A Családháló fáklyás felvonulása

Mi megtesszük és mindenkitől el is várjuk, hogy megtegye, amit az Alkotmánybíróság rendel, de fenntartjuk a jogot, hogy mindenkinek a tudtára adjuk:
 * Nem akarjuk, hogy családjainkat „átdefiniálják”!
 * Nem akarjuk tétlenül szemlélni, hogy a modernség jegyében minden szellemi örökséget eldobunk, ami felmenőinktől ránk hagyományozódott!
 * Véleményünk szerint mindenkinek joga van úgy élni, ahogyan szeretne, de nem nevezheti magát mindenki tetszése szerint házastársnak és családnak!
 * Nem akarjuk, hogy gyermekeink egy olyan világban nőjenek fel, ahol minden relatív és minden elfogadott!
 * Azt szeretnénk, ha még unokáink számára is egyértelmű lenne, ki az a férfi, ki az a nő, mi az a házasság és mi az a család!

Hisszük, hogy a család az emberi történelemben már a jog és az állam kialakulását megelőzően létrejött önálló közösség, amely erkölcsi alapokon nyugszik. A család az összetartozás legősibb szimbóluma, mely a napjainkig megőrizte a jelentését. Az embernek, mint társas lénynek az alapvető érzelmi és szellemi igényeit segít kielégíteni, miközben értéket teremt és az egyéni érdekeket közösségi érdekekké alakítja át.
A család Magyarország legfontosabb nemzeti erőforrása. A társadalom alapegységeként a család a nemzet fennmaradásának biztosítéka és az emberi személyiség kibontakozásának természetes közege, amit az államnak tiszteletben kell tartania. A családban történő nevelkedés biztonságosabb minden más lehetőséghez képest. Gyermekek születése és a családok gyarapodása nélkül nincs fenntartható fejlődés és gazdasági növekedés. A család a benne élőket védő, óvó közösség, nem fenyeget senkit, nem veszélyeztet senkit, befogadni és nem kirekeszteni akar.

Szerző
CÖF

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!