Ligetvédők

A parkban életvitelszerűen táborozó Ligetvédők vészhelyzet idején sem unatkoznak, addig sikerült vegyészkedniük a sátraikban, amíg jól magukra gyújtották az egész kócerájt. Ráadásul nem először sikerült ezt a bravúr végrehajtaniuk, úgy látszik a 2018-as táborolvasztással hagyományt teremtettek.

Emberélet ugyan nem forgott kockán, de ki kellett jönnie a katasztrófavédelemnek, és ráadásul a szerencsétlen félnótásoknak az egyik legszebb ligeti platánt is sikerült lángra lobbantaniuk. Szegény fának az egyik oldala már szenes, neki minden bizonnyal kampó.

Hát ide is eljutottunk, a ligetvédők már a park leégetésével védik a parkot. És ezt az állapotot akarja konzerválni Karácsony, amikor változtatási tilalmat rendel el. Sőt, ezekre a felelőtlen emberekre hivatkozik a főpolgármester, mint érdeksérült csoportokra, akik miatt le akarja állítani az egész projektet. Ők a budapesti liberális értelmiség hősei, akik akár a saját testük halmazállapotának megváltoztatásának árán is megvédik a parkot.

Akarjuk, hogy ezek a platángyujtogatók nyerjenek és az ő szájuk íze szerint alakuljon majd minden a Városligetben? Biztosan egy igazi zöld mekka lenne, egy klímavédelmi álom beteljesülése. Csak egy kicsit benzinszagú.

Megdöbbentő képek, így néz ki 2020-ban egy klímavédelmi alaptábor:

Üdvözlettel
T.M.

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!