Megjelent a Magyar Közlönyben a falusi kisboltok támogatásának részletszabályait tartalmazó rendelet

A Magyar Falu Program új pilléreként a 2000 lélekszám alatti településeken működő, újonnan nyíló, vagy újranyitó kisboltok akár 60-70 millió forint támogatásban is részesülhetnek, a programra a kormány 45 milliárd forintot biztosít.

Az  új kiskereskedelmi egységek növelik a helyben elérhető szolgáltatások színvonalát, így hozzájárulnak a kistelepülések népességfogyásának megállításához, ami a Magyar Falu Program fő célkitűzése.

A megszűnés helyett megújuló és újranyitó falusi kisboltok új munkahelyeket hoznak létre és meglévőket védenek meg, illetve a beruházásokkal támogatják a kistelepülések gazdaságának újraindítását.

A támogatásnak köszönhetően létrejött üzletek valódi közösségi térként fognak működni,  az alapvető élelmiszerek mellett vény nélkül kapható gyógyszerek forgalmazásával is foglalkozhatnak, illetve postai szolgáltatások is elérhetőek lehetnek.

A támogatás infrastruktúra-fejlesztésre, eszközbeszerzésre, ingatlanvásárlásra, illetve foglalkoztatáshoz igazodó támogatásra is felhasználható.

Forrás: https://kormany.hu/hirek/megjelent-a-magyar-kozlonyben-a-falusi-kisboltok-tamogatasanak-reszletszabalyait-tartalmazo-rendelete

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!