Mezőtúron is működik a 430 főt számláló CÖF Klub

Dr. Csizmadia László
alapító, szóvivő részére

Mezőtúron és környékén erősödnek a civil szervezetek és a civil összefogás.
A Vasutas Nyugdíjasklubok Országos Szövetsége (VNYKOSZ) és a mezőtúri önkormányzat együttműködő segítségével megalakult a Mezőtúr és Környéke Kistérségi Civil Nyugdíjas Társulás. Az alapítók Mezőtúr, Túrkeve, Mezőhék, Kétpó és Öcsöd település nyugdíjas klubjai. 2011-ben már 12 nyugdíjas szervezetre bővült a kistérségi Civil társulás. 2011. április 28 – án Mezőtúron 12 szervezet létrehozta a Civil Összefogás Fórumot.
2012 évben a mai viszonyokhoz aktualizálva Mezőtúr Város Önkormányzata és a Vasutas Nyugdíjasklubok Országos Szövetsége (a CÖF és a CET tagja) ismételten együttműködési megállapodást kötött. E megállapodásban szerepel többek között ” A társadalmi egyeztetés elősegítésében aktívan közreműködnek a VNYKOSZ, a mezőtúri nyugdíjas klubjai és Mezőtúr és Környéke Kistérségi Civil Nyugdíjas társulása, továbbá közreműködik a Civil Összefogás Fórum mezőtúri szervezete.”
2012. november 16-án került felavatásra a nyugdíjasok Civil Háza, ahol a Kistérségi Civil Társulás és már 430 főt számláló Civil Összefogás Fórum (Klub) is itt – az úgynevezett színpados iskolában – kapott működési helyet.

Tisztelettel:
Horváth László VNYKOSZ elnöke, a CÖF Nyugdíjas Kerekasztal vezetője

Szerző
CÖF

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!