SAJTÓKÖZLEMÉNY

Jelen sajtóközleményünk tárgya annak bejelentése, hogy – nagyszámú civil szervezet és magyar állampolgár követelésének eleget téve – a tiltakozó felhívás angol nyelvű szövegét eljuttattuk azoknak a külföldi médiumoknak is, amelyek a szabadon választott magyar parlament és a magyar kormány által alkotott jogszabályokat előítéletesen támadták, illetve támadják.

Követeljük, hogy tiltakozó felhívásunkat a demokrácia szellemében, a sajtó- és szólásszabadság jogi garanciáira figyelemmel, valamint az európai médiumokra vonatkozó etikai normák jegyében eljárva az érintett médiumok – a tartalom közvetlen vagy közvetett ferdítése nélkül – jelentessék meg.

Különösen az alább felsorolt médiumokat tartjuk érintettnek: Der Standard, Új Szó (Pozsony), Die Welt, Frankfurter Rundschau, Süddeutsche Zeitung, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Economist, Neue Zürcher Zeitung, Die Presse, Daily Economic News, Handels Blatt, The Times, Washington Post, Observer, New York Times, Der Spiegel, Le Nouvel Observateur, Le Monde.

Bejelentjük, hogy felhívásunkat eljuttattuk Jerzy Buzek úrnak, az Európai Parlament elnökének is. Jelezzük, hogy az objektív közlést mellőző lapok ellen az Európai Unió ombudsmanjához is panasszal fordulunk.

A felhívás és a jelen közlemény aláírói a csatlakozó szervezetek és állampolgárok nevében:

Civil Összefogás Fórum, alapító szóvivők: Dr. Csizmadia László, Dr. Fricz Tamás, Dr. Schulek Ágoston
Munkástanácsok: Palkovics Imre elnök
Keresztény Értelmiségiek Szövetsége: Dr. Osztie Zoltán elnök
Magyar Polgári Együttműködés Egyesület: Mészáros László ügyvezető elnök

Szerző
CÖF

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!