Ma is vannak hasznos idióták

Amit eddig mondtunk és írtunk a rejtett, de valós globalista célokról, azok mind igazak.

Jól tudjuk: ha valaki ma arról mer beszélni és írni, hogy létezik egy globális pénzügyi elit, egy háttérhatalom, amelyik brutálisan erős befolyást gyakorol a világban zajló gazdasági, pénzügyi, társadalmi, tudományos és kulturális folyamatokra, akkor az úgynevezett fősodratú liberális közvéleménytől azonnal megkapja az összeesküvéselmélet-hívő bélyegét.

Egyben igyekeznek besározni, komolytalanná és nevetségessé tenni a megszólalót, és a legválogatottabb eszközökkel elzárni a megszólalás lehetőségétől is. Keményebben fogalmazva: szellemi értelemben megpróbálják kiiktatni.

Ha valaki arról beszél és ír, hogy a 2015-től tömeges méretekben meginduló migráció Európa felé nem lehet a véletlen műve, mert nagyon nehéz elképzelni azt, hogy ennyi ember – több százezren, sőt milliónyian – ilyen szervezetten, sőt szinte katonás rendben egyszerre elkezdjen vonulni az öreg kontinens felé, tehát a folyamat vélhetően tudatos és irányított – újra előkerül a liberális gúnyolódás.

De ugyanez történik akkor is, ha Európa kevert fajúvá és vallásúvá tételének tervéről van szó, s még inkább akkor nagy a liberális felháborodás, ha megfogalmazódik a nyilvánosság előtt, hogy a globális elit – vagy globális háttérhatalom – hosszú távon egy kozmopolita, a nemzeteket megszüntető világtársadalmat akar létrehozni.

S e világtársadalom irányítását globális intézményekre bízná, amelyek között fontos szerepet játszana az Európai Egyesült Államok mint csúcsföderális, birodalmi jellegű államszövetség, valamint az ENSZ, a G7, a G20, a Kereskedelmi Világszervezet és más, nemzetek feletti szervezetek, mint a Bilderberg-csoport, a Tripartit-bizottság, a Külkapcsolatok Tanácsa, a londoni Királyi Külügyi Intézet stb. A folyamat végén pedig létrejönne az egyesült világkormányzás is.

Ezek a megállapítások, elemzések mind-mind óriási riadalmat okoznak a liberális és baloldali körökben, s szervezett, összehangolt támadás indul meg az ezeket képviselő személyek, politikusok, közéleti szereplők, tudósok, újságírók, pártok és kormányok ellen – méghozzá kíméletlen, kegyetlen módszerekkel.

Természetesen a liberális véleményszabadság alapvető emberi jogának nagyobb dicsőségére. E politikailag korrekt beszédmód által végtelenül eltorzult közéleti és médiaviszonyok közepette a globalizmus kritikusainak, a szuverenitás védelmezőinek jól jönnek s szinte mentsvárat jelentenek azok a közéleti személyek, akik a globalisták oldalán állva kendőzetlen őszinteséggel beszélnek a nyilvánosság előtt a vízióikról, a világ előtt álló „fényes jövőről”.

Ők a szuverenisták hasznos idiótái, a mi hasznos idiótáink.

Ebbe a körbe tartozik már egy ideje Soros György, s a napokban felzárkózott hozzá Gyurcsány Ferenc is, aki az Új Köztársaságért Alapítvány és a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségének európai parlamenti képviselőcsoportja által Budapesten rendezett konferencián Alt-right: a mai szélsőjobb veszedelme címmel tartott a témába vágó, nagy ívű, őszinte előadást – amelyben igyekezett kibontani az igazság minden részletét…

Soros Györgyre visszatérve: a spekuláns természetesen nem egy magányos figura, egy világmegváltó individuum, hanem a globális pénzügyi elit egyik meghatározó, ám nem legfőbb irányító alakja. Sorost, aki tagja a Külkapcsolatok Tanácsának, alapítója a Külkapcsolatok Európai Tanácsának, részt vesz a Bilderberg-csoport munkájában, a globális elit „öklének” nevezném.

Ő ugyanis, szemben a globális elit valóban központi jelentőségű tagjaival, nem rejtőzködik, nem marad a háttérben, hanem nagyon tudatosan kilép a nemzetközi nyilvánosság elé, és meglepő nyíltsággal fogalmazza meg célkitűzéseit – pontosabban a globális elit célkitűzéseit, amelyeknek ő fontos végrehajtója.

Soros láthatóan egy messianisztikus tudatú, exhibicionista ember, aki ráadásul botcsinálta filozófus és társadalomelemző is, s mint ilyen, úton-útfélen leírja és elmondja azt, hogy mit gondol a világ jövőjéről, Európáról, a migrációról, a nemzetekről stb. Amíg a háttérhatalom azt szereti, hogy háborítatlanul irányíthatja a globális folyamatokat, addig Soros György éppen abban leli az örömét, ha láthatják-hallhatják az emberek, hogy mit akar megvalósítani.

Ennek köszönhetjük, hogy Soros világossá tette nyílttársadalom-elméletét, amelynek egyik legfontosabb sarokköve éppen a nemzetállamok lebontása, a globális társadalom megvalósítása. De volt szíves már 2015-ben, a migránsáradat megindulásának évében pontokba szedve nyilvánosságra hozni elképzeléseit arról, hogy Európának és az uniónak hogyan kell tömegesen befogadnia a migránsokat, illetve hogy ennek kapcsán is milyen közös intézményeket kell létrehozni, amelyek elősegítik az Európai Egyesült Államok megvalósulását.

Az unióban, az Európai Bizottságban és a Parlamentben való állandó, szinte provokatív megjelenéseivel pedig nem is rejti véka alá, hogy ki az úr a háznál; szinte azt sugallja az európai közvéleménynek, hogy ez már a szép, új világ, amelyben az Európai Unió valós döntéseit a globális pénztőke, a globális elit hozza meg – és ezt el kell fogadniuk az európai polgároknak!

Nem is beszélve arról, hogy Soros globális hálózatának léte ma már jól feltárt, igazolt dolog, a Külkapcsolatok Európai Tanácsától kezdve az átfogó NGO-szervezetein és lobbicsoportjain túl azokig a listákig, melyeken a Soros által mozgatható uniós képviselők nevei szerepelnek (köztük sajnos néppártiak is). Soros és hálózata tehát maga az összeesküvés-gyakorlat. A liberálisok pedig kínjukban azt hangoztatják, hogy nincs Soros-terv; nincs, csak leírva és végrehajtva az Európai Bizottság és az ENSZ által.

És most végre itt van Soros után a mi hasznos idiótánk, Gyurcsány Ferenc és felesége, Dobrev Klára. Ők ketten elhatározták, hogy őszinték lesznek, és végre kibontják az igazság minden részletét. Most végre sikerült. Dobrev Klára kezdte: nemrég arról beszélt, hogy a cél az Európai Egyesült Államok, és azóta ezt hajtogatja.

Az említett baloldali nemzetközi konferencián pedig Gyurcsány is felzárkózott hozzá, persze nagyívűen, átfogó elméleti felhangokkal. Kifejtette: a kulturális multikulti és a gazdasági liberális globális piac után fel kell építeni a politikai globalizáció intézményeit is. És ennek a folyamatnak az egyik állomása lesz az Európai Egyesült Államok létrejötte, majd „lesz itt globális kormányzás is, és a világ újra egyesül, ahogy valaki ezt énekelte”.

Ejnye, Gyurcsány úr! Micsoda összeesküvés-elmélet ez! De egy echte balliberális mondta. Tehát igaz. És most már végre értjük: a világ kommunista proletárjai ugyan eddig csak-csak nem egyesültek, de ha a liberális pénztőke is meglesz hozzá, akkor jöhet a nemzetek feletti globális kormányzás. Jó buli lesz, Ferenc, és sok-sok pénz.

A nemzetek meg mehetnek a fészkes fenébe. Lárifári! De komolyra fordítva a szót: Soros és Gyurcsány megteszik azt a szívességet nekünk, szuverenistáknak, hogy tudjuk, amit eddig mondtunk és írtunk a rejtett, de valós globalista célokról, azok mind igazak.

Kis túlzással, ők legalább fair ellenfelek, világossá teszik a frontvonalakat, nem úgy, mint szánalmas, kétszínű balliberális társaik a nemzetközi térben, Brüsszelben és Magyarországon.

Szerző: Fricz Tamás polítológus

Forrás: https://magyarnemzet.hu/velemeny/ma-is-vannak-hasznos-idiotak-6338252/

 

Szerző
Fricz Tamás

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!