Olvasóink írták

Tisztelt Cím!

A médiából értesültem arról, hogy az ellenzék a miniszterelnöki palota és a köztársasági elnöki palota előtt akar elhelyezni kormányt ócsárló plakátokat.

Véleményem szerint az eljárás sértené a demokratikus választás eredményét, nyertes többségét, és – mivel a kormány az országot, a magyar népet képviseli (akár szeretik, akár nem) – ,  sértené magát Magyarországot és a magyar népet, mindkettő lejáratását szolgálná a külföld előtt (akár a bámészkodó túristákon keresztül is).

Remélem, a CÖF és a budapesti (kerületi) közigazgatás megfelelő lépéseket tesz a tervezett, nemzeti érdeket sértő plakát kihelyezés megakadályozására.

Megjegyzem, a Gyurcsány és Bajnai kormánnyal nem rokonszenveztem, azonban az ő esetükben is elítéltem volna a kormányt gyalázó plakátok kihelyezését.  (Az országnak, a nemzetnek is van – kell, hogy legyen – méltósága, amit tiszteletben kell tartani!)

Nem tartom helyesnek azt sem, hogy jobboldali politológusok, sajtó munkatársak – szerintem a demokrácia téves értelmezésére alapozva – elfogadhatónak, a szólás szabadság érvényesülésének tekintik a tervezett lépéseket, és ennek hangot adnak jobb oldali tv csatornán.

Tisztelettel: B.Zs.

________________________________________________________________

Tisztelt CÖF Tisztségviselők!   Nem tudom, hogy hová lehetne fordulni a rezsitámogatással kapcsolatos észrevételemmel, ezért Önöknek mondom el, hátha méltónak találják az illetékeseknek való továbbításra.

Köszönettel fogadtuk a kormány hozzájárulását a rezsiköltségekhez, de a lebonyolítás módja sok problémát jelent. Minden szinten támogatják a  készpénz forgalom csökkentését és a banki átutalásokat preferálják. Nagyon sok nyugdíjas bankszámlára kapja a nyugdíját és megbízást ad a kiválasztott banknak a felmerülő költségek levonására, ily módon a rezsicsekkel nem tud mit kezdeni. „Be kell vinni az adott szolgáltató központja és ott jóváírják” hangzik a tanácsadás, de a mozgásában korlátozott, vagy vidéki kistelepülésen élő ezt hogyan bonyolítsa le?

AZ elmúlt években már előfordult néhányszor, hogy nem kellő körültekintéssel  történt egy-egy intézkedés meghirdetése, vagy törvény meghozatala. Ott volt az internet adó, a túlmunkatörvény, amelyeket azonnal félremagyaráztak és nagy palávereket rendeztek visszavonásukért. Igazán nem hiányoznak nekünk ezek a cirkuszok. A körültekintés hiánya bizony a legjobb szándékú tettet is a visszájára fordíthat.

Üdvözlettel:
M.E., elkötelezett kormánypárti nyugdíjas
_____________________________________________________________

Tisztelt Fórum!

Hallom a vádakat az ellenzéktől, hogy a kormány magának lopja az emberek pénzét, hogy ők többet tudnának adni nekik. Kérdém, miből jut a sok fejlesztésre, juttatásokra, növekvő gazdasági eredményekre, amik az európai átlagban is kimagaslóak?

Az összefogósdinak nagy az ereje, mert csak a hatalmát nézi, de azt gátlástalanul. (L. Olaszország.)

Tisztelettel:
Dr. D.Á.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!