Nyílt levél az LMP-nek

Szél Bernadett az LMP társelnöke sajtótájékoztatón igyekezett a Norvég Civil Alapnál keletkezett tüzet oltani – megfontolandó, hogy az kiabál, akinek a háza ég!

Széllel azonban a tudomány mai álláspontja szerint tüzet nem lehet oltani. Sőt, az csak a tűz szítására alkalmas.

A norvégok állami szintű, egy oldalra húzó pénzügyi beavatkozása a magyar civil életbe elfogadhatatlan! Tudjuk, hogy kellemetlen annak a ténynek látszó helyzetnek a felfedése, hogy a Norvég Civil Alap elsődlegesen olyan szervezeteket támogatott vitatható elosztó rendszerén keresztül, amelyek az LMP hívei.

Szél Bernadett arról döntött, hogy legjobb védekezés a támadás – ahogy a közmondás tartja.

A CÖF-CÖKA pénzügyi elszámolása és közhasznúsági jelentése minden évben a törvénynek megfelelő módon nyilvánosan közzétett. Nem szükséges a Norvég Civil Alapból finanszírozott Átlátszó.hu hírportál nyomozása, s a részünkről visszautasított egyoldalú elemzése, mert tevékenységük átlátszóan a kormány ellenzékének támogatására összpontosít.

Kedves LMP!

A CÖF-CÖKA nemzetért folytatott munkáját tételesen is összevethetjük az Önök pártjának eddigi eredményeivel. Egy ilyen találkozóra mindenkor nyitottak vagyunk. Mi nem a FIDESZ-KDNP-t szolgáljuk, hanem a jó kormányzás, a demokrácia és a jogállamiság híveiként tevékenykedünk.

Előzetesen jelezzük, hogy minden törvényes vizsgálat elé bátran állunk! Mi remélhetőleg olyan elszámolási szabálytalanságokat nem vétünk, amit az LMP köztudottan elkövetett a pártpénzek felhasználásánál.

Kijelentjük azonban, hogy a nemzeti és nemzetközi civil kapcsolatok építésében bizonyosan Önök előtt járunk.
Számottevő eredményt értünk el a devizahitel károsultak jogvédelmében.
Ha szükséges volt, több ezer szellemi honvédő kiállt az Európai Unió igaztalan kritikái kapcsán a nemzet szuverenitása és identitása mellett.

Végül ajánljuk figyelmükbe a CÖF-CÖKA gondozásában Önöknek már elküldött Civil Etikai Kódexet, amihez lassan egy éve várjuk véleményüket és esetleges csatlakozásukat.

Barátsággal a magyar-magyar kiegyezés hívei

CÖF-CÖKA vezetősége

Az LMP sajtótájékoztatója
LMP: Lázár János vizsgálja ki a CÖF-CÖKA forrásait!
Budapest, 2014. június 20., péntek (MTI) – A Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) pénzügyi forrásainak vizsgálatát várja el Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztertől és az általa irányított Kormányzati Ellenőrzési Hivataltól (Kehi) a Lehet Más a Politika.
Szél Bernadett, az ellenzéki párt társelnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a CÖF-CÖKA a valóságban a kormányoldal által létrehozott álcivil egyesületek.
Az ellenzéki politikus idézte az átlátszó.hu-n megjelent információkat, miszerint a CÖKA bevallottan 20 millió forintot kapott a Fidesztől, emellett egyszázalékokból és magánadományokból is forrásokhoz jut, utóbbi kapcsán 290 millió forintról tudnak.
Szél Bernadett jelezte: egy narancssárga dossziéban összegyűjtöttek minden olyan adatot, amely lehetővé teszi, hogy a Lázár János vezette Kehi elkezdje kivizsgálni, milyen civil tevékenységet folytat a CÖF-CÖKA. Példaként, lehetséges területként vetette fel a környezetvédelmet, a demokráciaféltést, és a jogvédelmet.
Közlése szerint a dossziét még pénteken eljuttatják Lázár Jánoshoz, aki mint mondta: sok mindent megtehet „kisminiszterelnökként”, de egyet nem, hogy csak a neki nem tetsző civileket vizsgálja.
Hozzátette: amit ők látnak az nettó fideszes kormánytámogató propaganda, „a durvábbik fajtából.” Ha Lázár János nem tesz eleget felszólításuknak, azt fogják gondolni, hogy nettó politikai boszorkányüldözésről van szó, ami teljes mértékben elfogadhatatlan – mondta.
Az LMP-s politikus idézte a KEHI honlapján megjelenteket: „Bomlik a norvég minta. A szálak a balliberálisokhoz vezetnek. Viking hódítás támogatással. Célpontban az LMP-s bírálók és a homoszexuálislobbi”. Szél Bernadett szerint ezzel a Lázár János felügyelte Kehi bohócot csinált magából.
Rögzítette: a civileket hagyni kell dolgozni ebben az országban, és elfogadhatatlan, hogy az LMP-t bűnbakként használják. Ha a Norvég Alapnál vizsgálódni akar a Kehi, akkor a CÖF-CÖKA-nál is vizsgálódjon – szólított fel Szél Bernadett.

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!