Levél Mateusz Morawiecki miniszterelnök úr részére

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Emlékezve az 1848-49-es forradalmunk tiszteletére, a Bem téren, a lengyelek és magyarok előtt elmondott közösségépítő beszédére visszaigazoljuk, hogy a két ország civiljeinek testvérisége örök, a megbontására tett kísérletek eleve vesztésre vannak ítélve.

2011-ben stratégiai szerződést kötött a Gazeta Polska több mint 400 klubja és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) és közösen létrehoztuk a Civil Együttműködési Tanácsot (CET).

Azóta minden évben országaink nemzeti ünnepén több ezer polgár jelenlétében 500-600 fős küldöttségünk együtt emlékezik hőseink nemzetmentő tetteire. Testvériségünk ma már példaként szolgál számos nyugati ország szellemi honvédőjének.

A 2019-ben közösen alapított Európai Uniós Civil Együttműködési Tanácskozás (EuCET) egyre több támogatót és csatlakozót regisztrál.

A mai napon Jaroslaw Kaczynski és Ön, valamint Orbán Viktor reményt adott Európának, győzött, a nemzetek szuverenitásának és szubszidiaritásának érdekében végzett harcunk. Az Uniós költségvetés és helyreállítási hitel kapcsán ragaszkodásunk az uniós alaptörvényhez bizonyította, hogy érdemes hinni a tagállamok egyenrangúságában, amely a szövetségesek erejének forrása.

Tisztelt Miniszterelnök úr!

Engedje meg, hogy kifejezzük köszönetünket úgyis, mint a népfelséget szolgálónak.

Ezúton is megköszönjük a Gazeta Polska főszerkesztőjének és a klubok vezetőjének, Tomasz Sakiewicz és Ryszard Kapuscinski uraknak, hogy közel 10 éves együttműködésünkkel egyre szorosabbra fűzhetjük népeink barátságát.

Budapest, 2020. december 10.

Tisztelettel

Dr. Csizmadia László

A CÖKA kuratóriumának elnöke

 

 

 

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!