Sajtótájékoztató és ételbemutató

A Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Nógrád megyében, közel egy éve intenzív szervezéssel közreműködik a kis- és családi vállalkozások létrehozásában. Munkánk részét képezte létrehozott tizenhat Kistermelői Közösség megalakítása, együttműködve az aktív helyi polgárokkal, igénybe véve önkéntes munkájukat.

A megyében a polgármesterek, helyi intézmények (önkormányzatok, kormányhivatal, képviselők, a NAK helyi szervezete, stb.) segítették elgondolásaink gyakorlati megvalósítását.

Kiemelt szerep jutott a magyarországi élelmiszerláncoknak, amelyek készséggel bizonyították, hogy igényt tartanak a kis- és családi vállalkozások által előállított minőségi termékek forgalmazására (CBA, COOP Hungary, Reál).

A Földművelésügyi Minisztériummal, a Nemzeti Agrárkamarával és az említett kiskereskedelmi láncokkal megkötött stratégiai szerződéseink, kapcsolatunk az EMMI illetékes államtitkárságával, valamint a NÉBIH-vel folytatott konzultációink eredménye, hogy meghívhattuk az illetékeseket az általunk kifejlesztett „Komplettált egészséges ételek – élelmiszerek” bemutatójára.

A kóstolásra került élelmi anyagok mellett prezentálni kívántuk a gyermek- és közétkeztetésben résztvevő főzőkonyhák számára kialakított munkahelyteremtő know-how-unkat is. Ennek lényege, hogy az önkormányzati kezelésben lévő főzőkonyhák országos szinten történő második műszakos kihasználásával nemcsak táplálkozás-élettanilag értékes, konyhakész ételeket állíthatunk elő, hanem emellett több mint 1000, helyben kínált foglalkoztatás is megvalósítható (közmunkások, kismamák, nyugdíjasok).

Célunk a közjóra irányul, előzetes felméréseink szerint találkozik a szülők és a kormány „Ép testben ép lélek” gyermeknevelési koncepciójával. A megvalósítás érdekében tervezetünket a kormány felé továbbítottuk.

A sajtótájékoztató és bemutató helye a CBA Corso Gourmet étteremében volt, 2016. december 1-én.

Az ételeket bemutatta Buday Péter, mesterszakács.

Képek és dokumentáció a képgalériában.

 

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!