Nyílt levél a Magyar Nemzet főszerkesztőjének

„Lehullhatna a CÖF álarca is” cikkük nyomán

Tisztelt Főszerkesztő Úr!

Javasoljuk, hogy az álarcos bál szereplőit máshol keressék. Tény, hogy a M.N. újságírójának kérdéseire adott válaszaim korrekt módon jelentek meg. Ezért ugyan köszönet nem jár, azonban az ellenzéki sajtó figyelemre méltó teljesítményének értékelném, ha a főcím is objektív lenne.

Feltételezhetem, hogy Önök a CÖF-öt, mint álarcos civil szervezetet próbálják olvasóiknak bemutatni. Ez szándékolt félrevezetés, akár alantas szándékot is feltételezhetünk. Sokan irigylik a CÖF arcát, mert alapítványunk soha nem változtatta meg eszmei irányultságát (JOBBIK). Állhatatosan kiálltunk a nemzet szuverenitása, identitása mellett. A magyar emberek többségi akaratát magunkénak valljuk, hitet tettünk és teszünk az általunk jónak ítélt kormányzati döntések mellett. Nyilvánosságra hozott javaslatainkkal, kritikáinkkal segítjük az ország építését, amit önkéntes munkával egészítünk ki.

Semmi különleges nincs abban, ha egy pártalapítvány (lsd. pl. Németország) az azonos vagy hasonló polgári nézeteket valló civil alapítványokat segíti, esetünkben évente 20-40 millió forinttal. Sosem titkoltuk ezt a folyamatot és már ki tudja hányszor, nyilvánosan közöltük. Ugyanígy elmondtuk, hogy alapítványunkat magyar személyek százai, magyar cégek (nem külföldi), kisvállalkozások támogatják. Feltételezzük, hogy ők tudják, adományaik jó kézbe kerülnek.

A CÖF-CÖKA egyéni és közösségi partnerei nem értik, hogy bármely civil szervezet miért ne állhatna ki adott esetekben a regnáló kormány mellett. Kérdezzük, Önök úgy gondolják, hogy csak ellenzéki oldalon léteznek valódi civil szervezetek?

Feltett kérdéseikre mi választ adtunk, feltételezzük, hogy mi is kérdezhetünk:

  • A JOBBIK pártalapítványa milyen összegű támogatást nyújtott a Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítványnak 2015-ben?
  • Mi a magyarázat arra, hogy egy civilnek feltüntetett alapítványban (KMA) a JOBBIK pártjának volt és jelenlegi pártvezetői foglalják el a kuratóriumot?
    (Itt halkan megjegyeznénk, javasoljuk, kérdezzék Szávai István képviselő urat, hiszen Ő mindig élen jár, amikor CÖF-CÖKA pénzügyeit kell firtatni.)
  • A JOBBIK milyen összegben, melyik magyar vagy külföldi, netán orosz banktól vett fel folyószámlahitelt kormányellenes plakátkampányához? Továbbá milyen fedezetet vagy jelzálogot tett a hitel mögé, és azt ki vagy milyen szervezet nyújtotta?

Tisztelt Főszerkesztő Úr!

Amikor Önök a CÖF-öt támadják, miért nem adnak hírt például a tegnapi napon, a Parlamentben elhangzott Szél Bernadett képviselőnő CÖF-öt vádoló hazugságairól? Ez a kiegyensúlyozottságukat is fémjelezhetné.

Reméljük, hogy leírt ötleteink elnyerik érdeklődésüket, és elfogulatlan szorgalmas munkatársai segítségével hamarosan válasz kapunk kérdéseinkre.

Végül megjegyezni kívánjuk, hogy Péterfalvi Attila civil törvényre vonatkozó gondolatai jelenleg érvényben lévő jogszabályokba ütköznek, ezért felvetése alapos szakmai vizsgálódást igényel.

Üdvözlettel

Csizmadia László
CÖF-CÖKA elnök

 

A hivatkozott Magyar Nemzet cikk:

https://mno.hu/belfold/lehullhatna-a-cof-alarca-is-2395294

 

 

Szerző
CÖKA

“Nyílt levél a Magyar Nemzet főszerkesztőjének” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!