Nyílt levél és válasz

Věra Jourová alelnök asszony részére, Európai Bizottság

Věra Jourová
Alelnök
Európai Bizottság
Rue de la Loi / Wetstraat 200
1049 Brussels

Tisztelt Alelnök Asszony!

Az Európai Unióról szóló Szerződés 17. cikke alapján az Európai Bizottság tagjait általános alkalmasságuk és európai elkötelezettségük alapján, olyan személyek közül kell kiválasztani, akiknek függetlenségéhez nem férhet kétség, illetve feladatainak ellátása során a Bizottság teljes mértékben független.

Az elmúlt hónapokban ugyanakkor az tapasztaltuk, hogy Ön a Magyarországról szóló megnyilatkozásai kapcsán sokszor téves, sőt félrevezető információkat terjeszt, amely alapvetően megkérdőjelezi annak a tényét, hogy a fent idézett szakasz betartása alapján folytatná munkáját, mint az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős biztosa és mint a testület alelnöke.

Azt különösen aggasztónak tartjuk, hogy minden jel szerint Ön a magyarországi civil szféra véleményét és helyzetét meglehetősen egyoldalúan, a több mint 60 000 bejegyzett szervezetből néhány magát jogvédőnek nevező NGO (nem kormányzati szervezet), valójában politikailag motivált lobbiszervezet részéről ismerheti meg. Ugyanígy tesz egyébként az Európai Parlament, különösen annak Állampolgári Jogi, Bel-és Igazságügyi Bizottsága is.

Mi a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány és a Civil Összefogás Fórum nevében úgy gondoljuk, hogy az Alelnök Asszony úgy kaphat hiteles képet a magyarországi civil társadalom helyzetéről, ha a szuverenista, nemzeti irányvonalat követő civilekkel is eszmét tud cserélni. Ennek alapján ezúton rögzítjük, hogy szervezetünk és a velünk azonosuló több szervezet készen állt és készen áll a párbeszédre Önnel, illetve az Unió valamennyi intézményével abból a célból, hogy segítse a munkájukat és előmozdítsa az Európai Unióról szóló Szerződésben foglaltak maradéktalan betartását.

Budapest, 2021. február 4.

Tisztelettel:

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány és a Civil Összefogás Fórum nevében

Dr. Csizmadia László, Dr. Bencze Izabella, Dr. Fricz Tamás, Dr. Ifj. Lomnici Zoltán

 

____________________________________________________________________________

2021.02.05. Válasz az Európai Bizottságtól

Gyors válasz volt
Így legyen a jövőben!
CÖF-CÖKA vezetősége

———————————–

Dr László Csizmadia,
Dr. Bencze Izabella,
Tamás Dr Fricz,
Dr. Ifj.Dr Zoltán Lomnici

Dear Sir/Madam,

 We acknowledge receipt of your letter of 04 February addressed to Vice-President Věra Jourová who asked me to reply on her behalf.

I would like to reassure you that the Vice-President personally as well as the Commission services are open and encourage regular dialogue with all European citizens and civil society organisations. We are committed to working with the civil society to make sure that all views and concerns are taken into account in our policies.

Kind regards,
Monika Ladmanova
Monika LADMANOVA
Advisor
European Commission
Cabinet of Vice-President Vera Jourova
Vice-President for Values and Transparency

BERL 11/199
B – 1049 Brussels/Belgium
Tel.: +32 2 29 61930
Mobile: +32 460764736
monika.ladmanova@ec.europa.eu

 

Gyorsfordítás:
Tisztelt Hölgyem/Uram!
Megkaptuk a Věra Jourová alelnöknek címzett, február 4-i levelét, aki arra kért, hogy válaszoljak a nevében.
Szeretném megnyugtatni, hogy az alelnök személyesen, valamint a Bizottság tagjai is nyitottak és ösztönzik a rendszeres párbeszédet az összes európai állampolgárral és civil társadalmi szervezetekkel. Elkötelezettek vagyunk a civil társadalommal együttműködve biztosítani, hogy működésünk során minden véleményt és aggályt figyelembe vegyünk.
Üdvözlettel
Monika Ladmanova

 

 

Szerző
CÖKA

“Nyílt levél és válasz” bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. Egyetértek a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány és a Civil Összefogás Fórum nevében Vera Jourovà alelnök Asszony részére
  Dr. Csizmadia László, Dr. Bencze Izabella, Dr. Fricz Tamás, Dr. Ifj. Lomnici Zoltán által írt fenti levél tartalmával és szellemiségével: GS

 2. Tisztelt
  Dr László Csizmadia Úr
  Dr. Bencze Izabella Hölgy
  Tamás Dr Fricz Úr
  Dr. Ifj.Dr Zoltán Lomnici Úr
  Nagyon stereotip szöveg lenne , ha én most egyetértésemről biztosítanám Önöket, igen egyetértek, megkeresték-felkeresték csodálatos feketére festett haju Jurova asszonyságot , no és akkor mi történik ? SEMMI ! Javaslatom : csináljuk MI a plebsz és írjunk Jurova -nak 2 -8000 levelet a témában. Képzeljék ! 8000 emberkének kell válaszolnia. Érdekes lenne ! nem ? üdv.: Takács István

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!