Olvasói levél

Tisztelt Címzett!

Rendszeresen kapom és köszönöm a híradásaikat, elemzéseiket.

Engedjék meg, hogy tegyek egy pár észrevételt civilként anélkül, hogy hosszas fejtegetéssel untatnám Önöket. Biztos vagyok abban, Önök is tudják az alábbi problémákat, nem mondok újat, csak néha kibuggyan az emberből a keserűség.

  • Bosszantó a következmény nélküli politikai gyakorlat. Kíváncsi vagyok a politikusokat is „deresre” húzzák a hazugságaikért, a többiről már nem is beszélve.
  • Bosszantó az is, hogy a korábbi törvényalkotásba már úgy tűnik előre be vannak építve a kerülőutak, ezért tömhetik tele a zsebüket egyes témák felkarolásával egyes ügyvédek.
  • Nincs meghatározva a hazaárulás fogalma, szankcionálása (büntetése), vagy ha igen, nem alkalmazható, nem alkalmazzák a gyakorlatban. Nem jogászként úgy tűnik, hogy a bűnpártolás és az ügyvédi munka határai nincsenek pontosan meghatározva. Érdeklődésemre az Alkotmányra hivatkozott a válaszadó. És?
  •  Elfogadhatatlan a törvényekkel szembeni politikai akciók feletti szemhúnyás. Az elítélése nem elég, az csak szócséplés, kigúnyolása ugyan üdítő, szórakoztató, de hol lesz a „megállj és ne tovább?” Hol van a polgári engedetlenség határa és az anarchia kezdete?. Hol van a határ a szólásszabadság-emberi szabadságjogok gyakorlása és a törvényes államrend bomlasztása közötti határvonal? Van egyáltalában ilyen, vagy ez is alkalmi megítélés kérdése?

Más téma.

A szelektíven gyűjtött szemétszállítás rendszere nem működik hatékonyan. Nem életszerű a legártalmasabb anyagmaradványok veszélyes anyagok kezelése, pl. oldószer maradványok, házilagos építésből visszamaradt hulladék leadása valahol távol egy telephelyen (pl egy zsák „döglött cement, törött cserép, stb) Kritikusnak látom az üveg, a papír, a sokféle(!) műanyag  gyűjtésének országosan össze nem hangolt rendszerét..BP-en pl. a környezetemben visszavonták a szelektív hulladékgyűjtő hármas csoportokat, maradtak az üvegek. Van ahol a fehér és a színes üveget külön lehet leadni, valahol együtt. Ez felveti annak a gyanúját, hogy végül a különböző üvegek végül ismét egy helyen újra egyesülnek, mint a szétválasztott szerelmesek..

Az ellenpélda talán rávilágít a lényegre: Ha minden háztartási szemetet válogatás nélkül begyüjtenének, majd egy új iparág foglalkozhatna a szétválogatásával, feldolgozásával és újrahasznosítással, esetleg nem lenne jobb módszer?. Nem minden honfitársunk fegyelmezett környezetkímélő, ezért az eredmény felemás.

Az új vásárlású nagysúlyú termékek cseréje esetén (pl: hűtőszekrény, mosógép, bútor stb…)  a háztartásokban marad a régi,  jó esetben egy évig, ha lemarad valaki a lomtalanításból, vagy akkor is, ha  nem tud megbirkózni a nagy súllyal. Akár évekig kerülgetheti azokat.

Újabb téma immár a kulturális környezetkárosítás témaköréből:

  • A sportműsorokban elterjedtek magyar szavak helyett afektáló idegen szavak használata (sansz, ragozottan sanszos stb…) Már csak az hiányzik, hogy az esélytelek nyugalma helyett mondjuk azt hallhatnánk: a sansztalanok nyugalmával… Montág Imre foroghat a sírjában, mint egy ventillátor.
  • A művészet, a szerzők és a színészek munkájának megcsúfolása, szerzői jogának megsértése  a hirdetések közbeiktatása a művészfilmekben. Ha ez a gyakorlat elfogadható, javasolom iktassanak be a labdarúgó mérkőzés legizgalmasabb jelenetét, pl a gól előtt, vagy a tizenegyesrúgást megszakító pl. lábgomba hirdetést.

Ezek csak apró morzsák. Most boldog vagyok, hogy kipanaszkodhattam magam. Tulajdonképpen a válasszal nem kívánom terhelni Önöket, szívesen eltekintek tőle.

Üdvözlettel.

B.B.

 

 

 

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!