Kihelyezett Civil Akadémiára
Vendég: Kiszelly Zoltán politológus
Időpont: 2024.02.22. csütörtök 17 óra
Helyszín: Tudomány és Technika Háza (Miskolc, Görgey A. u. 5.)

Kiszelly Zoltán 2022. január 27-én, amikor a CÖF Klub Miskolc vendége volt, azt mondta, ha az oroszok nem indítják el a csapataikat még a fagyott talajon, hosszú lesz a háború.

Egy év elteltével, február 23-án, amikor újra vendégünk volt Kiszelly Zoltán politológus, a Századvég Politikai Elemzések Központja igazgatója, a CÖF Klub Miskolc tiszteletbeli tagja, megállapíthattuk, hogy az elemzés helytálló volt. Napjainkban a háború zajlik, sőt, hatásait most már Európa teljes népessége megszenvedi. Ennek ellenére az EU ostoba és szervilis vezetői észre sem veszik a tiltakozásokat, továbbra is támogatják az USA igénye szerint az Ukrán nacionalizmust. Békekezdeményezések szinte csak Magyarország részéről hangzanak el, melyek rendre elhalnak.

A Föld bolygón újra robbanásig feszült a helyzet. Az Amerikai Egyesült Államok kormánya a világcsendőr szerepében tetszelegve, totális politikai háborút indított és valóságos háborút robbantott ki érdekeinek védelmében. Jelenleg 30 háború zajlik a Földön, melynek zömében az USA részes, szerintük a béke garantálása érdekében. Ukrajnában egy olyan fegyveres harc zajlik, amelyben közvetlenül nem harcoló fél az USA és hűséges vazallusként az Európai Unió, de az EU vezetői érdekeinket sutba dobva, ennek a proxy háborúnak harsány támogatóivá váltak és mindinkább válnak, amivel a háború belátható időn belüli befejezésének, a béke létrejöttének az esélyeit számolják fel. Az Amerikai Egyesült Államok nem riad vissza a szövetségesei politikai és gazdasági zsarolásától, hogy a háborúba a NATO–törekvések által belekényszerített egyik potenciális ellenfelét, Oroszországot térdre kényszerítse. Sajnos, közben Európát egyre inkább a súlytalanságba taszítja.

Közeleg az Európai Parlament újraválasztása. Az EP jelenlegi tagjai mindent megtesznek azért, hogy még mandátumuk idején átverjék azokat a direktívákat, amelyek lehetőséget nyújtanak az illegális migráció legitimálására, a genderideológia, az LMBTQ életforma elfogadtatására, elterjesztésére, és az ukrajnai háború tovább folytatására Oroszország legyőzése reményében. A magyar közvélemény zöme ellenáll ezeknek a törekvéseknek, és bízva a választások során is érvényesülő többségi akaratban, az EU más tagállamainak állampolgárai is követik példánkat az európai parlament romjainak eltakarításában. A világgazdaság energiaválságból való kilábalásának lehetőségét is számba véve, nem elfeledkezve az un. klímaválságról sem, igyekszik Kiszelly Zoltán, a CÖF Klub Miskolc Tiszteletbeli tagja egy jövőbe mutató helyzetelemzést adni. Vélhetőleg a szakszerű elemzés nem a pesszimista hangulatot indukál a hallgatóban, hiszen „a jól értesült optimista” szakértő az optimista álláspont átadására törekszik.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk 2024. február 22-én (csütörtökön) 16.30-tól a Tudomány és Technika Házában.

Kérdéseket szóban lehet feltenni, de előzetesen is elküldhetők e-mailben: [email protected]

Dr. Lengyel Attila
a CÖF Klub Miskolc tiszteletbeli elnök