Olvasóink pro-kontra

Az ellenzékkel és az ellenzéki sajtóval kapcsolatban én azt tapasztalom, hogy időnként egyszerre beindulnak, s próbálják a FIDESZ erejét úgy megtörni, hogy különböző vádakkal eltávolítsák mellőlük a szavazóikat. Az irigységre alapoznak, s általában ezzel sikerül tömegeket mozgatniuk. Sokkal könnyebb lenne a helyzet, ha az érintett politikusok nem lennének támadhatóak.

Már a vízcsapból is az folyik, hogy a FIDESZ tagjai és holdudvaruk harácsolnak. Egyik pillanatról a másikra hatalmas vagyonokat képesek teremteni maguknak a semmiből. Ez is egy oka annak, hogy időnként felfordulás van az országban.

Nem a munkaigényes feladatokat kellene megcéloznia az országnak, hanem azokat, amelyeknél a szellemi kapacitást kell megmozgatni.

Elgondolkodni azon, hogy a jól beindult magyar vállalkozások mi okból vándorolnak el az országból? Talán azért, mert itt nincs fejlődési lehetőségük?

Úgy hiszem, mikor egy-egy családnál kisbaba születik, nem abban a reményben hozzák világra, hogy jaj de jó lesz neki nyomorogni gyerekkorában, felnőtten pedig rabszolgamunkát végezni. Azért születünk a Földre, hogy megvalósítsuk önmagunkat. Mindenki azzal tudja a legtöbbet adni a környezetének és az egész országnak, ha kiteljesíti önmagát, nem pedig azzal, ha kényszerpályán éli le az életét.

2000-ben már azt tanították a főiskolán, hogy hamarosan modulrendszerben lehet tanulni a felsőoktatásban. Mindenki azt a modult tanulja meg, ami érdekli, s lesz egy chipkártyája, amire ráírják, hogy mely modulokból van vizsgája, mi az, amihez ért. Mikor jelentkezik egy állás betöltésére, a számítógépbe beteszik a kártyáját, megnézik, hogy jó-e az a tudás ahhoz a munkakörhöz. Ez ennyire egyszerű. Van-e már ilyen jellegű tanulási lehetőség Magyarországon?

A civilösszefogás ereje abban mutatkozhatna meg, hogy olyan ötleteket adhatna a kormánynak, amikkel az emberek életminősége javulhatna. Sok munkahelyen különböző okok miatt nagyon rossz a hangulat. Nem elég, hogy kényszerpályán vannak az emberek, ráadásul különböző negatív hatások érik őket. Ez így nem jó.

Ne a pozíció határozza meg az ember értékét, hanem a jelleme, a tettei. Ma még nagyon messze vagyunk ettől.

További sok sikert kívánok Önöknek.
D.B-né

____________________________________________

CÖF-CÖKA Vezetőségének!

Mielőtt leírnám a megjegyzésemet, véleményemet Sólyom Lászlóval kapcsolatos nyilatkozatukról, hangsúlyozni szeretném, hogy különösebben soha nem kedveltem az elnök urat, de az amit tett, amiről önök véleményt alkottak, azzal kivívta a tiszteletemet!
Akkor most következzen a véleményem: önöktől aljasabb hazánkfiai kevesen voltak az elmúlt két és fél évtizedben. Egyáltalán hogy mernek önök a „civil” társadalom nevében bármit is mondani, leírni? Önök csak szégyent hoznak a magyar népre, ahogy vezérük, orbán viktor is!
Ez a nép dicsőséget szerzett magának 1956-os forradalmával, dicsőséget szerzett az 1989-es határnyitással, amit önök lerombolnak, visszaküldik ezt a népet a középkorba. Azt érik el a gyűlölködésükkel, hogy a civilizált világ megvetéssel fog beszélni arról a magyar népről amelyik ha rádöbbenne végre, hogy kik is felelősek a korrupcióért, az ország anyagi és erkölcsi romlásáért, akkor önöket és vezérüket örökre elzavarná a hazánkból és soha nem is engedné, hogy betegyék a lábukat ebbe az országba, amelyik már az elmúlt századokban is az ilyen aljas, embernek nem nevezhetők miatt szenvedett annyit.
Szívből kívánom, hogy egyszer önök is ugyanolyan menekültek legyenek mint akikről most megvetőleg beszélnek. Szívből kívánom, hogy egyszer megtapasztalják azt milyen is az amikor az életüket kell félteni és akiktől remélnék a segítséget, azok kerítést húzzanak önök előtt.
Tudom, hogy ha el is olvassák a levelemet, akkor sem méltatnak egy tisztességes válaszra, arról vagyok meggyőződve, mivel a levelem, a megfogalmazott kritikám nem felel meg az önök által elvárt elvtelenségnek, ezért azonnal a „kukában” fogja végezni, ahogy az évekkel ezelőtt küldött másik levelem is.

S.Gy.
___________________________________________________

Az egész politikai pályafutása szemben állt a magyarság érdekeivel. Kezdve (az AB elnökeként)* a posztkommunista hatalomátmentés támogatásától, a várt un. elszámoltatási törvény lesöpréséig. Mert az volt a szerepe, hogy:
1.) Az 1989. évi VI. tv-t – ami a vadprivatizáció kvázi jogalapját rögzíti – nem semmisítik meg 1990 után,
2.) Azonnal eltörlik a halálbüntetést,
3.) Mindenféle pártállami elszámoltatást megakadályoznak. És ezek után még van képe cukros bácsit játszva a migránsok mellett piárkodni (ráadásul a Máltai Szeretetszolgálat képviseletében).
továbbá:
Karöltve az SZDSZ-es Tölgyessy Péterrel az EKA*-ban ketten voltak a főkolomposai az 1949-es un. sztálini Alkotmány „ideiglenes” átfabrikálásának, ami a rendszerváltoztatás fő kerékötője lett. Jellemző, hogy még a 72%-os Horn vezette MSZP-SZDSZ kormány sem érezte szükségét a változtatásnak. Ergo ezért támadták/támadják dühösen a szocionisták a 2012-es Új Alkotmányunkat!
*EKA = 1989-es Ellenzéki Kerekasztal

Üdv.
N.M.

________________________________________

Solyom László kíváló, talpig becsületes magyar ember, aki mint elméleti jogász minden ídők legkiválóbbjainak egyike. Ugyanakkor nem képes több szempontot mérlegelve jó politikai döntést hozni talán mert az irracionalitás határáig hiú. Öszteljesítménye sajnos negatív. Nagy kár. Az még nagyobb, hogy várhatóan még sokkal negatívabb lesz. Ezt jelzi előre az a gyűlölet amivel az új alkotmányhoz viszonyul. Hogy mernek hozzányúlni az ő keze munkájához ?! Ahhoz egyedül neki van jussa ! Miért nem kérték meg őt és csakis őt ??

Teljesen eluralkodik rajta a hiúság és egy élet nagyszerű teljesítményét szorítja háttérbe, teszi tönkre.
O.Á.
_________________________________________

A döbbenettől az ember már szólni sem tud igazán! Mindig azt hiszem, hogy lejjebb már nincs, és mindig rá kell jönnöm, hogy van. Megtalálják a következő lépcsőt lefelé!
L.É.
___________________________________________
Kedves CÖF!

Sokkal jobban tennék, ha érdemben segítenék a Kormány munkáját ebben a helyzetben. Sokszor szerintem túllőnek a célon. Ezt ajánlom figyelmükbe:http://www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/hirek/kampanyt-indit-a-tranzitorszagokban-a-kormany

Nem szokásom reagálni a leveleikre, mert korábban hiába is próbálkoztam Önöknél, de most úgy éreztem, hogy jeleznem kell Önök felé, hogy bizony nem ártana némi önkritikát gyakorolni és visszatérni az eredeti céljaikhoz.

Üdvözlettel,
N.Z.
___________________________________________________

Nagyon érdekes és szerintem felesleges amikor egy leszerepelt egyéníség még így akar szerepelgetni….nem beszélve arról sem nem látja mi hazánk érdeke, mi történik ?? Még mindig nem ébredt fel ?? Nincs felelősége tudatában ?? Ő tulajdonképpen magyarnak tartja magát ??? Volt “szerencsém” vele évekkel ezelött Sydneyben találkozni…..hát nem volt emlékezetes …..

Szívélyes üdvözlettel
Dr. K.E.
_______________________________________

Sólyom Lászlóról elég rövid idő alatt derült ki,hogy hova is tartozik.Egy darabig próbálta kendőzni igazi szándékait,ami a nemzetet illeti,de miután a Fidesz (joggal) többé nem támogatta elnökké választását,fúriaként támadt a nemzeti oldalra.Szégyenletes,meggondolatlan viselkedése méltatlan egy ilyen magas poziciókat betöltött férfihoz.Amit művel, az az alacsony végzettségű és intelligenciájú embertársainkra jellemző.
F.E.
_______________________________________________

Viszont kezdeményeznünk kellene – ha már eddig a kormány nem tette – hogy a menekültnek nem minősülők kerüljenek kitoloncolásra, méghozzá nem csak „lerázólag” közvetlen Szerbiába, hanem Szerbiával egyeztetve, akár a kiindulási pontjukig!
Málta EU tagként eltudja utasítani, amihez alig tesz a Bizottság szemrehányást! Ugyan ezt kell(ene) minden országnak tenni! Ugyan azt teszik körülbelül, mint Ausztrália! Addig pedig a menekültnek nem bizonyultakat őrzött táborban tartani!
D.L.

_______________________________________________
Konzervatív újságíróként és piarista öregdiákként is felháborítónak tartom a Sólyom László volt köztársasági elnök úr személyével kapcsolatos közleményüket!
Önök számomra azt az embertípust testesítik meg, aki 1989 előtt tipikus MSZMP káder és/vagy III/III besúgok voltak. Gusztustalan szervilizmusról tettek és tesznek folyamatosan tanúbizonyságot.

Remélem az Önök által megtestesített generáció minél előbb nyugdíjba vonul, és átadja azoknak a helyét, akik nem csak okádni, meg segget nyalni tudnak.
Ha már a bevándorlóknál tartunk, érdemes lenne Lévai Anikót is fikázni:

http://c-press.hu/2015070211404/belfold/orban-viktor-felesege-migrans-gyerekeknek-vitt-adomanyt.html
W.T.

Szerző
CÖKA

“Olvasóink pro-kontra” bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. Kedves Civil Barátaim!

  Sólyom Lászlóról szóló véleményüket figyelmesen olvastam el, és nem tudom megállni, hogy hozzá ne szóljak.

  Egyfelől: Sólyom László elnök úr bizonnyára kiváló jogász, elévülhetetlen érdemei vannak, lehetnek. Ezt nem is vonom kétségbe.
  Azt sem, hogy megbecsülendő tettei voltak. Amiért sokak tiszteletét és megbecsülését érdemelte ki.

  Másfelől viszont, amit ezúttal cselekedett, annak a korábbi tetteihez semmi köze nincsen, sőt, ha a magyarságot veszélyeztető népvándorlást, és azt gátlástalanul támogató politikai ellenzék akcióit is figyelembe veszem, akkor Sólyom úr ezúttal celebként állt be a belliberális performanszozásba. Ez méltatlan az általunk nagyra becsült Sólyom László elnök úrhoz, és rossz ügyet szolgál.

  Nem kell tehát megvédeni tőlünk Sólyom urat, és teljesen fölösleges magyarázkodni az érdekében. Nem bántjuk őt, csak kifejezzük a véleményünket.

 2. Olvastam az S.Gy. szignálta hozzászólást. Tartalmi részével nem kívánok vitába szállni, mert mindenkinek a véleménye számomra szent és sérthetetlen — mindaddig, amíg valakinek fizikai vagy erkölcsi-szellemi kárt nem okoz. A többség nem beszél megvetően a migrán-sokról, de…az aláíró úgy látszik nem eléggé tájékozott a környe-zetében, nem látja tv-híreket!Nem tudom, látta-e, hogy Calais-nál feltörik a mozgásban lévő kamionok hátsó ajtaját és bemásznak erő- szakkal a járművekbe.Miattuk több kilométeres kamionstop a Csalagút előtt, mert a kamionok nem tudnak felmenni a Csalagút teherjára-taira. Órákat sőt napokat veszítenek a szerencsétlen sofőrök. Angliában 3oo templom sorsa vált bizonytalanná, mert a hívők elfogy-tak…A muszlim egyház kész azonnal átvenni őket. Mecsetté alakít- ják, ahol majd — Angliaszerte/!/ — a déli órákban a müezzin kiál- tozza szerte a mondókáját! Shakespeare hazájában!! Ilyent akarnak/- akarnak egyébként Budapesten, Kőbányán is megvalósítani (talán éppen az IKEA áruháznál?).A mélyen tisztelt hozzászóló valószínűleg nem látta azt a videofilmet, amely bemutatta a debreceni befogadó táborban történteket. Azokon a képeken egyetlen nőt láttam. Nem volt kisgyermek, vagy idős,beteg ember, de annál több volt a legmo-dernebb, nyugati módon levágott hajú életerős fiatal! A Baptista Szeretetszolgálat (akik mindig is sokat tettek az elesettekért) munkatársai mondták nem régen, hogy alig veszik igénybe a felaján- lott segítséget ! Szerintük az ideérkezők 80 85%-a a 18.- 35.é- letévek közé tehető!!… Háborús fenyegetettség?? Egyre kevesebben vannak már olyanok ebben az országban, akik nekem és kor/sorstár-saimnak ezen a téren bármi megszívlelendőt tudhatnak mondani! 11 éves múltam, amikor elért bennünket a II.világháború vérzivatara, az angol-amerikai szőnyegbombázásokkal, majd a front és a szovjet hadsereg bevonulása.De én átéltem 1956 – ot is! Aki egy kicsit is is hallott valamit a „háttér-történelemről”, az tudja, hogy a legendás határnyitás akkor történ/hetet/t meg, amikor 2000 km távol-ságban G. et. azt mondotta volt a határnyitásra, hogy…”Da”!Ez semmit sem von le a tett erkölcsi értékéből, csak segít megérteni napjaink történését.

 3. Sólyom László szakmai-tudományos teljesítménye bizonyára nagyon jelentős.
  Magyarországon sokan vannak, akik N.M. megjegyzését:
  1.) Az 1989. évi VI. tv-t – ami a vadprivatizáció kvázi jogalapját rögzíti – nem semmisítik meg 1990 után,
  2.) Azonnal eltörlik a halálbüntetést,
  3.) Mindenféle pártállami elszámoltatást megakadályoznak.
  helytállónak tartják.
  Sokan vannak, akik ezeket a lépéseket helytelenítik, és az ország erkölcsi-politikai kisiklása fontos okainak tartják.
  Sokan érezték rosszul magukat, amikor Sólyom László a hídon dolga végezetlenül visszafordult.
  Bizonyára azok is sokan vannak, akik Sólyom Lászlónak ezekkel a lépéseivel egyet értenek. Az itt található vélemények aránya szerint ők vannak többségben?
  Bizonyára nagyon fárasztó az egyes megállapításokról alkotott vélemények korrekt kifejtése, mégis az vezethet az egymás jobb megértéséhez. Ha ez a cél.
  Ha nem, akkor jöhet a nekivadult indulat, amely biztosan nem győz meg senkit, csak növeli az ellentéteket. Az indulat okait is ismerni kellene! Így biztosan nem jön létre egyetértés. Ne ez legyen a cél!
  Legyen végül megegyezés!
  M.J.

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!