Nyílt levél

Jean-Claude Juncker

Az Európai Bizottság elnöke
részére

Tisztelt Elnök Úr!

Elképesztő, döbbenetes és visszautasítandó az Európai Bizottság azon döntése, amellyel az Altus Befektetési és Vagyonkezelő Zrt-t bízta meg a magyarországi uniós finanszírozású fejlesztésekkel összefüggésben.

Miközben a CÖF-CÖKA támogatói és a magyarság döntő része küzd az EU szkeptikusok egyre jobban felerősödő tevékenysége ellen, az EB olajat önt a parázsra. Nem véletlen, hogy a kormány megszólalása után a Jobbik azonnal rácuppant a valóban égbekiáltó hibára, és azt máris kamatoztatni kívánja.
Támogatjuk a magyar kormány azonnali tiltakozását, és követeljük az Altus Zrt kizárását a Magyarországot érintő EU támogatások ellenőrzéséből.

Példátlan, hogy egy magyar parlamentben ülő, ellenzéki bukott politikus tulajdonában álló cég, a semlegességét hirdető Európai Bizottságtól ilyen mérvű anyagi és politikai támogatást kapjon.
Követeljük a szóban forgó pályázat elbírálóinak név szerinti nyilvánosságra hozását, a beadott pályázatok bemutatását, valamint az értékeléssel összefüggő összes adat közzétételét.

Jean-Claude Juncker úr figyelmébe ajánljuk, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idején elhíresült öszödi beszédében nemcsak 100 meg 100 költségvetési trükköt ismert el, hanem félrevezette a választópolgárokat is. Továbbá 2006-ban, hamis mérleg adatokkal megtévesztette a tisztelt Unió Házát.

Az Állami Számvevőszék 2007-2008-2009-es jelentése alapján, a miniszterelnök és pénzügyminisztere felügyelete alatt működő Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt sokszorosan megsértette a vagyontörvényi előírásokat. A mai napig folyik a nyomozás e tárgykörben, nagy értékre elkövetett hűtlen kezelés miatt.

A CÖF-CÖKA skandallumnak minősíti az Európai Bizottság napvilágra került döntését, és mögötte könnyen felismerhető, politikai színezetű állásfoglalást vél felfedezni.

Kérjük az Elnök Úr közbenjárását és a döntés megsemmisítését.

Budapest, 2015. április 20.

CÖF-CÖKA Vezetősége

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!