Politikai tanmese gyerekeknek és felnőtteknek!

Tisztelt CÖF!

A csúnya kampány és a nagy megkönnyebbülés után egy kis lazítás céljából érdemes közzétenni ezt a több mint mesét!

Üdvözlettel:

Dr. R. Gy. A.

Ez nagyon jó! A minap lezajlott, a magyar nemzet jövője szempontjából sorsdöntő választások idején terjedt a neten, tökéletesen illusztrálva a kiábrándítóan kaotikus helyzetet az ellenzéki oldalon! A FIDESZ minden várakozást felülmúló, elsöprő győzelme nagy pofára esést hozott az acsarkodó, elbizakodott, „összeöntött moslék” ellenzéknek. Szerencsére a választók nem kértek a moslékból. Inkább hittek a „sorosozásnak” és  „migránsozásnak”, mint a sokszorosan hazugnak és nemzetrontónak bizonyult ellenzéki vezetőknek. Ha nem így tettek volna, saját maguk felett mondták volna ki a halálos ítéletet. Lám, lám, amikor nagy a veszély, még mindig összeszedi magát a magyarság!!! Erre a biztos hitére épített Orbán is, és ha nem hitt volna annyira ebben (ami átsugárzott a tömegekre, be a szívekbe), akkor a győzelem nem is sikerülhetett volna. Jó vezető nélkül nem megy!  Van tehát a népünknek még életereje, van még jövője, de ehhez ilyen vezetők is kellenek, mint Orbán Viktor és hű emberei!!!

Íme a tanmese:

Iskolás gyerekek táboroznak. A táborvezető demokratikus érzelmű ember, különben is, hadd gyakorolják a gyerekek a politikát. Szavazásra teszi fel tehát a gyerekeket foglalkoztató legfontosabb kérdést: mi legyen a másnapi ebéd?

A szavazás rendben lezajlik. Az eredmény a következő: rántott hús negyven százalék, tojásos galuska húsz százalék, gulyásleves tizenhat százalék, rakott krumpli tizenhárom százalék, mákos tészta kilenc százalék, kelkáposzta főzelék két százalék. 

Rendben, akkor legyen rántott hús.

Még mit nem! Hiszen hatvan százalék a rántott hús ellen szavazott! A többség nem rántott húst akar! Egyesítsük az ellenszavazatokat! Győzzük le a rántott húst!

Jól van gyerekek. Öntsük össze a tojásos galuskát, gulyáslevest, rakott krumplit, mákos tésztát és kelkáposzta főzeléket.

 Ki szavaz arra, hogy ez legyen az ebéd?


Gondoltam, ezt a gyöngyszemet azért – a közös öröm és a tanulság jegyében – megosztom.

Üdvözlettel:

Dr. R. Gy. A.

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!