Németország utolsó barátja

Henning Hoffgaard írása

Orbán Viktor: alapelveihez való hűsége fokozza az EU hangulatát

Úgy beszél, ahogy gondolkodik. Úgy cselekszik, ahogy beszél. Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, nem rejtőzködik elcsépelt frázisok mögé. Ő világosan fejezi ki magát. Budapesten, Berlinben, Brüsszelben egyaránt. Ezért lett ő az EU és a különböző szerkesztőségek első számú ellensége. De valójában Orbán Németország utolsó barátja.
„Felelőtlenek azok az európai politikusok, akik a bevándorlókat erősítik egy jobb élet reményében, és ezáltal bátorítják őket abban, hogy mindent hátrahagyva és életüket kockáztatva Európa irányába induljanak el” – írja a FAZ-nak küldött cikkében. Németországtól azt kéri Orbán: szigorítsuk meg végre a határok ellenőrzését. „A polgárok azt akarják, hogy képesek legyünk határaink védelmére”.

Felszaggatni a sebet

Orbán mélyen beledugta ujját a németországi menekültügyi politikába, amely jelenleg elvesztette minden gátlását. Minden menekültet „szakembernek” és „új polgárnak” tekintenek. És ez alatt szenved az ő országa is. A magyar határt is naponta több ezer illegális bevándorló lépi át. Miközben Merkel asszony csapatával pszeudohumanitárius szavakkal a határmenti szuverenitásunk teljes elvesztését próbálja eltusolni, Magyarország cselekedett és felállított a magyar-szerb határra egy kerítést. Orbán nem vette figyelembe Brüsszel hisztériáját. Az az ország, amely saját határait nem tudja kontrollálni, hamarosan elveszíti kontrollját minden más felett is.
Jelenleg Magyarország az egyetlen olyan ország, amely megpróbálja külső határait (amelyek egyben schengeni határok is) hatékonyan megvédeni. Ez szerepel elvégre az EU-szerződésekben is. Miközben Orbán Viktor betartja a törvényes szerződésekhez, mindezért becsmérlik őt. „Orbán nem tartózik azok közé, akik egy közös megoldást keresnek, hanem az erőset akarja játszani” – gúnyolódott Werner Faymann, osztrák kancellár. Egyébként néhány nappal később így nézett ki Faymann közös megoldása: Magyarországra érkezett menekülteket a legrövidebb úton Németországba juttatták. Az a tény, hogy Görögország és Olaszország ugyancsak több tízezer menekültet enged át, már nem is téma.

Neki a saját országa fontos

Orbán pontosan ettől akart megóvni bennünket. Hamis ígéretekkel, hamis csábításokkal, az érvényes törvények be nem tartásával, szövetségi kormányunk elindított egy lavinát. Ha nem változik sürgősen valami, akkor „milliók fognak jönni”. Azért mondja ezeket Orbán, mert baja van az EU-val? Mert éppen Németországgal akar foglalkozni? Valószínűleg, hogy nem. De ő egyet biztosan tud: előbb vagy utóbb az ő jóval kisebb és szegényebb országa a migrációs nyomás alatt összeroppan.
A budapesti Kasszandra maga mögött tudja Magyarország többségét. A korrupt és önmagát lejáratott baloldali ellenzék marginalizálódott. Az emberek bíznak Orbánban. A kérdőívek jól mutatják, hogy az ő Fidesz pártja már évek óta a legerősebb politikai erő. Nem csoda, hogy tombolnak a brüsszeli bürokraták. Egy kormányfő, akinek választói fontosabbak a szerződéseknél, akikkel különben senki sem törődik. Elképzelhetetlen.
Amikor visszautasította az EU által szorgalmazott kvótarendszert, bolondnak tűnt a német megfigyelők szemében. Azonban ők soha nem értették meg Orbánt. A magyar miniszterelnöknek nem a „ma” és a „most” számít. Számára fontosak az alapelvek. Ezért, mi németek, köszönetet mondhatunk neki. Még akkor is, ha a végén az állhatatos Magyarország kudarcot vall, ő legalább kegyetlenül felfedte az európai politika kétszínűséget, kettős mércéjét, Európa polgárai akaratának semmibe vételét.
Még csak egy feladatunk maradt: köszönjük Viktor!

Forrás: https://jungefreiheit.de/

 

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!