Műveletlen parlamenti képviselők

Ez év november 16-án a Mi Hazánk Mozgalom megemlékezett Horthy Miklós száz évvel ezelőtti, a fővárosba történt bevonulásáról, amely véget vetett a Kun Béla-féle gyilkos vörösterrornak. Az balos ellentüntetők – Kunhalmi Ágnes, Havas Szófia, Gréczy Zsolt, stb. – különböző tiltakozó, nácizó táblái közül most csak egyet emelnék ki: „Horthy háborús bűnös!”.

Országgyűlési képviselőktől minimálisan elvárható követelmény, hogy ismerjék a magyar történelmet, de legalábbis a közelmúlt magyar történelmének azt a szakaszát, amelyről tiltakozásukkal véleményt alkotnak. Tudniuk kellene, hogy a fent idézett tábla szövege szemenszedett hazugság. Horthy Miklós kormányzó ugyanis nem volt háborús bűnös!

Mindenkinek tudnia illik, hogy a második világháború befejezése után a háborús bűnösök felett a nürnbergi nemzetközi bíróság mondott ki – többnyire – halálos ítéletet. (Csak zárójelben: természetesen a győztesek háborús bűneit senki nem firtatta – lásd katyini mészárlás, stb.) Horthy Miklóst, ha háborús bűnös lett volna, ez a bíróság szintén elítélte volna; megidézték ugyan, de mint tanút, nem mint vádlottat. (Sajnálatos módon ezt a tényt a Sajtóklub általam tisztelt résztvevői sem domborították ki a legutóbbi, november 18-i adásban, pedig a téma terítékre került.)

A volt kormányzó így háborítatlanul élt természetes haláláig Portugáliában, a neki hálás zsidó családok támogatásával.

Az ellentüntető országgyűlési képviselő hölgyek és urak tehát vagy mérhetetlenül tájékozatlanok, műveletlenek, vagy – ahogy ez nagyon is jellemző rájuk – szándékosan rágalmaznak, hazudnak, torzítanak, és ezáltal vezetnek félre náluk is tájékozatlanabb tömegeket.

A történelem-hamisítás pedig megbocsáthatatlan.

K.I.

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!