Olvasói vélemények

Üdvözlöm!

Sokat gondolkozom azon, hogyan lehetne a kereskedelmi dolgozóknak segíteni. Kellene valami kampányt szervezni ahol a kereskedelemben dolgozók elmondhatják a véleményüket és azt is világossá tehetik, hogy nem akarnak vasárnap dolgozni.

Segítsünk ha lehet.
T.M.

_____________________________________________

Nem valahonnan menekülnek, hanem  valahova, kizárólag Európába menetelnek, hisz jönnek Pakisztánból és Közép-Afrikából egyaránt, de a lejjebb látható légkondicionált szaúdi sátorváros hiába vár lakóira. Szánom azokat, akik rászolgáltak, ezért kérdem: Hogy lehet, hogy a média és a politikusok csak velük foglalkoznak, és szó nem esik róla, hogy kik tervezték, szervezték, indították be, finanszírozzák, irányítják, parancsnokolják mobilon, neten ma is ezt az egyelőre fegyvertelen civil, de jórészt könnyen hadra fogható inváziót. Ugye emlékszünk arra a videóra, ahol a leszboszi vámosok 14 konténernyi, összesen 50 tonna fegyvert és lőszert találtak, a papírokon a szerencsétlen menekülteknek szánt fém bútorok szerepeltek, a feladó és címzett követhetetlen volt. Ha azt keressük, hogy ez kinek az érdeke, azt kell vizsgálni, kik maradtak ki belőle, kinek nem okozott kárt.

M.T.

_____________________________________________

Régen volt egy iráni csapattársam, aki itt tanult és sportolt. Sikerült vele évek után végre találkoznom.

Mielőtt bárki vádolna:
Ali egy intelligens, művelt, két diplomás ember, aki soha egy rossz szót nem mondott ránk magyarokra, sőt, nagyon hálás nekünk, amiért itt tanulhatott. Neki az itt eltöltött 5 év alatt sosem volt olyan tapasztalata, hogy a magyarok rasszisták és kirekesztőek lennének. Megkérdeztem tőle mint szakértőt, hogy ezek az állítólagos szírek miért nem a környező békés országokba (Bahrein, Katar, Kuwait) mennek, ahol még munkaerőre is szükség lenne. Vagy miért nem mennek
Iránba, ahol szintén kellenek dolgozó emberek. Ezek az országok elvileg azonos vallásúak és azonos kultúrájúak, mint a szírek. Tehát logikus lenne, hogy ne 3000 kilométert vándoroljanak.

Hosszan beszélt, de a válasza lényege:  a szíreknek nincs jó hírük az arab világban.

Egyrészt elég sok szír lett különböző terrorszervezetek tagja, másrészt nemigen szeretnek dolgozni.

A gazdag arab országokban rengeteg vendégmunkás van, de ezeknek kevesebb, mint 2%-a szír.

Egyszerűen képtelenek arra, hogy egy másik arab, muszlim országba beilleszkedjenek és betartsák az ottani (sokszor tényleg elég szigorú) törvényeket.

Mint mondta; Iránban a perzsáknak van egy velük született felsőbbrendűségi érzése, de a dolgozó emberekre szükség van és nyitottak. Katar ugyanilyen. Az arab világ minden pontjáról mennek oda  emberek dolgozni, a szírek pedig nem, vagy csak alig (az említett 2%).

Ali szerint komoly bajban lesznek a befogadó országok. És Ő mint diplomata jelölt nem lát kiutat a kérdésből, csak akkor, ha az Isist felszámolják és megtalálják a felelősöket. Mert enélkül csak tovább özönlik majd Európába a horda. Szóval ilyen egy perzsa szakértő véleménye.

Nem vidám, de figyelemre méltó —
Nagyon fontos válasz kimaradt, hogy az említett arab országok határán azonnal lőnek, oda nem lehet betolakodni, beözönleni! Ott a határon őrség áll és lövési parancs van kiadva! SZÍRIAI MUSZLIMOK MÉG MEG SEM KÍSÉRELTÉK ODA ÖZÖNLENI VAGY BETÖRNI, MINT EURÓPÁBA TETTÉK!    OTT NEM OSZTANÁNAK  AJÁNDÉKOT, AHOGYAN AZT AZ OSTOBA MERKEL TETTE, ÉS PAZAROLTA  A NÉMET ADÓFIZETŐK PÉNZÉT!

H.L. Toronto
Canada
______________________________________________

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!