Olvasóink levelei

Tisztelt Vezetőség!

Reggel óta gondolkodom, hogyan mondjam el a véleményem. Kissé szomorúan olvastam C.L-né olvasói levelét, aki arról ír, hohy 80 éves és az önkormányzat nem segít az élelmiszer bevásárlásban.

Én 72 éves vagyok, a XXII. kerületben egy kertes társasházban élek. Szerencsére több helyről ( önkormányzat, helyi Fidesz szervezet, fiatal szomszédok, barátok) ajánlották fel segítségüket. Az a helyzet, hogy kénytelen voltam már hármuk segítségét kérni, főként kenyér-tej pótlásához. Nem könnyű érzés kérni, de most szükséges, hogy átvészeljük ezt a helyzetet.

Mivel úgy érzékelem, hogy a levélíró hölgy aktív internetező, fel tudnák venni vele a kapcsolatot és lehet, hogy egy szomszédos település fiatal lakója tudna segíteni.

Van viszont egy javaslatom. A ma felgyorsult digitális világban egy csomó dolgot szinte azonnal meg lehet oldani. A Népesség nyilvántartó adatállományából le lehetne szűrni a „veszélyeztetett korosztály” nevét, lakcímét, családi állapotát. Az illetékes önkormányzat figyelmébe kellene ajánlani ezeket az idős honfitársaimat, hogy kiemelt figyelemmel viseljenek gondot rájuk. Itt főleg a kis településekre gondolok! Talán azt is meg lehetne nézni, van e a közelben Fidesz, Fidelitas, Kdnp szerveztet, esetleg valamelyik egyház, Gyülekezet, az ő segítségüket is lehetne kérni. Úgy érzekelem a szakemberek nyilatkozataiból, hogy elhúzódó járvány időszakra kell felkészülnünk, és akkor még fontosabb, hogy aki  szükséget szenved, annak segítsünk.

Még egy ötlet, a postások pontosan ismerik a körzetükben élő nyugdíjasokat, ismerik a körülményeiket. Talán ők is tudnának segíteni abban, hogy ki az aki rászorul a segítségre.

Nagyon köszönöm, hogy elolvasták és segítenek.

Baráti üdvözlettel,

M-né S.V.
___________________________________________________________________________________________________

TILTAKOZÓ PETÍCIÓK ÖZÖNE KELLENE RÉSZÜNKRŐL AZ UNIÓ ÉS HAZAI ROMBOLÓK ELLEN!
Ha már nem lehet BÉKEMENET !
Zs.I.
____________________________________________________________________________________________________________

Tisztelt Civilösszefogás!

Szeretem Bencze Izabella írásait, mert józan elméből született,leleplező, útba igazító jegyzetek. Az a baj, hogy a bal-liberális  gondolkodású emberek elhiszik a saját ideológiájuk  és ideológusaik igaznak hirdetett hazugságait.

Ez egyben a büntetésük is, kiszolgáltatva a hazugságnak. Félelmetes ez a meghasonlottság ebben az országban. A felnövekvő ifjúságot pedig fondorlatos módon megpróbálják maguk mellé állítani, mivel nekik még nincsenek sem történelmi, sem politikai tapasztalataik.

Így kerülhettek be a Momentumosok az Eu-parlamentbe, és így fognak majd a választókorba érő liberális fiatalok a hazai törvényhozásba. Hogy van az, hogy ők meg tudják győzni hazugságaikkal a fiatalokat, a normális keresztyén értelmiségiek pedig nem tudják megszólítani ezt a réteget?

Amikor a Dobrev Klára jövendőbeli politikai szerepét vetítette előre Bencze Ilona, akkor arra gondoltam, hogy ez soha ne legyen igaz! Az az ember a Gender-ideológiájával és a nemek megváltoztatására irányuló törekvések népszerűsítésével, a homoszexuálisok felvonulásával  a bűnt, a fertelmességet és az istentelenséget támogatja. Összeszorult a szívem és a torkom, hogy ez bekövetkezhet? Miben fognak felnőni az unokáim?

A fiatalok lelki immun rendszerét most kellene erősíteni, ellenállóvá tenni, mert, ha így folytatódik, beteljesedik rajtunk:”Elpusztul az én népem, mert értelem nélkül való”. Én azért imádkozok, hogy Isten könyörüljön rajtunk és adjon bűnlátást, bűnbánatot és hitet, hogy,amikor  az Úr Jézus visszajön, találjon hitet a földön. Jónás meghirdette: „Még negyven nap és elpusztul Ninive” és ők megtértek Jónás prédikálására.

Isten áldja meg Önöket, erőfeszítéseiket és adjon jó gondolatokat, elérni és felébreszteni a fiatalok felelősségét népünk jövőjéért.

Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánok mindannyiuknak:
V-né K. I.
Szarvas

_____________________________________________________________________________________________

Tisztelt CÖF!

A koronavírus kapcsán lehetőségünk van megtudni, hogy akik meghaltak, hány évesek voltak, és milyen krónikus betegségben szenvedtek.

Látható, hogy általában idősebbek, mint én is (66).

Ez az információ arra feltétlenül jó, hogy legalább az idősek egy része komolyan vegye ezt a veszélyt, ha más miatt nem is, de félelemből.

Amit fontosnak tartanék, hogy ne csak félelem legyen az idősekben, de remény is, már ha egyáltalán van miben reménykedni, mert az adatok alapján egy idősebb, krónikus szív és érrendszeri problémákkal küzdő személy, mint én magam is, csak retteghet.

Mi adhatna némi reményt?

Nagyon sokat jelentene, ha a gyógyultakról is kaphatnánk információkat.

Legalább azt, hogy van-e közöttük 65 évesnél idősebb, esetleg krónikus beteg. Mert ha nincs, akkor nincsen semmi remény, csak a csoda, hogy otthon maradva nem kapjuk el a betegséget.

Jó lenne, ha nem kellene abban a hitben élni, hogy ha elkapjuk, akkor irány a szenvedés utáni temető.

Üdvözlettel:

K.I.  Esztergom
(17 unoka reméli, hogy megmaradok)

 

 

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!