Rangos amerikai díjat kapott Magyarország az üldözött keresztények segítéséért

Az üldözött keresztények segítéséért Kereszt Népe díjjal tüntette ki Magyarországot, illetve – ahogyan a laudációban elhangzott – a magyar nemzetet a néhai Ronald Reagan elnök ösztökélésére 1988-ban megalakult Biztonságpolitikai Központ (CSP) nevű amerikai elemzőintézet.

A csütörtökön Washingtonban rendezett gálavacsorán Gregg Mitchell, a Nemzetközi Vallásszabadság Kerekasztal nevű ernyőszervezet társelnöke a laudációban kiemelte Orbán Viktor magyar kormányfő bátorságát és a magyar kormány tettrekészségét az üldöztetést szenvedő keresztények megsegítése érdekében. Mitchell hangsúlyozta azt is, hogy Magyarország volt a világon az első, amelynek kormánya még 2016-ban programot indított a közel-keleti keresztények megsegítésére. Példaértékűnek nevezte a kezdeményezést, leszögezve, hogy több államnak és kormánynak is követnie kellene „a magyar modellt”.

A kitüntetést Azbej Tristan, a miniszterelnökség üldözött keresztényekkel foglalkozó államtitkárságának vezetője vette át. Köszönőbeszédében az államtitkár hangsúlyozta: az a baj, hogy ma már a politikai korrektség jegyében sokan nem is keresztényüldözésről beszélnek, hanem etno-vallási kisebbségek üldözéséről.

Mi kimondjuk, hogy a keresztényeket üldözik, és a keresztény ma a legüldözöttebb vallás a világban

– szögezte le Azbej Tristan, aki kitért a Sargentini-jelentés szerdai elfogadására is. A díszvacsora vendégei hangos nemtetszésüknek adtak hangot, majd megtapsolták őt, amikor hozzátette, a jelentés összeállításának és elfogadásának valódi oka az, hogy Magyarország nem hajlandó a tömeges illegális bevándorlás előtt megnyitni a határait.

Azbej Tristan elmondta, a Közel-Keleten élő és létükben fenyegetett keresztény közösségeknek Magyarország a túlélésben segít, őket megkérdezve, hogy mire és hogyan van szükségük. Ismertette az iraki Telszkuf település példáját, ahol a magyar kormány segítségével újjáépítették az Iszlám Állam nevű terrorszervezet által elüldözött több, mint kilencszáz keresztény család lerombolt otthonát.
Telszkuf újjáépített temploma (fotó: basnews.com)

Az amerikaiaknak tetszik a magyar példa, de sokan keresztbe tennének neki

Az államtitkár az MTI-nek is hangsúlyozta, hogy a kereszténység jelenleg a világ legüldözöttebb vallása, mégsem hallani erről a különböző emberi jogi fórumokon, és ami még fontosabb, nem cselekszik senki. Szavai szerint a magyar kormány egy keresztény kultúrájú ország vezetőjeként, humanitárius, ideológiai és politikai megfontolásokból indította el a programot:

A magyar példa a jóízű szeretet, a praktikum, a biztonságpolitika és a kulturális önmegőrzés példája is egyben.

Mint mondta, az Egyesült Államok kormánya és szervezetei egyaránt elismerik, hogy a magyar migrációs és humanitárius politika morális, gyakorlati és gazdaságossági szempontból is helyes. Az amerikaiak ráadásul már nemcsak példaként emlegetik a magyar gyakorlatot, hanem elkezdték követni is. Azbej Tristan mostani amerikai látogatásának oka is a tapasztalataink átadása: tárgyalt az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynöksége vezető tisztségviselőivel, a külügyminisztérium tisztségviselőivel és vallási, valamint más civil szervezetek képviselőivel.

Az államtitkár hozzátette, hogy azok a politikai körök, köztük az Európai Parlamentben Magyarország ellen felsorakozók, akik a migrációt támogatják, a Soros-terv végrehajtásában érdekeltek, azt akarják, hogy a magyar példa ne terjedjen el.

Forrás: MTI

A cikk az alábbi oldalon érhető el:
https://pestisracok.hu/rangos-amerikai-dijat-kapott-magyarorszag-az-uldozott-keresztenyek-segiteseert/

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!