Oroszország kész együttműködni Európával menekültügyben

http://pestisracok.hu/oroszorszag-kesz-egyuttmukodni-europaval-menekultugyben/

Oroszország kész együttműködni az európai országokkal a kontinenst elárasztó menekülthullám közös kezelésében. Erről Szergej Lavrov külügyminiszter beszélt hétfőn egy oroszországi ifjúsági fórumon.

A külügyminiszter szerint “bár szakemberek szerint a bevándorlóknak a világon Oroszország a második legvonzóbb ország, az a hullám, amely most elönti Európát, jelen pillanatban nincs hatással Oroszországra. Elegendő eszközünk van arra, hogy megakadályozzuk a hátrányos következményeket” – mondta Lavrov. Ennek kapcsán tette hozzá, hogy Moszkva kész együttműködni az európai országokkal a migrációs problémák kezelésében. Mint mondta,”európai kollégáik” megkeresték az orosz diplomatákat egy határozati javaslattal, amelyet az ENSZ Biztonsági Tanácsában akarnak elfogadtatni “az afrikai illegális migránsok Európába utazásának átfogó kezelésével” kapcsolatban. “Nyitottak vagyunk az együttműködésre” – hangsúlyozta.

Szergej Lavrov az ifjúsági fórumon kijelentette, hogy a “végéhez közeledik a történelmi Nyugat több száz éve tartó uralma”. Szerinte “a dominancia büntetőintézkedésekkel, sőt fegyverekkel való mesterséges fenntartása egy sor országot olyan régiókká alakít, amelyekben nő a terrorfenyegetettség”. Lavrov a fórumon elítélte, hogy “egyes nyugati országok azért hunytak szemet a terroristák aktivizálódása felett Szíriában”, mert meg akarták dönteni Bassár el-Aszad elnök hatalmát.

Az orosz külügyminiszter arról is beszélt a rendezvényen, hogy Oroszország “jelzéseket kap az Egyesült Államoktól a kapcsolattartási csatornák felújítására”. Közölte, hogy Moszkvának nem áll szándékában “kacérkodni (Washingtonnal), majd mégis elutasítani a párbeszédet”.

Forrás: MTI

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!