Közlemény

A Civil Együttműködési Tanácskozás elnöksége és a CÖF vezetősége közös évzáró munkaértekezletükön szükségesnek találták, hogy a közvélemény figyelmét az alábbiakra felhívják.

Az elmúlt hetekben több médiumban és internetes portálon megkérdőjelezték a CET létezését (HVG, 168 óra, Origo, Átlátszó).
Nyomatékosan jelezzük, hogy szervezeteink a honi és külhoni közösségeket tömörítik, van elfogadott alapszabályunk, szervezeti és működési szabályzatunk, valamint demokratikusan megválasztott elnökségünk.

Munkacsoportjaink aktívan tevékenykednek, célunk a magyar nemzet összetartozásának erősítése, a mindenkori kormánnyal a párbeszéd alapján történő információcsere, majd a konstruktív kritika és támogatás megfogalmazása.

A CÖF és a CET közügyek mellett állást foglaló szervezetek (szövetségek, egyesületek, alapítványok) összessége. Több mint ezer aktívan működő honi és külhoni közösség megjelenítője.

Fentiek alapján visszautasítunk minden olyan rossz szándékú kijelentést, amely szervezeteinket ál civilnek, vagy nem létezőnek kívánja beállítani.

A munkaértekezlet döntése értelmében megkezdtük a 2010-ben a FIDESZ-KDNP-nek átadott Társadalmi Szerződés megvalósításának értékelését és a Kárpát-medence támogató szervezeteivel együttműködve, 2014-re elkészítjük a Nemzeti Társadalmi Szerződést.
Célunk a szerződéstervezet megvitatása a működő kormánnyal és elfogadtatása annak érdekében, hogy kritikát nem nélkülöző együttműködésünkről a jövőben biztosíthassuk.

Budapest, 2012. december 19.

Osztie Zoltán CET alelnök
Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, elnök

Bodó Barna CET alelnök
Magyar Civil Szervezetek Erdélyi Szövetsége, elnök

Zsoldos Ferenc CET alelnök
Magyar Nemzeti Tanács, Civil Együttműködési Tanács, Vajdaság, elnök

Huszár László CET elnökségi tag
CSEMADOK

Csizmadia László CET elnök
CÖF alapító, szóvivő

Fricz Tamás
CÖF alapító szóvivő és a CÖF vezetősége

Szerző
CÖF

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!