LEVÉLBEN FORDUL A CÖF AZ EURÓPAI NÉPPÁRTHOZ MAGYAR PÉTER ÜGYNÖKMÚLTÚ EMBERE MIATT

Ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF-CÖKA szóvivője elmondta, hogy ha a saját elveihez hű a néppárt, akkor nem veszi fel a Tisza pártot a soraiba. A sajtótájékoztatón a CÖF álcivil szervezetek tevékenységét vizsgáló NGO Lokátora is újabb adatokkal szolgált, ezúttal az Ökotárs pénzügyi támogatásait, valamint a Globsec és Bajnai Gordon szövevényes kapcsolatát vették górcső alá.

– A CÖF-CÖKA levelet intéz az európai parlament néppárti képviselőinek, miután a Magyar Péter fémjelezte Tisza párt egyik alapítója a sajtóinformációk szerint a Kádár-rendszer alatt az állambiztonsági szervek beépített ügynöke volt és jelentéseket készített – fogalmazott ifj. Lomnici Zoltán a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány sajtótájékoztatóján. Mint mondta, ha a saját elveihez hű az Európai Néppárt, akkor nem veszi fel a Tisza pártot a soraiba – írja a Magyar Nemzet. Ifj. Lomnici Zoltán emlékeztetett az Európai Néppárt 2009-es nyilatkozatára, amely szerint olyan szervezet nem lehet a tagjuk, amely együttműködött elnyomó totalitárius rezsimekkel. Vagyis ha az EPP ragaszkodik a saját elveihez, akkor a Tisza Párt persona non grata kell, hogy legyen a számára – tette hozzá.

A sajtótájékoztatón szó esett arról is, hogy a nemzeti civileknek kötelessége rávilágítani az álcivil szervezetek tevékenységére és bemutatták az NGO lokátor elnevezésű programuk legújabb eredményeit.

IFJ. LOMNICI ZOLTÁN JELEZTE, HOGY A BAJNAI GORDON, KORÁBBI BALOLDALI MINISZTERELNÖKÖT ÉS VARGA ZOLTÁNT, A 24.HU-T IS BIRTOKLÓ CENTRAL MÉDIACSOPORT MILLIÁRDOS TULAJDONOSÁT IS A SORAIBAN TUDÓ GLOBSEC EGY MIGRÁNSBARÁT ÉS HÁBORÚPÁRTI SZERVEZET. JELEZTE, HOGY A GLOBSEC SZOROSAN EGYÜTTMŰKÖDIK A CIA-KÖZELI AMERIKAI ALAPÍTVÁNNYAL, A NATIONAL ENDOWMENT FOR DEMOCRACY-VAL (NED) IS.

– Bajnai Gordon egy háború- és migránspárti politikus – húzta alá CÖF-CÖKA szóvivője. Hozzátette: Varga Zoltán pedig egy háború- és migránspárti médiamogul. Továbbá kiemelte, hogy a Globsec nem csak Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítványoktól, hanem különböző államoktól is kap támogatásokat, amelyek így nem fognak a szervezet tevékenységének a célkeresztjébe kerülni.

ifj lomnici zoltán sajtótáj 20240515

Fotó: Civilek.info

Tordai Máté, a CÖF-CÖKA szakkoordinátora elmondta, hogy megkezdték az Ökotárs Alapítvány átvizsgálását, amelyet a szervezet közreműködésével megvalósuló és a Egyesült Államok budapesti nagykövetségének az anyagi forrásaiból finanszírozott pályázat második kiírása indokolt. Jelezte, hogy a Soros-hálózathoz köthető Ökotárs Alapítvány és a Mérték – Médiaelemző Műhely közös kiírásában valósult meg az amerikai közpénzekből megvalósuló pályázat.

A pályázati kiírásból idézve jelezte: „amerikai dollárokra” azok a médiumok pályázhattak, amelyek pártatlanul, minőségi tartalmú közéleti támájú cikkeket közölnek, vagyis az Ökotárs közreműködésével ismét lehetőség nyílt, esetlegesen idegen érdekek mentén megvalósuló oknyomozó munkára 30 millió forintból; például négymillió forintot kapott „az elfogultan kormánykritikus Magyar Narancs”.

    FELIDÉZTE, HOGY A PÁLYÁZAT ELSŐ KIÍRÁSAKOR TÖBB, MINT 115 MILLIÓ FORINTOT OSZTOTTAK KI, 5 ÉS 8 MILLIÓ FORINT KÖZÖTTI ÖSSZEGEKET NYERT EL A „NŐGYALÁZÓ” KLUBRÁDIÓ, A NYUGAT.HU, A QUBIT ÉS A TELEX. KÖZEL 10 MILLIÓ FORINTBAN RÉSZESÜLT A MAGYAR HANG, AZ ÁTLÁTSZÓ, A JELEN ÉS A MAGYAR NARANCS. TÖBB MINT 10 MILLIÓ FORINTOT KAPOTT „SOROS GYÖRGY BLOGJA”, A 444.HU, ILLETVE A TILOS RÁDIÓ, AMELYNEK EGYIK MŰSORVEZETŐJE A KERESZTÉNYEK KIIRTÁSÁRA BÍZTATOTT – SOROLTA.

Az Ökotárs beszámolójából kiderül: a szervezet 2022. évi támogatói között egy az Egyesült Államok nemzetbiztonsága érdekében tevékenykedő amerikai szervezet mellett, a Soros-féle Open Society, illetve több, az amerikai milliárdos támogatta szervezet is feltűnik – mondta.

tordai máté sajtótáj 240515

Fotó: Civilek.info

Az Ökotárs ugyancsak jelezte, hogy 2022 végén útjára indítja az EU támogatásával a Közös értékeink elnevezésű pályázati programot. Eddig a program forrásaiból támogatáshoz jutott az Átlátszónet Alapítvány, a K-Monitor Közhasznú Egyesület és a Társaság a Szabadságjogokért – tájékoztatott Tordai Máté.

Ugyancsak segítették a Háttér Társaság LMBTQ-emberek jogait támogató kampányát, illetve támogatták a szervezet jogérvényesítést segítő stratégiai pereskedését – fűzte hozzá.

Jól látható, hogy miközben Magyarország nem juthat hozzá a Norvég Alapból neki jogosan járó forrásokhoz, addig a külföldi pénzek jóvoltából az Ökotárs szisztematikusan végrehajtja az idegen érdekeknek megfelelő ideológiailag és politikailag is elfogult elosztási mechanizmust – fogalmazott Tordai Máté.

A SAJTÓTÁJÉKOZTATÓT ITT NÉZHETI MEG:

Levélben fordul a CÖF az Európai Néppárthoz Magyar Péter ügynökmúltú embere miatt (youtube.com)

Forrás: Magyar Nemzet / MTI / Civilek.info

Fotó: Civilek.info

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!