Német sajtó: meg kell akadályozni Washington globális pusztítását

Az Egyesült Államok globális politikában betöltött szerepének felülbírálását sürgeti a német sajtó. Washington be kell fejezze a globális gazdasági háborút, mert az a jelenkori népvándorlás kiváltó oka.

A Deutsche Wirtschafts Nachrichten német napilap szerint az európai országok felül kell vizsgálják külpolitikájukat, és rá kell kényszerítsék Washington szövetségeseit, hogy ne vegyenek részt az amerikai kezdeményezésű gazdasági világháborúban, ha le akarják állítani az Európába irányuló népvándorlást.
A publicisztika kifejti, hogy az Egyesült Államok szándékosan egy globális gazdasági háborút kezdett, hogy megakadályozza más nagyhatalmi központok felemelkedését, és így megőrizze egyeduralmát a globális politikában. Amerika azonban nem tud egymagában gazdasági háborút vívni, így a nyugati szövetségeseknek és a kelet-európai országoknak hatalmas felelőssége van abban, hogy segédkeznek-e az amerikaiak gazdasági hadviselésében, vagy épp ellenkezőleg; fékezni próbálják azt. A lap szerint amennyiben a nyugati szövetségesek eszközként részt vesznek ebben a gazdasági háborúban, az idővel tényleges nagy háborúvá válhat, és a világ sötét jövő elé néz. Ez a háború azonban megállítható, ha az Egyesült Államok elszigetelődik korábbi szövetségeseitől, és más, térségi országok segítsége nélkül nem tudja folytatni a felemelkedő nagyhatalmak potenciális szövetségeseinek megsemmisítését.
A lap szerint Európát hirtelen és váratlanul érte a migrációs válság, vezetői máig tétlenül nézik, amint a bevándorlásból etnikai alapú agresszió és belföldi terrorizmus lesz. Ez a folyamat mindenféleképpen meggyengíti az Európai Uniót, mert bár a tagállamok radikális cselekvésével mérsékelhető a népvándorlás, a tagállamok és Brüsszel közti ellentétek fokozódása lehetetlenné teszi, hogy az unió egységes választ adjon a kialakuló válsághelyzetre. Ez az öngerjesztő folyamat akár az Európai Unió széthullásához is vezethet, és a kontinentális Európa újra háborúba süllyed.
A DWN publicisztikája szerint már most megfigyelhető egy erőteljes polarizáció az Európai Unióban; a szélsőjobboldali csoportok parazitaként és ellenségként tekintenek a bevándorlókra, akik aláássák az európai jólét maradványait is, miközben a politikai paletta túloldala – szintén radikális módon – a bevándorlást támogatja. A végletekig megosztott Európa pedig külső hatalmak gazdasági és geopolitikai érdekeinek eszközévé válik, és képtelen független cselekvőként kezelni a válságot, ami akár teljes széthullásához vezethet.
A lap ugyanakkor rámutat, hogy azok az emberek, akik most Európa felé milliószámra útra kelnek, amiatt kellett elhagyják otthonaikat, mert azok az országok, akik a demokratikus értékek védelmezőjeként mutatják magukat, egy mocskos játékot űznek, és a profit érdekében egész országokat rombolnak le a Közel-Keleten és Észak-Afrikában. Miközben az emberi jogokért szólalnak fel, a gyakorlatban háborúkat szítanak, és a népirtásokból közvetlen profithoz jutnak.
“Líbia stabil volt, ameddig az USA által vezetett nyugati koalíció meg nem döntötte a Kadhafi-rendszert, és káoszba taszította az országot. Irak stabil volt, ameddig George Bush a gonosz birodalmának nem nyilvánította. Szíria stabil volt, ameddig Obama ki nem jelentette, hogy Asszad tömeggyilkos.”
A DWN szerint a migrációs válság, a népvándorlás folytatódni fog, ameddig a közvélemény elfogadja, hogy a globális politikát nem felelős politikusok, hanem a titkosszolgálatok és gazdasági lobbiszervezetek irányítják. A felelős politikusok újbóli megjelenésére van szükség, akik készen állnak síkra szállni azért, hogy az Amerikai Egyesült Államok és szövetségeseinek globális pusztítását közös erővel megállítsák. Ha Európa tovább folytatja a passzivitást, nemsokára szembe kell nézzen egy minden korábbinál súlyosabb válsággal, ami a relatív jólét és életbiztonság teljes megszűnéséhez vezethet.

 

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!