„Magyar Rendőrök és Katonák vele-TEK vagyunk”

Tisztelt Jankó Szabolcs Polgármester Úr!

A „Magyar Rendőrök és Katonák vele-TEK vagyunk” facebook oldalról értesültem, hogy óvodások látogatást tettek határon szolgáló katonáknál, aminek többen is örömünket fejeztük ki. Ezen az oldalon található a hír és a hozzá fűzött kommentek:
https://www.facebook.com/ittvagyunkveletek/posts/1638313379785403

Sajnálattal olvastam a hír oldalán néhány megjegyzést, ami szerint ez az akció nem volt helyes, és elítélni való lenne. Ma ilyen világban élünk, ahol mindenki véleményt formálhat, és néha nem az igaz, hanem a leghangosabb vélemény győz. De mégis vélemény és vélemény között az a különbség, hogy mennyire igazodik az igazsághoz.

Minden gyerekekkel foglalkozó ember tudja, hogy a gyerek megfelelő lelki nevelődéséhez példaképre van szüksége. Mi lenne ennél nagyobb példa(kép), hogy a határon szolgálatot teljesítő, hatalmas járműveket vezető katonákat meglátogatják?
Én a 70-es években voltam óvodás, az egyik legkedvesebb és legrégibb emlékeim egyike, hogy katonai bemutatón voltunk, ahol helikopterbe is beülhettünk.
Arról nem is beszélve, hogy a határon szolgáló rendvédelmi embereknek szintén jólesik a támogatás és elismerés. Az óvodások által készített szívecskék, köszönő sorok nem a kukában kötöttek ki. A fent említett oldalon meg lehet találni a megjegyzéseket, köszönő sorokat. Civil emberek gyűjtenek adományokat, amiket eljuttatnak a határra. Csokoládé, instant kávé, vagy egy egyszerű levél, amit ismeretlenek írtak, és már egész falakat borítanak be.

Azok akik ezt kifogásolják, sajnos valószínűleg valamiféle téves elképzelésük lehet a határ jelenlegi állapotáról. Nem hadszíntér, ahova „veszélyes övezet” figyelmeztetéseken keresztül lehetne eljutni. Veszély az úgynevezett migráns lehet, ha leköpi a gyereket, akkor sajnos a gyereket két hétre karanténba kell tenni. Jelenleg a Civil Összefogás Fórum, aminek az egyik szóvivője ifj. Lomnici Zoltán alkotmánybíró, is toboroz civil embereket, hogy a határ mentén segítsenek, hogy az összetartozást erősítsük egymásban.

A hír ami felháborított, és a levél megírására indított:
https://www.facebook.com/ittvagyunkveletek/posts/1641006802849394

Mélységesen felháborít a TASZ és egyéb „jogvédő” szervezetek ténykedése, mert ha valóban a szabadságjogot védenék, akkor bizony van olyan jog, hogy az óvodásainknak példát mutassunk. Bár ugyanezek a jogvédő szervezetek mélyen hallgatnak, ha liberális életfelfogás propagálását mutatják be gyerekeknek.

Arra kérem Önt, hogy éljen azzal a lehetőséggel, és mint Polgármester igenis mondja azt, hogy az Ön településén úgy nevelik, és arra tanítják az óvodásaikat, amire a településük szakemberei helyesnek látják. Ezt a szabadságjogukat legyen szíves a TASZ elfogadni.

További sikert és kitartást a munkájához!

Üdvözlettel,
B.T.
(Debrecen)

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!