én úgy gondolom, hogy amit jogalkotói eszközzel meg lehet oldani, azt nem kell bírósági eljárások sokaságával elérni. Én ugyanis adófizetőként nem szeretnék erre költeni ahelyett, hogy éhező gyermekek napi táplálását segítsük.

Akinek nehézséget jelent normális viszonyok között a jogi munkából megélni, azt sajnálom. Az adósok sorsa ezen nem múlhat.

Üdvözlettel:

Dr. Damm Andrea

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!