Meghívó a Trianon című rockopera ősbemutatójára

Kedves Barátunk!

Két évvel ezelőtt levélben fordultunk Önhöz, az Itt élned, halnod kell című zenés történelmi játék Hősök terei bemutatójával kapcsolatban. Nagy örömünkre szolgált, hogy a Civil Összefogás Fórum tagjai és szimpatizánsai közül sokan megtisztelték jelenlétükkel az előadásokat. Annál is inkább, mivel ezek sikere ösztökélt minket arra, hogy idén ismét nagy fába vágjuk fejszénket.

  1. június 22-én és 23-án este fél 9 órakor az ország legszebb szabadtéri színpadán ismét ősbemutatóra kerül sor, ezúttal Trianon címmel. Úgy véljük ugyanis, hogy a XX. század történelmének felelevenítése, megértése nélkül nehezen tudjuk értelmezni mindazt, ami körülöttünk, határon innen és túl történik. Hiszen a Versailles-i békerendszer és ezen belül a nekünk legfájóbb trianoni békediktátum alapvetően meghatározta az elmúlt évszázad történelmét. Kimondhatjuk, hogy a velünk élő trianoni következmények mai világunk történéseit is befolyásolják. Ezért is szeretnénk, ha az érzelmeken túl a rockopera hatására azon is elgondolkodnánk, milyen lehetőségeink vannak a XXI. század elején a trauma kezelésére, feloldására.

A múlt század utolsó évtizedében bekövetkezett kelet-közép-európai rendszerváltozások, valamint az Európai Uniós csatlakozások következtében, a határok átjárhatóságával a helyzet jelentősen javult. Ma már nem tűnik pusztába kiáltott szónak a határok feletti nemzetegyesítés gondolata. Sőt, 2010 óta június 4-e nem csupán a fájdalmas emlékezés dátuma, hanem a Nemzeti Összetartozás Napja.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a 2010. évi törvény egyik megalkotója, a határon túli magyarság ügyének fáradhatatlan képviselője dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes úr kérésünkre felvállalta a produkció fővédnöki felkérését.

A közelgő 100. évforduló előtt  a Hősök terét két félkör ívben övező, valamint a Hét vezér szoborcsoport között felépített díszletrendszerben népszerű színészek és énekesek, valamint több száz közreműködő adja elő a rockoperát, amelynek esemény sora a múlt század elejétől napjainkig tart.

A közreműködő énekesek és színészek: Varga Miklós, Vadkerti Imre, Kalapács József, Rudán Joe, Sipos Imre, Laklóth Aladár, Ruttkay Laura, Varga Klári, Palcsó Tamás, Makrai Pál, Benkő Péter, Fehér Nóra, Kuczmann Ágnes, Bodnár Vivien, Kincses Károly, Varga Vivien, Varga Szabolcs, Szentgyörgyváry Laura, Kereki Anna, Szántó Szandra, Cservenák Vilmos, Valázsik Péter, H. Varga Tamás, Szilvássy János, Sipos Áron és még sokan mások. Az énekeseken és színészeken kívül nagy számú táncos, statiszta, artista és lovas vesz részt a zenemű színrevitelében.

Reméljük, hogy mindannyiunknak szüksége van az őszinte emlékezésre, de arra is, hogy a múlt példáiból tanulságokat vonjunk le, de hitet és erőt is merítsünk. Úgy gondoljuk, hogy ehhez a katartikus zenés produkció is hozzájárulhat.

Szeretnénk, ha a közösség minél több tagja együtt lenne velünk június 22-én és 23-án a Hősök terén. A produkciót szervező Esztrád Színház vezetésének nagylelkű felajánlása alapján a CÖF közösségébe tartozók 20%-os kedvezménnyel vásárolhatják meg jegyeiket.

Az alábbi linken lehet a kedvezményes jegyeket megvásárolni:

https://www.jegy.hu/program/trianon-rockopera-91188?affiliate_code=hosoktere20

Szeretettel köszöntjük Önt, és bízunk benne, hogy valamelyik előadásunkon találkozhatunk.

Bezzegh Zoltán igazgató  és Koltay Gábor rendező

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!