Polgári kezdeményezés – Trianon 2020

Tisztelt Barátaink, Honfitársaink!

Idén június 4-én 100 éve lesz, hogy a trianoni békediktátumot Magyarország kényszerből aláírta. Az időpontja: délután 4 óra 30 perc.
Mivel a koronavírus járvány meghiúsítja a személyes összejöveteleket, úgy gondoltuk, ennek ellenére méltó módon kell megemlékeznünk, mivel ez a nap egyben a Nemzeti Összetartozás Napja is.

Ide kívánkozik Nyerges Attila – a Nélküled című dal szerzője – legutóbbi nyilatkozatának egy részlete:
„ … sokan úgy tekintenek Trianonra, mint egy fejezetre a történelemkönyvben, porosnak, idejétmúltnak látják a témát, nem érzik át, hogy a szomszédban háromnégymillió magyar éli az életét kisebbségben. A külhoni magyarságnak Trianon nem történelmi emlék, hanem a mindennapok része. Nekünk, anyaországiaknak nincs jogunk ahhoz, hogy kiváltságosként tekintsünk magunkra, mert nem a mi érdemünk, hogy ide születtünk. Nem legyinthetünk a külhoniak érzéseire, … a nemzet nem ér véget a békediktátumok szabta határoknál.”

Ezért kérünk mindenkit, csatlakozzon kezdeményezésünkhöz, hogy a Kárpátmedence minden magyarlakta településén délután 4 óra 30 perckor megszólaljanak a harangok felekezetre való tekintet nélkül a méltóságteljes megemlékezés, valamint a nemzeti összetartozás- érzés kinyilvánításaként.
Ha mód van rá, elénekeljük a Nélküled című dalt megismertetve a legidősebb generációval, demonstrálva a mai fiatalok és középkorúak együttérzését is.
Még egyszer kérünk mindenkit, hogy csatlakozzon a kezdeményezéshez. A harangzúgás és az ének szeretetben kössön össze bennünket.

P.B-né
Győr

 

 

 

 

Szerző
CÖKA

“Polgári kezdeményezés – Trianon 2020” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!