Mekk mesterek

Magyar Hírlap
https://www.magyarhirlap.hu/velemeny/20190704-mekk-mesterek

Az ország fővárosa polgárainak büszkesége.
A magyarok sem éreznek másképpen.

A vidéki ember azt mondja, felmegyek Budapestre. Fel és nem le! Természetes megnyilvánulás ez, hiszen a polgárok verejtéke és alkotóereje építi magasabbra és szebbé fővárosunkat. Talán akkor sem túlzunk, ha a Kárpát-medence magyarjainak évezredes munkájáról sem feledkezünk meg.

A vidék és a főváros együvé tartozását jól mutatták az 1956-os események. Megtestesült ez abban is, hogy az éhező fővárosba sorra érkeztek az ingyenes élelmiszer-szállítmányok. A forradalom véráldozatát együtt szenvedte el az ország teljes lakossága.

Tényként kezeljük, hogy a főváros közigazgatásilag önálló terület, de minden állampolgár közös tulajdona, a nemzet kincse. Az adófizetőknek köszönhetően az állami támogatások kiemelt része segíti Budapest állandó fejlesztését. Ami itt történik, nemcsak hazánkra van kihatással, hanem a világra is. Gondoljunk az idelátogató turisták millióira, és legyünk büszkék őrzött kulturális értékeinkre.

Budapest az országot érintő kormányzati intézkedések központja. Az országházban történtek megvilágítják a jövő útját. A kormány és a fővárosi önkormányzat testközelben, szimbiózisban hozhatja meg döntéseit. A nemzeti együttműködés szíve Budapest.

Az ellenzéki pártok az önkormányzati választások előtt nyíltan megfogalmazva ezt a szívet próbálják kitépni a magyarok együttműködési rendszeréből. Nem először történik, de a jövőben sem fog sikerülni. Elviselhetetlen számukra, hogy Tarlós István főpolgármester, vérbeli szakemberként, egyedülálló tapasztalattal maradandót alkotott, és reményeink szerint megbecsült munkáját folytatni fogja. Demszky és Hagyó korrupciógyanús ügyletei, majd bukása után végre fellélegezhetett a város. Szemünk láttára egymás után indulnak és fejeződnek be a beruházások. A Várnegyed, a Liget-projekt, a sportolók szentélyei, a stadionok, a 4-es metró felépítése, a 3-as vonal felújítása, a Margit híd újjávarázslása a szinte felsorolhatatlanul sok eredmény közé tartozik.

Új lakóépületek tömege jelzi, hogy a kormány és a Fővárosi önkormányzat jó irányban halad. Ennek kiemelt eleme, hogy a kerületek önállóságát a választópolgárok igénye szerint, közös egyeztetések után teljesítik.

2002 és 2010 között az éjjel-nappal hazudozó Medgyessy–Gyurcsány–Bajnai-kormány és a Demszky–Hagyó duó saját gazdagodását tekintette elsőrendűnek, bitorolta az országgal együtt Budapestet. Tönkretettek, lepusztítottak szinte mindent. A tébolyult hatalommámor sötétségében a lakosság életszínvonalát mélybe taszították, az országot és az önkormányzatokat eladósították.

A trükkök százairól jól ismert hazugsággyárosok külföldi támogatással ismét színpadra léptek. A most ismét ellenzékvezető szerepében felbukkant bukott miniszterelnök és pártvezér új erőre kapott. Téves hozománynak tekinti, hogy az emberek már nem emlékeznek a bizalmukkal visszaélő, velük szembeforduló „Mekk mesterre”. Hatalmi mániája szétverte az ország gazdaságát, megtaposta saját pártját, az MSZP-t. Hamis kártyát osztogat az identitását évek óta nem találó ellenzéknek.

Az Apró–Dobrev–Gyurcsány családi klán nem nyugszik. Ennek egyik látható eleme, hogy a Szófiában született feleségét Gyurcsány delegálta az Európai Parlamentbe, ahol havi három–négymillió forintot kap majd. Mit várhatunk ettől? Azt, hogy a magyar adófizetők pénzén hátba fogja támadni államunkat.

A DK előhúzta a médiatáncos, minden politikai árnyalatnak megvehető Kálmán Olgát, és elindította az ellenzék főpolgármester-választásán. Az „egyetemes tudással” rendelkező hölgy, mint láttuk, leégett, de nem a naptól.

Végre tegyük fel a kérdést, mit keres még mindig a DK-s Gyurcsány a magyar politikai palettán? Miként lehet napjainkban is tényezője életünknek? A magyarok ebbéli véleményüket az önkormányzati választásokon remélhetőleg kifejezik. A válasz, hogy elég volt a bukott politikusok ámokfutásából. Tüntessük el a közélet parazitáit, ezzel megszüntetve a polgárok közötti árokásásra kiképzett bérszolgák tevékenységét. A vidék és Budapest polgárai mind hazaszerető magyarok, és ma már tudják, hogy járt utat nem érdemes járatlanra cserélni. Az akolba fogott „Mekk mesterek csapata” főpolgármester címre jelölte azt a Karácsony Gergelyt, aki polgármesterként egy rakás szerencsétlenséget zúdított Zuglóra.

A múltat nem feledve, szocliberális párti ármánykodással Budapest az ország testéből nem szakítható ki. Miért? Mert mindannyiunké!

Csizmadia László
CÖF-CÖKA elnök

 

 

 

 

Szerző
Csizmadia László
CÖF-CÖKA kuratóriumának elnöke

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!