Merkel: „mindazoknak, akik nem szorulnak védelemre, vissza kell térniük a hazájukba”

De nem Magyarországon keresztül!!!!!!!!!!

azt hiszik,h a kitoloncoltak majd önként és dalolva megülnek a helyükön? kb.2-300 egy repülőn? ..a vonaton? a buszokon?..

N.I.

 

Merkel: mindazoknak, akik nem szorulnak védelemre, vissza kell térniük a hazájukba
Propeller szeptember 5.

Németországban a politikai menedékjogra jogosult emberek befogadásának nincs felső határa, ugyanakkor mindazoknak, akik nem szorulnak védelemre, vissza kell térniük a hazájukba – erősítette meg Németország álláspontját a német kancellár egy szombati lapinterjúban.
Angela Merkel a Berliner Morgenpost című lapban megjelent interjúban kiemelte, hogy Németországban az alaptörvényből következő „világos jogi alapokra” épül fel a menekültügyi szabályozás.
A politikai menedékjog alapvető emberi jog, és ez a jog „nem ismeri a menedékkérők számának korlátozását” – mondta Angela Merkel a pénteken készült interjúban.
Már dolgoznak rajta
Németországnak „erős, gazdaságilag egészséges országként megvan az ereje, hogy megtegye mindazt, ami szükséges” – tette hozzá a kancellár.
Ugyanakkor „az embereknek van érzékük a méltányosságra, és elvárják, hogy Európában mindenki ugyanúgy elfogadja ezt a feladatot, mint mi” – mondta Angela Merkel.
Hozzátette: annak érdekében, hogy „befogadni és integrálni tudjuk a valóban védelemre szorulókat, a másik oldalon szükséges, hogy visszatérjenek a hazájukba mindazok, akik láthatóan nem rendelkeznek a (Németországban) maradás perspektívájával”.
„Ezen is dolgozunk” – jegyezte meg a német kancellár a pénteken készült interjúban.
40% a Balkánról jön
Az európai menekültválsággal kapcsolatban Németország álláspontja eddigi is az volt, hogy a védelemre szorulókat be kell fogadni, és minél hamarabb vissza kell juttatni hazájukba mindazokat, akiket nem ér üldöztetés. Ez mindenekelőtt a nyugat-balkáni menedékkérőkre (Albánia, Bosznia-Hercegovina, Koszovó, Macedónia, Montenegró és Szerbia állampolgáraira) vonatkozik, akik a Németországban menedékjog iránti kérelmet benyújtó emberek legnagyobb csoportját, nagyjából 40 százalékát teszi ki.
A Der Spiegel című hírmagazin a szombaton megjelent számában azt írta, hogy az idén már 10 ezernél is több menedékkérőt toloncoltak vissza hazájukba, körülbelül annyit, mint tavaly egész évben.
Sokan önként távoznak
A tartományok egyre határozottabban hajtják végre a kitoloncolásról szóló hatósági döntéseket, például egyedül Hessen tartományból az idén több mint egy tucat charterjárattal szállítottak vissza a kérelmük elutasításával Németország elhagyására kötelezett menedékkérőket Tiranába és Pristinába – Albánia és Koszovó fővárosába –, és az év végéig további 19 járat indul még.
Észak-Rajna-Vesztfáliában is számos járatot szerveznek, ezek Szerbiába, Macedóniába és Koszovóba szállítanak elutasított menedékkérőket, a tartományi rangú Berlin vezetése pedig havonta két ilyen charterjáratot tervez indítani.
Ugyanakkor sokan önként távoznak Németországból a kérelmük elutasítása után, az idei első fél évben 12 600-an voltak. Körükben 85 százalékos volt a nyugat-balkániak aránya – írta a Der Spiegel.
„…az elutasított menedékkérőknek a lehető leggyorsabban el kell hagyniuk Németországot”
A szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) elnöke, Manfred Schmidt a hírmagazinnak azt mondta, hogy az év végéig további 75 ezer nyugat-balkáni menedékkérő ügyét zárják le. Várhatóan néhány kivételtől eltekintve az összes kérelmet elutasítják. „Ezeket a döntéseket aztán következetesen végre kell hajtani, és az elutasított menedékkérőknek a lehető leggyorsabban el kell hagyniuk az országot” – tette hozzá.
A nyugat-balkáni menedékkérők körében eddig is 99 százalék fölött volt az elutasított kérelmek aránya. Ugyanakkor a menedékkérőkről az eljárás végéig – átlagosan több mint 5 hónapig – gondoskodni kell, ami erősen megterheli a menekültügyi ellátórendszert. A kormány ezért most egyebek mellett azt tervezi, hogy csökkentik a pénzbeli ellátás arányát a természetbeni ellátás javára, hogy ezzel is csökkenjen a német menekültügyi rendszer vonzereje a nyugat-balkáni országokban. A kormány még szeptemberben elfogad egy javaslatcsomagot a menekültügy újraszabályozásáról, és erről októberben dönthet a törvényhozás.
Németországba az idén 800 ezer menedékkérő érkezhet a kormány előrejelzése szerint. Ez a tavalyinak a négyszerese. Több tartományi vezető szerint a már háromszor fölfelé módosított előrejelzést is felülírhatja az idő, így akár az egymilliót is elérheti a menedékkérők száma.

 

Szerző
CÖKA

“Merkel: „mindazoknak, akik nem szorulnak védelemre, vissza kell térniük a hazájukba”” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Balgaság hinni abban, hogy ezek a „menekültek” hajlandóak lesznek hazamenni valaha is. Nekik azt ígérték, hogy itt lakást, jó megélhetést kapnak majd, és élhetnek békében. Hogy a béke nekik mit jelent? Azt majd meglátjuk. A Keletinél nyakelvágást jelző magát szírnek mondó fiatalember nem azt a benyomást keltette, mintha azonos fogalmaink lennének a békéről…. sajnálom az unokáimat, mert ilyen világot adunk nekik, holott nekünk még sikerült békében, nyugalomban, viszonylagos jólétben élnünk. Számomra az a borzalmas, hogy mi évtizedekig vártuk, hogy egy kis jólét begyűrűzzön már hozzánk, erre jött a világválság, most meg a migrációs válság, és megint fizetünk azok helyett, akik anno lerabolták a világot, megteremtették a maguk jóléti társadalmát, aztán elhozták nekünk az „igazi” demokráciát, lerabolták az országunkat, a válság költségeit is mi fizetjük, aztán most megint állunk a vártán, mint a régi szép időkben, mikor a keletről érkező veszedelmeket felfogtuk, és éltünk 150 évet, majd meg 40-et idegen uralom alatt. A köztes években meg vitte a nyugat, amit csak tudott.
    Most azon sopánkodnak páran, hogy mit mondanak rólunk az idegen médiumok, jaj, nehogy már azt mondják, hogy rasszisták vagyunk, meg egyebek!
    A fene beléjük! Ez itt a mi hazánk, itt mi mondjuk meg, hogy mi és hogyan legyen, akinek meg nem tetszik, hát kérem, el lehet innen menni! Hogy „klasszikust” idézzek. A migránsokat meg nem regisztrálni kell kérem, hanem nagy ívben elhajtani a határunk közeléből. Nem etetni, nem szállítani, hanem elzavarni! Ha kell, akkor erőszak alkalmazásával! Meg kell védenünk a hazánkat, a házunkat, az életformánkat, mert sokszorosan megdolgoztunk, megfizettünk érte! ÉS hogy világos legyen! Minden menekültet befogadnék, aki a volt magyar gyarmatokról érkezik, akikből a mai jóllétünket nyertük. Ja, hogy ilyen nincs? Na, akkor jó! A többi menjen oda, akik ezt tették velük, de valamelyik másik útvonalon, mert Magyarország nem átjáróház és nem kupleráj!

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!